Welke pijnstiller bij stijve nek?

Gebruik bij voorkeur paracetamol (4 maal per dag 1000 mg). Als dat niet helpt, zijn er andere pijnstillers (NSAID's) zoals ibuprofen (3 maal per dag 400-600 mg), diclofenac (3 maal per dag 50 mg) of naproxen (2 maal per dag 500 mg). NSAID's zijn goede pijnstillers maar ze geven regelmatig vervelende bijwerkingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat moet je niet doen bij een stijve nek?

Bij nekpijn of een stijve nek wordt dan ook aangeraden om de nek te blijven bewegen, voor zover dit in ieder geval mogelijk is. Lichte pijn tijdens het bewegen betekent niet dat dit schadelijk is. Door te stoppen met bewegen, kunnen de nekspieren stijf worden, waardoor de klachten juist verergeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysiotherapiesportief90.nl

Wat moet je doen met een stijve nek?

Met deze tips is je stijve nek snel weer soepel.
 1. Masseer. Je kunt een stijve nek aanpakken met een goede massage. ...
 2. Verwarm je nek. ...
 3. Beweeg. ...
 4. Onderzoek je kussen. ...
 5. Doe elke dag een ontspanningsoefening. ...
 6. Neem kleine pauzes. ...
 7. Slaap op je zij. ...
 8. Laat je smartphone links liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Hoe snel gaat stijve nek over?

Hoe lang duurt een stijve nek? Een stijve nek is in sommige gevallen na een aantal dagen voorbij, maar het kan twee tot zes weken aanhouden voordat de stijfheid in de nek helemaal over is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dijkstrafysiotherapie.nl

Welke zalf helpt tegen nekpijn?

Als gewone pijnstillers en ontspanningsoefeningen niet werken, hebben wij een behandelprotocol, dat gebaseerd is op de pijnstillende crèmes, en vooral de spierontspannende Baclofen crème. Dit geven we vaak samen met het zenuw-ondersteunende en pijnstillende supplement Palmitoylethanolamide (PEA).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op neuropathie.nu

5 Nekpijn Oefeningen en Stretches tegen Pijn en Stijfheid in de Nek & Schouder

29 related questions found

Is warmte goed tegen nekpijn?

Warmte helpt je spieren ontspannen. Eens de pijn is afgenomen kan je ze opnieuw soepeler bewegen. Een warmtebron is dan ook aangewezen bij pijnlijke spieren, maar ook bij bijvoorbeeld een stijve nek of schouders. Goede hulpmiddelen om je stijve spieren te behandelen zijn onder meer een warmtezalf of warmtekussen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goed.be

Wat is beter Midalgan of Voltaren?

Midalgan: de crèmes van Midalgan gebruikt u bij spierpijn. Voltaren Emulgel: deze gel met diclofenac zorgt voor verlichting van milde tot matige gewrichtspijn. Voltaren warmtepleister: de warmtepleister van Voltaren plakt u op de pijnlijke plek, bijvoorbeeld op uw nek of schouders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op benushop.nl

Waar kan nekpijn op duiden?

Nekpijn is een veel voorkomende klacht en kan meerdere oorzaken hebben. Zo kunt u last hebben van spanning, overbelasting, een verkeerde houding of een verkeerde beweging hebben gemaakt. Verder kunnen onderliggende klachten, zoals stijve spieren, artrose, botontkalking of een nekhernia de oorzaak zijn van uw nekpijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Wat zijn de gevolgen van een stijve nek?

Kenmerkend aan een stijve nek is dat draaien of buigen met het hoofd pijnlijk is. Daarbij blijft de stijfheid vaak niet alleen beperkt tot je hals, maar straalt het uit naar je schouders, rug en hoofd. Je kunt dus ook hoofdpijn en duizeligheid hebben. Meestal gaat een stijve nek vanzelf over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Hoe moet je een nek masseren?

Je kunt je vastzittende nekspieren heel goed zelf masseren. Ga met je linkerarm achter je hoofd langs en pak met je hand je nek vast. Kneed vervolgens met je vingers je nek en ga van boven je nek tot aan het sleutelbeen. Na één minuut kun je de oefening herhalen met je rechterarm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ergostoelmassage.nl

Hoe geef je je nek rust?

Werk de spanning weg door met uw vingertoppen de overgang tussen nek en schouders te masseren. Druk met de vingertoppen van uw linkerhand op de plek waar uw nek overgaat in uw schouder, aan de rechterkant van uw lichaam. Druk op de spieren daar en hou 5 seconden vast. Laat los zodra u uw spieren voelt ontspannen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dorsoo.be

Hoe krijg je een knoop uit je nek?

Zoek een comfortabele plek op de grond om te liggen. Buig je knieën, zorg dat er geen druk meer op je onderrug staat en leg de tennisbal in de groef in je nek. Adem een paar seconden in en laat de tennisbal in het spierweefsel zakken. Draai langzaam je hoofd naar rechts en haal diep adem als het gevoelig wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.nl

Wat moet je doen als je stijf bent?

Wat kan ik zelf doen? Als je geregeld last hebt van stijve spieren, bijvoorbeeld 's morgens, is regelmatig bewegen de beste remedie. Probeer dagelijks een halfuur matig intensief te bewegen om je spieren en gewrichten zo soepel mogelijk te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cm.be

Hoe lang duurt een zere nek?

De meeste gewone nekpijn gaat vanzelf weer over. Meestal nemen de pijn en stijfheid binnen twee tot zes weken af. Vaak neemt de pijn met behulp van een fysiotherapeut of manueel therapeut sneller af en wordt de nek sneller weer soepel. Soms kan nekpijn ook langdurig blijven of regelmatig terugkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysio-058.nl

Kan mijn hoofd niet meer draaien?

Nekklachten kunnen indirect of direct zorgen voor hoofdpijn, pijn uitstralend naar de kaak, schedel en ogen. Ook kan er een bewegingsbeperking ontstaan. Dan merkt u bijvoorbeeld dat u het hoofd niet meer goed kan draaien als u over de schouder moet kijken bij het autorijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysio-r.nl

Wat te doen bij beknelde zenuw in nek?

In het kort
 1. Bij een nekhernia zitten zenuwen in de nek klem.
 2. Bij een nekhernia voelt u pijn vooral in 1 arm.
 3. Gebruik pijnstillers om normaal te kunnen bewegen.
 4. Probeer uw normale activiteiten te blijven doen.
 5. Meestal gaat een nekhernia vanzelf over in 2 maanden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Hoe voelt nekpijn door stress?

Een typische aanwijzing voor nekspanning is hevige nekpijn, meestal uitstralend naar schouders en hals. Hoofd en hals zijn daardoor gespannen en voelen pijnlijk aan wanneer men beweegt. Nekspanning kan ook zorgen voor pijn en doorbloedingsstoornissen in armen en handen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hhp.be

Welke oefeningen voor nekpijn?

Ga rechtop op een stoel zitten. Trek u schouders zo hoog mogelijk op en laat de armen losjes langs uw lichaam hangen. Hou 5 tellen vast en laat daarna uw schouders rustig naar beneden komen. Ga rechtop staan en laat uw armen ontspannen naast uw lichaam hangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaansmedischcentrum.nl

Wat zijn de symptomen van artrose in de nek?

Uitstraling, tintelingen, een doof gevoel en verminderde kracht in de armen en benen kan dan optreden. Daarnaast is een plotselinge pijnsteek in een of beide schouders en armen een veelvoorkomende klacht. De klachten van cervicale artrose kunnen lijken op een nekhernia.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livit.nl

Kan je door nekpijn moe worden?

Nekpijn is vaak heel vervelend doordat het niet alleen pijnlijk is voor je nek, maar ook vermoeiend en men krijgt ook vaak last van hoofdpijn. Om de pijn in de nek te compenseren zal je andere spieren onder druk gaan zetten die je anders minder gebruikt, zoals de spieren in schouders en rug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysiofrankenhof.nl

Wat smeren op stijve spieren?

Om de pijn te verlichten zijn er verschillende smeersels op de markt. Ken je bijvoorbeeld tijgerbalsem of arnicazalf. De werkzame bestanddelen zouden zorgen voor een sneller herstel van de spieren. Ook een lichte massage helpt: dat is goed voor de doorbloeding, evenals een warm bad of douche.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Is Voltaren gel veilig?

Conclusie. Deense onderzoekers hebben uit gegevens van bijna 6 miljoen mensen bepaald dat het gebruik van diclofenac (Voltaren) leidt tot een hoger risico op hart- en vaatziekten en maagdarmbloedingen in vergelijking met andere ontstekingsremmers of paracetamol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Is Voltaren gel ook voor spierpijn?

Zo helpt Voltaren Emulgel 1% pijn te bestrijden

Pijnen kunnen je plezier in het leven behoorlijk vergallen … maar dat hoeft niet zo te zijn. Voltaren Emulgel 1% pakt ontstekingen aan, die vaak aan de basis liggen van spier- en gewrichtspijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voltaren.be

Is wandelen goed voor je nek?

Blijf bewegen

Maar dat raden wij juist af. Door te stoppen met bewegen kunnen de klachten juist verergeren. Wat beter is: maak een korte wandeling. Let er wel op dat u uw nek niet geforceerd op slot houdt tijdens de wandeling, maar kijk rustig om u heen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medifit.nl

Is fietsen goed voor je nek?

Fysiotherapie bij nekklachten tijdens fietsen

Het zorgen voor voldoende mobiliteit en lenigheid van bovenrug, nek en schouders en daarbij zorgen voor optimale kracht en coördinatie zal een positieve bijdrage leveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gofysio.nl