Wie heeft de beste benzine?

Is de benzine van de witte pomp slechter van kwaliteit? Witte pomp benzine is niet slechter. In de basis gebruiken alle merken dezelfde brandstof. Want alle aanbieders van zowel de bekende brandstofmerken als die van onbemande tankstations en witte pompen halen hun brandstof uit dezelfde regionale depots.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Wie heeft beste benzine?

Van de grote merken met een 98- benzine zijn Shell V-Power, Esso Supreme+ en BP Ultimate zonder ethanol. Kenners hebben daarbij een voorkeur voor BP. Ook bij enkele kleine merken als Tamoil, OK, ango en bij regionale aanbieders als Berkman en Joontjes is de 98-benzine ethanolvrij.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fehac.nl

Wat is de beste benzine in Nederland?

Op alle pompen met E10 is een groene sticker aangebracht met de vermeldingen Benzine 95 E10. Gewone Euro 95 is niet meer verkrijgbaar. Als je motor niet geschikt is voor E10 moet je Superplus 98 (Super Sans Plomb 98) tanken. Ben je zuinig op je motor en wil je alleen het beste, zonder risico's, tank altijd E5 (98).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tenkatemotoren.nl

Is benzine van Shell beter?

Waarom kan ik beter Shell V-Power Benzine tanken dan Shell FuelSave Euro 95? 'In Shell V-Power zit meer DYNAFLEX-technologie dan in Shell FuelSave Euro 95. Sterker nog: in Shell V-Power Benzine zitten zelfs drie keer meer reinigende moleculen dan in 'gewone' Shell Fuelsave Euro 95.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topgear.nl

Welke benzine gaat het langst mee?

E5-benzine loopt zuiniger dan E10

Eigenlijk zou je beide brandstoffen een tijdje moeten rijden (onder gelijke omstandigheden) om te kijken hoeveel elke brandstof per liter kost bij jouw auto. Als Euro 98 net zo duur is per kilometer, kun je net zo goed die nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op topgear.nl

De wirwar aan brandstoffen | BOVAG zoekt het uit

16 related questions found

Wat is beter euro 95 of 98?

Duurder betekent niet altijd beter

Sommige mensen denken dat Euro 98 hun auto beter zal laten presteren, maar dat is een hardnekkige mythe. Je leest het goed: Euro 98 tanken is niet altijd goed voor je motor. Als de motor is ontworpen voor 95 euro, staat 95 euro garant voor optimale prestaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vctparts.nl

Waarom zou je Euro 98 tanken?

Automobilisten hebben dus goede redenen om te kiezen voor Euro 98 (E5) in plaats van Euro 95 (E10). Zo loopt over het algemeen je motor soepeler en zuiniger. Daarbij kunnen veel oudere auto's niet tegen de hoeveelheid ethanol in Euro 95. Niet als ze ermee rijden en niet als de auto voor langere tijd stilstaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoreview.nl

Welke pomp heeft de beste benzine?

Is de benzine van de witte pomp slechter van kwaliteit? Witte pomp benzine is niet slechter. In de basis gebruiken alle merken dezelfde brandstof. Want alle aanbieders van zowel de bekende brandstofmerken als die van onbemande tankstations en witte pompen halen hun brandstof uit dezelfde regionale depots.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Welke benzine kun je het beste tanken?

Alle nieuwere auto's kunnen met E10 benzine overweg, maar dit is niet voor alle oudere auto's het geval. Ongeveer 10 procent van de benzineauto's in Nederland kunnen niet draaien op E10 benzine. Dit betekent dat bij deze auto's gekozen moet worden voor E5 benzine. Bij twijfel is het beter om te kiezen voor E5 benzine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op argos.nl

Heeft Esso goede benzine?

Uit ons onderzoek bleek dat Synergy de beste naam is voor Esso-brandstoffen. Bij Synergy hoort ook een betere uitstraling van het tankstation met veel innovatieve designelementen die brandstofaanbiedingen op een meer consequente en effectieve manier communiceren aan consumenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op esso.nl

Welke benzine motoren zijn betrouwbaar?

Het Japanse Lexus voert de lijst van meest betrouwbare fabrikanten volgens de Consumentenbond aan (cijfer 8,8), gevolgd door Subaru (8,6) en Honda (8,4). Bijzonder is dat er maar liefst negen van de tien meest betrouwbare automerken Aziatisch zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autovisie.nl

Is V Power echt beter?

Betere efficiëntie

In vergelijking met andere brandstoffen heeft Shell V-Power Benzine bijvoorbeeld drie keer zoveel moleculen die reinigen en beschermen. Bovendien is de premium benzine drie keer actiever in het verminderen van wrijving, waardoor de efficiëntie van een motor groter wordt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autovisie.nl

Kan Euro 95 en 98 bij elkaar?

Ja, dat mag zeker. Benzines kun je in elke verhouding met elkaar mengen. Je motor moet wel geschikt zijn om deze verschillende benzines (met verschillend octaangetal) te verbranden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op services.totalenergies.nl

Heeft Total goede benzine?

Controle op kwaliteit in onze depots

Naast de verschillende toevoegingen, voegen we bij benzine ook biobrandstoffen toe. Bij diesel gebeurt dit al op de raffinaderij. We testen regelmatig of al onze brandstoffen voldoen aan alle kwaliteitsnormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op services.totalenergies.nl

Wat is de beste brandstof voor auto?

Jouw auto functioneert het beste op de brandstof waar deze voor is gemaakt. Het betekent dus niet dat als jij euro 98 tankt in een auto waar euro 95 voor wordt geadviseerd dat de auto beter functioneert. Je kan dus gewoon euro 95 benzine tanken voor de beste prestaties als dit bij jouw auto wordt aangegeven!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vaartland.nl

Welke benzine is zuiniger?

De benaming E5 betekent simpelweg 'tot 5 procent ethanol'. Omdat er minder ethanol in zit dan in E10 – waar tot 10% in zit – is de energiedichtheid hoger, waardoor de auto in theorie zuiniger rijdt. Qua verbruik ligt de E10 op gemiddeld 6,0 L/100 km terwijl de E5 op 5,75 L/100 km ligt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vehikel.com

Is Super benzine beter dan 95?

Superbenzine (Euro 98) heeft een hoger octaangetal dan gewone (Euro 95), wat betekent dat de motor met deze brandstof beter onder zwaardere omstandigheden kan presteren (door minder snel ongewenst te ontbranden onder druk). Het gaat dus niet over exact dezelfde brandstoffen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl

Kun je E10 en E5 door elkaar tanken?

Kan ik E5 en E10 door elkaar tanken? Ja, dit is mogelijk. Bij de meeste auto's is dit geen probleem. Heb je een oudere auto van zo'n twintig jaar of ouder, check dan eerst of deze bestand is tegen E10.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smilease.nl

Wat is beter om te tanken E5 of E10?

E10 is goedkoper en milieuvriendelijker dan E5, maar wegens de grotere hoeveelheid bio-ethanol niet voor alle auto's geschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op movemove.com

Is Tango goede benzine?

Bij Tango tank je dezelfde brandstof, maar voordeliger. Op al onze tankstations kun je benzine (Euro95) en diesel tanken. Je kunt ook bij een groot aantal van onze tankstations Super Plus (Euro98) tanken. Voor een overzicht van tankstations met Super Plus klik hier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tango.nl

Hoe lang blijft benzine goed in de tank?

De brandstof in je tank is heus niet meteen 'slecht', maar let hier toch mee op. In de praktijk komt het er op neer dat brandstof in een auto een houdbaarheid heeft van minimaal 6 maanden. In de meeste gevallen wordt dat zelfs probleemloos enkele jaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op auto55.mobi

Waarom is Esso zo duur?

Vooral langs de snelwegen betaalde je je steeds blauwer. Eén tank kostte tientjes meer dan een paar maanden geleden. Esso maakte het het bontst. Daar betaalde je de állerhoogste prijs per liter benzine/E10: om precies te zijn € 2,21 (eind november; diverse Esso-snelwegstations).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anwb.nl

Is het goed om soms Euro 98 te tanken?

Sommige mensen denken dat hun auto beter presteert als ze voor euro 98 kiezen, maar dat is een hardnekkige mythe. Je leest het goed: euro 98 tanken is niet noodzakelijk beter voor je motor. Als je motor gemaakt is om op euro 95 te functioneren, dan garandeert alleen euro 95 optimale prestaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op suzuki.be

Is Excellium 98 hetzelfde als Euro 98?

TOTAL Excellium 98 (E5) is een nieuwe generatie brandstoffen voor zowel de oudere, als de moderne benzinemotoren. De basis voor deze benzine is de Total Euro 98, met een uitgekiend pakket aan toevoegingen. Deze additieven leveren naast minder geluid, lagere emissie en een lager brandstofverbruik door minder wrijving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oliehandeldekker.nl

Is E10 hetzelfde als Euro 98?

Tegenwoordig is de standaard euro95 altijd voorzien van de code E10. Deze benzine bestaat voor maximaal 10% uit bio-ethanol en voor minimaal 90% uit benzine. Euro98 zal in Nederland nooit de code E10 dragen. In het buitenland kan dit nog wel eens anders zijn maar let dan vooral de E5 of E10 code.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autohulpgids.nl