Wie is de vijand van het konijn?

De voornaamste vijanden van het konijn zijn de buizerd, de hermelijn, de wezel, de bunzing, de vos en natuurlijk de mens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Welk dier vangt konijn?

Wilde konijnen kennen immers vele vijanden. Ze zijn een ideale prooi voor wilde vogels zoals uilen, haviken, adelaars en valken, wilde honden, katten en zelfs grondeekhoorns. Voedsel zoeken ze om die reden voornamelijk 's avonds en 's nachts. In het (schemer)donker kunnen ze zich makkelijker verstoppen voor roofdieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op welcomehomenature.com

Welk dier bijt de kop van een konijn af?

Leusden-Zuid wordt al enige tijd geteisterd door een sluipmoordenaar, die kippen en konijnen de kop afbijt. Het blijkt te gaan om een bunzing, een marterachtig roofdier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Wat schrikt konijnen af?

Konijnen kunnen verjaagd worden met ultrasoon geluid. De ultrasoon verjager is een verjager die een geluid uitstoot die vervelend is voor konijnen, hierdoor zullen de konijnen niet meer in uw tuin komen. Door de hoge toon zult u dit geluid zelf niet horen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ongedierteproducten.nl

Welk dier kan samen met een konijn?

Veel mensen vragen zich af of het mogelijk is om konijnen en andere huisdieren in één gezin te laten opgroeien. Je kunt hier een eenduidig antwoord op geven: dat ligt aan het andere huisdier, niet aan het konijn. Konijnen zijn van nature veganisten en kunnen over het algemeen overweg met alle andere dieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plein.nl

Stoat kills rabbit ten times its size - Life | BBC

33 related questions found

Wat als je maar 1 konijn hebt?

Konijnen zijn groepsdieren en erg sociaal. Ze wassen elkaar, eten samen en rusten samen uit. Een konijn alleen zetten maakt hem eenzaam of zelfs depressief. Hierdoor kunnen ze nare gewoontes gaan ontwikkelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenzorggids.nl

Hoe ziet een konijn de wereld?

Konijnen zien niet alleen zwart-wit. Vergeleken met mensen zien konijnen niet zo veel kleuren, maar rood en groen kunnen ze goed uit elkaar houden. Konijnen zien niet alleen zwart-wit. Vergeleken met mensen zien konijnen niet zo veel kleuren, maar rood en groen kunnen ze goed uit elkaar houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Wat vind een konijn vies?

Strooikorrels en geurpoeders verspreiden een voor konijnen en hazen onaangename geur. Tenslotte zijn er ongediertebestrijders die konijnen vangen met behulp van fretten, die de konijnen opjagen, waarna ze in vangnetten gestrikt kunnen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op appeltern.nl

Waar kan een konijn niet tegen?

Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Kan een konijn los in de tuin?

Heel zeker! Je konijn houdt ervan vrij en ongehinderd rond te huppelen. In de tuin kan hij de pootjes losgooien en zijn nieuwsgierigheid de vrije loop laten. Toch mag je niets aan het toeval overlaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.tomandco.com

Wat is de grootste vijand van een konijn?

De voornaamste vijanden van het konijn zijn de buizerd, de hermelijn, de wezel, de bunzing, de vos en natuurlijk de mens. Een verschrikt konijn geeft alarmsignalen door met de beide achterpoten tegelijk op de grond te roffelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Kan een konijn jaloers zijn?

In de eerste plaats denken we dan vooral aan angst en blijdschap, maar een konijn kan ook boosheid, verdriet (zoals bij het verlies van een maatje) en zelfs jaloezie voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denijnerij.nl

Wat betekent het als je konijn springt?

Dat wil zeggen dat jouw langoortje een topdag heeft. Zo'n sprongetjes heten 'binkies' en je kan ze terecht vreugdesprongen noemen. Jawel, konijnen springen letterlijk van vreugde een gat in de lucht! Wil je je konijn altijd zo gelukkig houden, zorg dan dat je hem genoeg uitdagingen geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beestig.be

Kan een konijn bijten?

Zo kan een konijn bijvoorbeeld bijten als hij wordt opgepakt of vastgehouden. Ook als iemand hem pijn doet of iets wil doen dat hij niet prettig vindt, zoals nagels knippen of medicijnen geven, kan hij bijten. Het is een manier om zichzelf te verdedigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Waar jaagt een konijn op?

Het voedsel van konijnen bestaat uit allerlei grassen, kruiden, loten van jonge struiken en boompjes en bast. Ruwbladige en zure plantensoorten, en hoog gras worden gemeden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jagersvereniging.nl

Kan een buizerd een konijn pakken?

Opportunistisch in voedselkeuze. Vooral kleine zoogdieren, zoals woelmuizen (in Nederland veel veldmuis, rosse woelmuis) en jonge konijnen. Ook regenwormen, kevers, amfibieën, jonge vogels en aas. Over het algemeen geen snelle jager, maar kan soms vogels en volwassen konijnen pakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vogelbescherming.nl

Wat doen konijnen in de nacht?

Konijnen zijn over het algemeen crepusculair/schemeractief - wat inhoudt dat ze het actiefst zijn rond zonsondergang en zonsopgang. Als u uw konijnen vaak slapend aantreft terwijl u met ze wilt spelen, dan is het beter om dit vroeger op de dag te doen of juist 's avonds.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omlet.nl

Hoe straf je een konijn?

Leid je konijnen af

De beste manier om konijnen iets af te leren is door ze af te leiden en ze de slechte gewoonte te laten vergeten. Bijvoorbeeld: konijnen die op de bank springen en daar gaan plassen, moeten belet worden op de bank te springen. Dit lukt door de bank bijvoorbeeld een tijd lang te barricaderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Waar word een konijn graag geaaid?

De meeste konijnen worden het liefst geaaid op hun kop en rug of in de nek. Op de buik of aan de staart vinden de meeste konijnen minder prettig. Geef het konijn altijd de mogelijkheid om bij je weg te lopen. Een konijn dat geen vluchtmogelijkheid heeft zal zich gestresst voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drdknaagdierwinkel.nl

Kan een konijn de weg terug vinden?

Konijnen zijn nieuwsgierige beestjes. Wanneer ze de kans zien om hun snuffelend neusje te volgen, zullen ze dat zeker niet nalaten. Sommige konijnen zijn echte ontsnappingskunstenaars en gaan regelmatig op excursie, maar zijn gehecht aan hun territorium zodat ze vaak vanzelf weer terugkeren naar hun eigen hok of ren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denijnerij.nl

Kunnen konijnen hun naam herkennen?

1) Konijnen zijn heel intelligent

Je kunt ze bijvoorbeeld leren hun naam te herkennen en te komen als je ze roept. Ook hebben konijnen een heel goed geheugen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pawshake.nl

Kan een konijn komkommer eten?

Ja, komkommers vallen onder wat konijnen mogen eten. Geef deze – zoals dat met alle groenten voor konijnen geldt – wel met mate. Te veel vocht kan diarree bij je knabbelaar veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Kan een konijn denken?

Konijnen zijn slimmer dan veel mensen denken en het is zelfs mogelijk om hen dingen aan te leren. Bovendien kunnen konijnen zowel in huis als in de tuin gehouden worden en heeft u de keus uit allerlei rassen en maten. Wie konijnen wil gaan houden, moet echter wel goed weten waar men aan begint.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Kunnen konijnen tegen fel licht?

Konijnen kunnen niet lang tegen fel licht. Bij een losse ren moet er wel een mogelijkheid zijn voor het konijn om zich te beschermen tegen regen of roofdieren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op landleven.nl

Kan een konijn s nachts zien?

Kan een konijn in het donker zien? In het donker heeft een konijn meer zicht dan in het licht. In het donker kunnen zij een stuk beter zien dan wij, terwijl hun zicht in het licht een stuk waziger is. Ook al kan je konijn je overdag dus niet heel helder zien, een konijn zal je wel degelijk herkennen aan je vorm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plein.nl