Hoe heet een frikandel in Duitsland?

Frikandellen zijn er ook wel bekend, maar heten daar vaak curryworst. In Duitsland kennen ze de Frikadelle.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onzetaal.nl

Hoe heette de frikandel vroeger?

Frikadelle, frikadel of frikandel? Deze 'speciale' gehaktbal moest natuurlijk ook een naam krijgen. Het was een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst die de naam frikadelle influisterde. In Duitsland bestond namelijk de frikadelle al, alleen was dit in de vorm van een platte gehaktbal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kijkbijons.nl

Is een frikandel typisch Nederlands?

Een frikandel is een typisch Nederlandse snack. Ook in het buitenland (bijvoorbeeld in Spanje) is de frikandel op toeristische locaties te krijgen. In Duitsland is een frikadelle (dus zonder n) een platgeslagen hamburger, dus laat u niet verassen door de naam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snack-nieuws.nl

Wat is een platte frikandel?

De frikadel is, zeker als sinds het einde van de achttiende eeuw, een soort van platte gehaktbal. Soms ovaal van vorm, soms een schijf of zelfs in de vorm van een hart. Je zou kunnen zeggen: de frikadel zit qua vorm in tussen tussen de gehaktbal en de hamburger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frituurwereld.nl

Heeft Duitsland frikandellen?

De frikadel wordt vooral in België, Duitsland, Zweden en Denemarken gegeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Taalvariatie curryworst

24 related questions found

Hoe noem je een frikandel in België?

Het woord frikandel komt als aanduiding voor dit type worst ook voor in Oost- en West-Vlaanderen. In Antwerpen en Vlaams-Brabant wordt een frikandel doorgaans een curryworst genoemd, in Limburg ook wel eens een lange hamburger. Frikadel is een Belgisch-Nederlands woord uit de spreektaal en betekent 'gehaktbal(letje)'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Hebben ze frikandel in Amerika?

Frikandel overseas

Naast België en andere Europese landen waar de frikandel een bekende Nederlandse 'delicatesse' is, heeft de frikandel ook de Atlantische oceaan over weten te steken. In Boston verkopen ze bij restaurant Saus frikandellen ondergedompeld in cheddarsaus met geraspte cheddar er bovenop.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodinspiration.com

Is frikandel varken?

De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en ja. heel soms ook een klein beetje paardenvlees. Het hoofdbestanddeel van de snack is separatorvlees. Dat zijn kleine restjes vlees die aan het karkas blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op miljuschka.nl

Waarom heet een Mexicano?

Het product werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht. De naam "Mexicano" werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK 1986 in Mexico (waar Nederland zich in 1984 niet voor plaatste) en is in 1986 als merk geregistreerd in de Benelux. Het ribvormige uiterlijk werd in 2006 vastgelegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe heet een grote frikandel?

Krokidel XXL – De Krokidel heeft de krokante buitenkant van een kroket en binnenkant van een frikandel. Met zijn 27 centimeters is dit een flinke maaltijd en verdient daarom ook de naam XXL.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snack-nieuws.nl

Waar staat Mora voor?

Mora is een samenvoeging van Mo van Mourmans en Ra van Ramaekers. "Robby, zullen we samen een bedrijf beginnen?" Al snel wordt de slagerij te klein en in 1972 is de vraag naar Mora snacks zo groot dat er een moderne snackfabriek in Maastricht wordt gebouwd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mora.nl

Is een frikandel halal?

Productomschrijving. Langwerpige staafvormige snack, gekruid, gebraden halal vlees. De Vries Snacks introduceerde als eerste de Frikadel op de Nederlandse markt. Tegenwoordig is de Frikadel een bestseller en valt deze niet meer weg te denken uit het assortiment.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hanos.nl

Wat is bitterballen in het Duits?

Als je gek bent op bitterballen, dan ga je de Duitse variant waarschijnlijk ook lekker vinden. Deze look alikes worden gemaakt van aardappeldeeg en gevuld met allerlei soorten vlees of gevogelte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foodandfriends.nl

Wat is frikandel in Engels?

frikandel {de}

minced-meat hot dog {znw.}

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.bab.la

Welk merk frikandel bevat paardenvlees?

Hoewel de supermarkten geen snacks meer met paardenvlees verkopen, bevatten dezelfde snacks (zoals bitterballen en kroketten) bij de groothandel vaak wél nog paardenvlees. Ook verkoopt supermarkt Jumbo nog stoofpotjes met paardenvlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenrecht.nl

Is frikandel goed voor je?

Gezonde snack?!

Al bevat een frikandel dus geen koeienogen, voor je gezondheid moet je wel uitkijken. De snack bestaat uit verwerkt vlees, dat veel verzadigde vetten bevat. Ook met de saus moet je oppassen. Een frikandel speciaal bevat uitjes (gezond hoor!), maar toch ook vooral veel mayo en curry.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Hebben ze frikandellen in Spanje?

Zo zien we dat vooral Spanje en Frankrijk in het zuiden goed vertegenwoordigd zijn. Maar ook Suriname, Canada en Egypte staan op de kaart.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snack-nieuws.nl

Hebben ze frikandel in Frankrijk?

Maar voor de fans: frikandellen liggen nu ook in Frankrijk gewoon bij de Aldi.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlanders.fr

Is bitterballen Nederlands?

Hoewel bitterballen vooral veel gegeten worden in ons land, is het geen oer-Hollands product. Naar verluidt wordt de bitterbal tijdens de Tachtigjarige Oorlog ontdekt door een Spaanse scheepskok. In Spanje eet men graag tapas en dat is tijdens de Tachtigjarige Oorlog niet anders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Is patat oorlog met ui?

Wat is een patatje oorlog precies? Het is eigenlijk niet meer dan patat met een dikke klodder mayo en pindasaus. Optioneel voegt u daar gesnipperde uitjes aan toe en klaar is kees. De simpliciteit van dit gerecht is ook direct haar kracht, want een patatje oorlog is rijk van smaak met iedere hap die u neemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aardappelshop.nl

Hoe spreek je frikandel uit?

Tot slot nog even over de uitspraak van frika(n)del. De klemtoon ligt namelijk (in tegenstelling tot wat Duitstaligen soms denken) niet op de ka(n), maar op de del. Luister maar eens naar frikandel op Forvo. Eet smakelijk!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blogs.fu-berlin.de