Hoe heet je als je uit Indonesië komt?

Indonesiërs zijn de inwoners van Indonesië. In de koloniale tijd waren er vanuit Nederlands perspectief nog geen Indonesiërs. Wél Javaanse, Sumatraanse en ander inheemse bevolkingsgroepen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op indischhistorisch.nl

Hoe noem je mensen die uit Indonesië komen?

Indonesiër - ANW (Algemeen Nederlands Woordenboek)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anw.ivdnt.org

Wat ben je als je uit Indonesië komt?

Laten we beginnen met “Indonesisch“. Met deze term bedoelen we de oorspronkelijke bevolking. Neem bijvoorbeeld de Javanen en Balinezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kuukskes.nl

Wat is het verschil tussen Indo en Indisch?

De Indische keuken is een samensmelting van de Indonesische keuken met de Europese keuken, die begon in de tijd van Nederlands-Indië. In tegenstelling tot wat velen denken, is de Indische keuken niet hetzelfde als de Indonesische keuken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op makanindonesia.nl

Is het Indisch of Indiaas?

Het bijvoeglijk naamwoord bij het land India is Indiaas (verbogen vorm: Indiase). Het bijvoeglijk naamwoord Indisch is af te raden voor iets wat met India te maken heeft. Indisch is namelijk meestal een historisch begrip uit de koloniale tijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onzetaal.nl

Vaarwel oud regenwoud, hier komt de nieuwe hoofdstad van Indonesië

15 related questions found

Waar staat Indo voor?

Vroeger werd de afkorting 'Indo' als aanstotelijk gezien en als scheldwoord gebruikt, maar tegenwoordig wordt het juist vaak als geuzennaam gebruikt door jonge Indische Nederlanders om te laten zien dat ze trots zijn op hun identiteit. Dan hebben we het woord 'Indisch' of 'Indische Nederlanders'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aduh.shop

Hoe noem je een man uit India?

Zowel bij India als bij het historische Indië hoort de mannelijke inwonernaam Indiër. Een vrouw uit India is een Indiase, een vrouw uit het historische Indië is een Indische.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlaanderen.be

Welke afkomst is Indisch?

Het hangt ervan af wat bedoeld wordt. Indiase mensen zijn mensen uit India. Met Indische mensen kunnen ook mensen uit India bedoeld zijn, maar er wordt, vooral in Nederland, mee verwezen naar Nederlanders met een familiegeschiedenis uit het voormalige Nederlands-Indië (het huidige Indonesië).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op taaladvies.net

Waar komen indos vandaan?

Het begrip Indo-Europeaan is vanaf de 19e eeuw in zwang. Het voorste deel, 'Indo' is afgeleid van het Griekse Indoi dat verwijst naar Indië en op zijn beurt weer is afgeleid van (de rivier de) Indus. Indo-Europeanen, of afgekort 'Indo's', zijn nazaten van Europeanen die in de streek Indië woonden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het verschil tussen een Indo en een Molukker?

Verschil indo's en Molukkers

Molukkers maken geen onderdeel uit van de Indische gemeenschap, want zij hebben een eigen gemeenschap. Indo's en Molukkers zijn dus niet hetzelfde, maar er zijn wel wat raakvlakken. De gewoontes zijn anders, maar hebben elkaar door de eeuwen heen ook beïnvloed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moza.nu

Hoe wordt Indonesië ook wel genoemd?

Indonesië, officieel de Republiek Indonesië (Indonesisch: Negara Kesatuan Republik Indonesia, afgekort als NKRI; of gewoon Republik Indonesia, afgekort als RI; Javaans: Nusantara), ook plaatselijk bekend als Nusantara, is een land gelegen in Azië en voor een kleiner deel in Oceanië (Westelijk Nieuw Guinea, de Molukken ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat mag niet in Indonesië?

In Indonesië kun je net zoals in veel andere Aziatische landen terecht voor allerlei namaakartikelen als dure merk horloges, merkkleding, parfums, illegale kopieën van dvd's, cd's en software. De Nederlandse douane controleert de laatste jaren een stuk strenger op deze nep-goederen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op indonesie.nl

Wat is een Indonees?

Indo's zijn nazaten van Europeanen, met een gedeeltelijk Aziatische achtergrond, die in de streek Indië – het, vanuit Europa bezien, gebied achter de rivier de 'Indus' – woonden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op federatie-indo.nl

Waarom noemen ze Indo's pinda's?

Veel Nederlanders denken dat indo een afkorting van Indonees is. “Onder meer daarom hebben we Pinda* gemaakt. Indo is een afkorting van Indo-Europees. Vroeger gingen er alleen Europese mannen naar Nederlands-Indië.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parool.nl

Waarom worden Indo's blauw genoemd?

Het verhaal gaat dat zij 'blauw' werden genoemd omdat hun zwarte haar in het strijklicht een blauwe glans zou hebben. Aannemelijker is dat het verwijst naar de blauwe geboortevlek boven het stuitje van Aziatische baby's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nlveteraneninstituut.nl

Wat vinden Indonesiërs van Nederlanders?

Indonesiërs ontvangen Nederlanders altijd vriendelijk, want ze zijn in de grond een uiterst vriendelijk volk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Hoe heet India vroeger?

Naam. De naam India of Indië (ινδιη) werd in de oudheid door de oude Grieken afgeleid van "Sindhu", de lokale naam voor de rivier de Indus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe noem je eten uit India?

Antwoord. Het hangt ervan af wat bedoeld is. Indiase keuken duidt op gerechten uit India. Indische keuken kan – voornamelijk in België – eveneens op gerechten uit India duiden, maar in Nederland verwijst Indische keuken meestal naar gerechten uit Indonesië, ook wel de Indonesische keuken genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op taaladvies.net

Wat is het geloof in India?

De meeste zijn hindoe (80 procent) of moslim (13 procent). Verder zijn er christenen (2 procent), sikhs (2 procent), boeddhisten, jains, joden en aanhangers van het zoraisme en de Baha'i. Hindoeïsme in India: Het hindoeïsme is een van de oudste religies ter wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koningaap.be

Hoe noem je taal uit India?

Het Hindi is de belangrijkste taal van de Indiërs. Een andere taal die in heel India gesproken wordt is het Urdu, de taal van de moslimminderheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op shoestring.nl

Hoe Indisch ben jij?

De filmcompilaties Hoe Indisch ben jij? vormen een opmaat naar de jaarlijkse Indiëherdenking op 15 augustus bij het Indisch Monument in Den Haag. Dan herdenkt Nederland de capitulatie van Japan in Nederlands-Indië. Hiermee kwam er definitief een einde aan de Tweede Wereldoorlog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op indischherinneringscentrum.nl

Hoeveel mensen in Nederland hebben Indisch bloed?

In 1984 werd de maximale omvang van de groep Indische Nederlanders (waar ook ter wereld woonachtig) bereikt (616 duizend, waarvan 309 duizend eerste generatie). Momenteel zijn er nog 582 duizend personen in leven. Van hen wonen naar schatting 458 duizend in Nederland en 124 duizend elders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Waar wonen de meeste Indonesiërs in Nederland?

De meeste Indonesiërs in Nederland wonen in de Randstad, voornamelijk in Den Haag. De Indonesische cultuur heeft veel verschillende geloven, gebruiken en gewoontes. De grootste gedeelte van de Indonesiërs is moslim, daarna christelijk en een klein gedeelte hindoe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op culturelezorg.nl