Hoe hou je geur in kleding?

Kleding lekker laten ruiken
  1. VHet gebruik van een geparfumeerd wasmiddel is een simpele manier om je kleding langer lekker te laten ruiken.
  2. Geef je kleding genoeg ruimte tijdens het drogen. ...
  3. Je kleren moeten helemaal droog zijn voordat je ze weg legt. ...
  4. Draag een simpel T-shirt onder je nette kleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op philips.nl

Hoe kleding opfrissen?

Mengeling met azijn

Wil je je kledij enkel opfrissen? Dan is een mix van twee delen water met een deel azijn in een sprayflacon ideaal. Spray een beetje van het mengsel op je katoenen kleding of jeans en hang ze op een plekje waar ze kunnen luchten en drogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Hoe laat ik mijn kledingkast fris ruiken?

Om de dag met een frisse kast én een lekkere koffielucht te laten beginnen, kan je een blikje/bakje gemalen koffie in je kast zetten. De koffie absorbeert dan alle vieze geurtjes. Prik een paar gaatjes in het deksel, plaats het dichte bakje in je kast en de koffie doet de rest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lundia.nl

Hoe blijft je kledingkast lekker ruiken?

Hoe kun je een muffe geur in je kledingkast aanpakken?
  1. Laat gedragen kleding altijd eerst goed uithangen over een stoel, een dressboy of aan een haakje. ...
  2. Een muffe geur in je kleding na het wassen? ...
  3. Laat kleding na het wassen buiten drogen. ...
  4. Hang een geurzakje in je kledingkast. ...
  5. Zorg dat je niet teveel kleding hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leukegeit.nl

Hoe krijg ik mijn was fris?

Help, mijn was stinkt

Sommige nare geurtjes worden veroorzaakt door bijvoorbeeld transpiratie, huisdieren, rook en noem maar op. Voeg daarom altijd een kopje witte azijn (geen schoonmaakazijn) toe in de trommel van de wasmachine. Azijn heeft namelijk een neutraliserende werking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op washok.nl

Zo kom jij van vieze geurtjes in je kleding af

36 related questions found

Waarom ruikt mijn was niet naar wasmiddel?

Te veel kan betekenen dat het wasmiddel niet volledig uit de kleding is gespoeld. Ook dat kan een vervelende geur veroorzaken. Terwijl te weinig wasmiddel je kleding misschien niet goed genoeg schoonmaakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waarom ruikt mijn kleding muf na wassen?

Je maakt de wasmachine niet vaak genoeg schoon. Hierdoor blijven er bacteriën in zitten die uiteindelijk een muffe geur kunnen veroorzaken. Maak dus af en toe de wasmachine schoon. Je laat vochtige was te lang in de machine of wasmand liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.nl

Hoe ruikt mijn was het lekkerst?

De meest eenvoudige manier om je was een heerlijke geur te geven is met een stukje keukenpapier of badstof dat je besprenkelt met je favoriete geur. Dat kan een interieurspray zijn of parfum, maar als je het graag natuurlijk houdt, kies je best voor etherische olie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Hoe voorkom je muffe geur uit kleding?

Als je winterkleding gaat wassen, kun je een kopje azijn toevoegen in de wasmachine. Azijn neutraliseert geuren, en meestal gaat die muffe lucht er dan al direct uit. Daarna kun je de kleren nogmaals wassen, dit keer met gewoon wasmiddel, om je kleren weer lekker fris te laten ruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe maak je zelf een Geurzakje?

Neem een klein potje zonder deksel en vul het met wat witte rijst. Voeg er wat druppels van jouw favoriete etherische olie aan toe en dek het af met een lapje stof of een stoffen zakdoek. Doe er een elastiekje of touwtje omheen en klaar is je natuurlijke, zelfgemaakte luchtverfrisser.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cleanipedia.com

Waarom blijft de was stinken?

Een stinkende wasmachine wordt meestal veroorzaakt door vetluis. Vetluis ontstaat doordat vuil- en zeepresten zich opstapelen in de machine. Als je wasmachine een dag of 3 niet gebruikt wordt, gaat deze laag schimmelen. Dit verspreidt vaak een zure, muffe geur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ontdek.miele.nl

Waarom ruikt mijn huis niet fris?

Een muffe geur in huis is vrijwel altijd het gevolg van een te hoge luchtvochtigheid. Bij te veel vocht in huis kunnen schimmels en bacteriën zich makkelijk verspreiden. Zodra de schimmels en bacteriën zich uitbreiden zal ook de muffe geur in huis sterker worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drowa.nl

Hoe krijg je een vieze geur uit je kamer?

Azijn en citroen zijn beide goede middelen om vieze geuren te neutraliseren. Azijn neutraliseert een vieze lucht en citroen zorgt voor een frisse geur in huis. Breng een pan met azijn en citroenpartjes aan de kook. Laat dit een uur op een zo laag mogelijk vuur staan, zonder deksel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hg.eu

Wat laat je kleding lekker ruiken?

Een zachte en fijne was door azijn

Dan kan ik je als tip geven om een scheutje witte azijn in het wasverzachterbakje te doen. Azijn kan helpen om je was zacht te krijgen en ongewenste geurtjes te verwijderen. Of gebruik de drogerbollen die hierboven staan!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interieurfanaad.nl

Kun je azijn in de wasmachine doen?

Gebruik 250 ml gedistilleerde witte azijn voor elke 4 liter water in de wasmachine om resten wasmiddel te verwijderen. Azijn kan kalk uit het water verwijderen. Het ontkalkte water zorgt voor zachtere kleding en minder kalkaanslag in de wasmachine. Je kunt zowel natuurazijn als schoonmaakazijn gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.keukenloods.nl

Was blijft naar zweet ruiken?

Laat je kleding met zweetlucht een nachtje weken in een emmer water met een flinke hoeveelheid azijn. Daarna het gewone wasprogramma draaien. Je kunt (natuur)azijn ook als natuurlijke wasverzachter gebruiker door het toe te voegen aan je was. Azijn in de wasmachine is ook een onderhoudsmiddel voor je wasmachine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op to-be-dressed.nl

Hoe voorkom je stinkende was?

Voor het reinigen van een wasmachine met hardnekkige vetluis, draai je twee wassen op 90 graden met oude theedoeken. Gebruik hierbij een paar vaatwastabletten, of een handje soda of waspoeder voor de witte was. Je kunt ook een wasmachinereiniger gebruiken. Wasmachinereiniger vind je bij de wasmachine-accessoires.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op expert.nl

Hoe laat je je jas lekker ruiken?

Meng een gelijke hoeveelheid gedestilleerd witte huishoudazijn met een gelijke hoeveelheid water en besproei de jas of wrijf ze hiermee in. De eigen geur van en het zuur in de azijn neutraliseren samen de ongewenste geurtjes. Hang de jas hierna in een goed geventileerde kamer of eventjes buiten voor 10 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio2.be

Hoe lang kleding buiten luchten?

Laat kleding buiten luchten

Overbodige wasje voorkom je door je kleding na het dragen te laten luchten. Hang je kleding na het dragen dus een half uurtje buiten voor een flinke oppepper! Vooral wollen truien en andere kwetsbare stoffen houden veel meer van een windje dan van de wasmachine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Welk wasmiddel ruikt lekker fris?

Ariel en Robijn vind ik erg lekker. En in combinatie met mijn favoriete Wasparfum versterkt het elkaar en….. beide zijn daardoor zuiniger in gebruik! Want: je hebt veel minder wasmiddel nodig om je was lekkerder te laten ruiken en door het gebruik van Wasparfum heb ik eigenlijk geen (dure) wasverzachter nodig!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wasparfum.nl

Was ruikt niet fris op 40 graden?

Vetluis is een zeepbacterie die ontstaat bij het wassen op lage temperaturen (tot 40 graden Celsius) en op den duur leidt tot een stinkende wasmachine. De wasmachine wordt niet meer heet genoeg om alle wasmiddel goed op te lossen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waswacht.nl

Was stinkt als het droog is?

Te veel of te weinig wasmiddel tijdens het wassen, kan tijdens het drogen een onaangename geur afgeven. Door een reinigingsprogramma te draaien met een machinereiniger, kan de verontreiniging uit de wasmachine verdwijnen, waardoor er geen onaangename geur tijdens het drogen kan ontstaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zanussi.nl

Heeft Kruidvat Wasparfum?

Wasparfum Kruidvat is een leuk product om kennis te maken met wasparfum. Maar wanneer je een stapje verder wenst dan wasparfum van Kruidvat, dan bent u bij Wasgeurtje op het juiste adres. Wij bieden namelijk luxe wasgeurtjes met exclusieve en unieke geuren waar u echt een wow effect van krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wasgeurtje.nl

Was ruikt niet lekker na drogen?

Als het wasgoed stinkend uit de wasmachine komt, is de oorzaak vaak een verstopt filter of een zeepbacterie (vetluis). Daarom is het belangrijk om op de volgende zaken te letten: Maak na elke droogbeurt het pluizenfilter schoon. Ook de condensor dient regelmatig schoongemaakt te worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op expert.nl

Waarom ruikt mijn donkere was niet fris?

Waarschijnlijk is je opgevallen dat de donkere/zwarte was vaker minder fris ruikt dan de witte was. Hoe kan dit toch? Dit komt doordat er bij zwarte kleding vaker gebruik wordt gemaakt van synthetische vezels. Het is dus een combinatie van een vieze wasmachine en de synthetische vezel van de donkere was.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op black-just-black.nl