Hoe kun je je tanden witter maken?

Je tanden bleken is de enige manier om tandverkleuring ongedaan te maken. Om tanden een natuurlijk witte kleur te geven, moeten het tandglazuur en tandbeen van binnenuit gebleekt worden met 6% waterstofperoxide of 10 tot 16% carbamideperoxide. Alleen dan is tanden bleken effectief en veilig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op philips.nl

Hoe krijg ik mijn gele tanden weer wit?

Tips voor witte tanden
 1. Goed poetsen. De nummer 1 tip voor witte tanden is en blijft: goed poetsen! ...
 2. Stop met roken. ...
 3. Let op koffie en wijn! ...
 4. Bezoek tandarts en mondhygiënist regelmatig. ...
 5. Drink water na iedere maaltijd. ...
 6. Optisch wittere tanden. ...
 7. Tanden bleken bij de tandarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandenborstel.com

Hoe kun je zelf je tanden witter maken?

Conclusie: tanden bleken met een online gekocht bleekmiddel werkt niet. De enige effectieve bleekmethode is met 6% waterstofperoxide bij de tandarts. Dit is wel effectief, en heeft een langdurig effect.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degebitskliniek.nl

Waar worden je tanden witter van?

Eet je gebit wit

Knapperige groenten als selderij, spinazie, komkommer en wortels 'schuren' tandsteen en tandplak van je tanden en kiezen en helpen ze zo witter te worden. Say cheese. Oké, het maakt je tanden niet echt witter maar door kaas te eten wordt er meer speeksel aangemaakt en dus meer bacteriën verjaagd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studentist.nl

Hoe kun je je tanden witter laten lijken?

Om je tanden witter te doen lijken, kies je best voor een lippenstift met een koele, blauwe ondertoon. Denk maar aan kleuren als vurig kersenrood, framboosrood, fuchsia, koel roze, bessenpaars of pruim.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.be

Wel of niet je TANDEN BLEKEN? | De waarheid over WITTE TANDEN

15 related questions found

Wat maakt je tanden geel?

Sommige voedingsgewoonten zoals de regelmatige consumptie van rode wijn, koffie, thee, cola of andere gekleurde dranken tasten de kleur van de tanden aan. Ze hebben een invloed op 2 niveaus: 1. Overdreven hoeveelheden koffie en thee laten op je tanden een aanslag achter die uiteindelijk het glazuur binnendringt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op listerine.nl

Is gele tanden gezond?

Gele of lichtgele tanden bevatten meer glazuur; de beschermlaag die je gebit niet kan missen. Glazuur voorkomt namelijk tanderosie, waardoor je tanden minder snel afbreken. Tandglazuur is het hardste deel van je lichaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onvz.nl

Wat doen Amerikanen om tanden wit te krijgen?

Wat doen Amerikanen om tanden wit te krijgen? In de Verenigde Staten is de jacht op witte tanden een hype. Amerikanen laten hun gebit door de tandarts bleken, of doen het zelf met een 'home bleaching kit', een mondstuk met peroxide-gel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Hoe bleek ik mijn tanden?

Het thuisbleken is erg eenvoudig: u vult de lepel met de bleekgel en doet hem in uw mond. Dit doet u zo vaak als nodig is om het gewenste eindresultaat te behalen. Let op: zelf tanden bleken doet u altijd in overleg met de tandarts of mondhygiënist. Ga niet zelf aan de slag zonder contact op te nemen met uw tandarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandzorgkralingen.nl

Welke tandpasta maakt je tanden echt wit?

TOP 5 beste tandpasta voor witte tanden
 • Jaysuing Whitening Tandpasta.
 • Colgate Total Whitening Tandpasta.
 • GlorySmile Houtskool Tandpasta.
 • Tanden Bleek Schuim.
 • Pei Mei Whitening Tandpasta.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bgreat.nl

Hoe bleek je tanden thuis?

Tanden bleken thuis gebeurt doorgaans met flexibele bitjes die gevuld worden met een bleekgel. De gel bevat diverse bestanddelen, waarvan carbamideperoxide en/of waterstofperoxide de bekendste zijn. Dit zijn namelijk de bestanddelen die ervoor zorgen dat de gele kleur wordt afgebroken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newpharma.nl

Wat doet baking soda met je tanden?

Probeer het eens! Het gebruik van tandpasta met fluoride en baking soda versterkt ook de tanden, vermindert opbouw van tandplak, houdt de tanden schoon, en helpt met wit maken door oppervlakkige verkleuringen te verwijderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oralb.nl

Kan je thuis tanden bleken?

Als de verkleuring op het oppervlakte van de tanden zit, is thuisbleken een betaalbare en veilige optie. Bij een verkleuring van binnenuit moet het bleken van de tanden worden gedaan door een tandarts. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat thuis bleken op korte termijn een van de effectiefste manieren is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nrc.nl

Hoelang duurt het voordat je tanden weer wit zijn?

Over het algemeen duurt het twee tot drie jaar voor uw tanden en kiezen weer hun eigen kleur hebben. Slechte mondhygiëne, roken en het gebruik van veel koffie, rode wijn etc zal de duurzaamheid van de behandeling negatief beïnvloeden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wktandartsen.nl

Hoe snel witte tanden krijgen?

In het kort geldt voor alle trucs om snel witte tanden te krijgen dat je pas echt goed voor je tanden zorgt met poetsen, flossen, en niet te veel eetmomenten op een dag. Misschien wat saai, maar wel effectief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op delievetandarts.nl

Waar verkleuren je tanden van?

Dit kan vele oorzaken hebben zoals ouderdom, een val waardoor de tandzenuw afsterft, maar ook tandproblemen uit je jeugd. Uitwendige verkleuringen worden veroorzaakt door kleurstoffen in eten en drinken of door roken. Bekende voorbeelden zijn koffie, thee en rode wijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondhygienisten.nl

Wat maak tanden wit?

Methodes om de tanden witter te maken verschillen qua concentratie waterstofperoxide, een bleekmiddel waarmee je kunt bepalen hoe wit je gebit wordt. Methodes voor het wit maken van de tanden variëren van behandelingen van je tandarts, tandpasta die de tanden witter maakt, whitestrips, en speciale doe-het-zelfsystemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oralb.nl

Is tanden bleken goed?

“Bleken is volkomen onschadelijk, zelfs als je dit vaker laat doen.” Het bleken van de tanden wordt door tandartsen gedaan met een oplossing van peroxide, dat het glazuur niet aantast. Daardoor wordt alleen de bovenste laag verkleuring weggehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Is tanden bleken blijvend?

Wanneer de behandeling goed wordt uitgevoerd dan blijven de tanden na het bleken gedurende 2 tot 2,5 jaar mooi wit. Dit is ook een beetje afhankelijk van de eet- en drinkgewoonten. Rook je? Dan blijft het effect veel minder lang aanhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsmondain.nl

Kun je gele tanden bleken?

Aanslag kan de tandarts of mondhygiënist door een professionele gebitsreiniging verwijderen. Bleken is hiervoor niet de oplossing. Dode tanden (meestal als gevolg van een val of klap) kunnen van binnenuit verkleuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartspraktijkemmen.nl

Hoe voorkom je verkleurde tanden?

De beste manier om te voorkomen dat je tanden verkleuren is net zo simpel als effectief. Zorg dat je de consumptie beperkt van voedingsmiddelen waardoor de tanden verkleuren. Zoals eerder gezegd kun je daarbij vooral denken aan koffie, thee en producten met veel kleurstof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsverzekering.nl

Welke kleur tanden is normaal?

Het glazuur van tanden en kiezen is nagenoeg doorzichtig, maar geeft een witte gloed aan de tanden. Hoektanden hebben een dikkere laag tandbeen dan de overige tanden en zijn daarom vaak geler. Je tanden worden donkerder naarmate je ouder wordt. De vorming van tandbeen gaat namelijk altijd door.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartspraktijk.amsterdam

Waarom doet tanden bleken pijn?

Pijn na het bleken: de werkzame bestanddelen in bleekgel kunnen eventueel gevoeligheid veroorzaken. Het is belangrijk om de behandeling bij dergelijke gevoeligheid te staken en te overleggen met uw tandarts over de vervolgprocedure.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dentalnetwork.nl