Hoe lang gaat een carport mee?

Een carport heeft een fors aantal levensjaren, maar het houdt een keer op. De meeste carports van een goede kwaliteit gaan ongeveer 25 jaar mee en een carport van hardhout zou zelfs het dubbele hiervan kunnen halen. Een goede gemetselde garage heeft echter een nog veel langere levensduur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carportinfo.be

Wat is de beste carport?

Nog een voordeel ten opzichte van hout is dat een aluminium carport nagenoeg onderhoudsvrij is. Natuurlijk zal de carport op zijn tijd schoongemaakt moeten worden, dat is bij een houten carport echter niet anders. De aluminium profielen zijn voorzien van een robuuste coating, wat de duurzaamheid zeer ten goede komt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op solundo.nl

Hoe groot mag een carport zijn zonder vergunning?

Wanneer u een carport wilt laten plaatsen zonder vergunning is het aan te raden om aan de volgende voorwaarden te voldoen: De oppervlakte van de carport mag niet groter zijn dan 30m2. De hoogte mag maximaal 3 meter zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schaffertuinhuizen.nl

Welk hout gebruiken voor carport?

Carports worden veelal van geïmpregneerd hout gemaakt, omdat dit goedkoper en lichter is dan hardhout. Een populaire houtsoort is Noord-Europees vurenhout. Wil je toch gebruikmaken van een iets mooiere en duurdere houtsoort, dan is een carport van douglas hout een goede opties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op carportinfo.be

Wat is het nut van een carport?

Een carport beschermt je wagen tegen weer en wind

Je wagen staat het hele jaar droog en is beschermd tegen vuil, stof, vallende takken, regen en hagel. In de zomer zorgt de schaduw van de carport ervoor dat het aangenaam koel blijft in je auto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kmoinsider.be

Steel Carport Build

45 related questions found

Welk hout verrot niet?

Hardhout. De meest duurzame houtsoort is hardhout. Deze houtsoort is dus het best bestand tegen vocht, zonder dat het behandeld hoeft te worden, en gaat wel meer dan 25 jaar lang mee. * Bij Hout en Bouwmaterialen vindt u daarom onder andere een ruim assortiment aan palen en balken van hardhout.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op houtenbouwmaterialen.nl

Wat gebeurt er als je geen vergunning aanvraagt?

In de Bouwverordening is bepaald (en ook in de Algemene Wet Bestuursrecht) dat de Gemeente handhavend mag optreden. Slopen of bouwen zonder vergunning of in afwijking van de vergunning kan een strafbaar feit opleveren. De maximale straf is hechtenis van maximaal vier maanden of een geldboete van maximaal € 4.500,–.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blenheim.nl

Is een carport ook een bijgebouw?

Een tuinhuis, schuurtje, carport, garage, overkapping, buitenkeuken: allemaal bijgebouwen die u vergunningsvrij mag neerzetten in het achtererfgebied. Van belang voor een bijgebouw is: de plek op het perceel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watmagikbouwen.nl

Wat kost een vergunning voor een carport?

Kosten vergunning carport

Dat verschilt per gemeente, maar de kosten zijn ongeveer 2,5% van de bouwkosten met een minimum van 78,75 euro. De kosten kunnen wel flink oplopen, het verschil tussen gemeentes is groot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slimster.nl

Hoeveel gewicht kan een carport dragen?

Voor een plat dak is dit maximaal zo'n 50 kilo per vierkante meter en bij schuine daken gaat het om maximaal 25 kilo per vierkante meter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energievanzelf.nl

Heb je een vergunning nodig voor een carport?

De meeste carports zijn vergunningsvrij of licht bouwvergunningplichtig. De woning wetgeving in Nederland schrijft dat carports in principe binnen de categorie van vergunningsvrije bouwwerken vallen. Dat geldt zowel als de carport voor, naast of achter het huis staat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lugarde.com

Hoeveel kost een houten carport?

De gemiddelde prijs van een carport met geïmpregneerd hout (hout dat beschermd is tegen schimmels, insecten en bacteriën) begint bij € 500. Een iets luxueuzere versie kost tussen de € 1000 en € 2200. Voor gebogen daken of zadeldaken schommelt de prijs tussen de € 2200 en € 4000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trustup.be

Hoe groot carport 2 autos?

Hoe groot moet mijn carport zijn? De standaardoppervlakte die je moet voorzien voor een parkeerplaats voor een personenwagen is gemiddeld 3,6 op 7,2 meter. Voor 2 wagens is dat dan 7,2 op 7,2 meter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bozarc.be

Welk materiaal carport?

Een gebogen dak van polycarbonaat geeft een carport van aluminium een prachtige uitstraling. Een andere mogelijkheid is een dak van (zonwerend) glas. Ook kan je kiezen voor een dakbedekking van dakleer of EPDM, kunststof dakplaten of dakpannen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bobex.nl

Welk materiaal voor carport?

Kies het juiste materiaal voor je carport

Zo blijven aluminium en polycarbonaat populair een populair materiaal om een carport te bouwen. Deze materialen zijn gemakkelijk in onderhoud en gaan mooi op in de omgeving. Bovendien wegen ze weinig. Je hebt dan ook niet veel steunpilaren nodig om het dak recht te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Hoeveel procent van je tuin mag je overkappen?

De totale oppervlakte van je terrasoverkapping of veranda mag niet meer bedragen dan 50% van de totale oppervlakte van je tuin; Een terrasoverkapping kan niet als zelfstandige verblijfplaats worden gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op foravida.nl

Hoe ver moet een carport van de scheidingslijn?

Bij het plaatsen van een losstaande carport aan de zijkant van je woning, moet je rekening houden met 3 meter tussen de poten en de perceelgrens. Plaats je een carport in je achtertuin, dan geldt 2 meter. Ga je voor een aanbouw, dan mag een carport tot op de perceelgrens reiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op exteriorliving.be

Kan een illegaal bouwwerk verjaren?

Het is niet exact aan te geven na hoeveel tijd de gemeente niet meer handhavend op kan treden, maar juridisch gezien is er geen sprake van 'verjaring'. Illegaal gebouwde bouwwerken blijven dus in principe illegaal, ook na lange tijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helpdeskbouwregels.nl

Kan een vergunning verjaren?

Vaak denken mensen dat er voor illegaal gerealiseerde bouwwerken een verjaringstermijn geldt. In het omgevingsrecht bestaat echter geen verjaringstermijn. Het is bij wet geregeld dat het in heel Nederland verboden is om een bouwwerk zonder omgevingsvergunning te bouwen én zonder omgevingsvergunning gebouwd te laten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vergunningsadvies.nl

Hoe kan ik zien of mijn buren een vergunning hebben?

Vergunningcheck. Gebruik de vergunningcheck om te controleren of u een omgevingsvergunning of watervergunning nodig hebt of een melding moet doen. De vergunningcheck geeft een uitkomst op basis van informatie over bijvoorbeeld ligging en grootte, inhouds- en oppervlaktematen, gebruiksfuncties en dergelijke.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omgevingsloket.nl

Hoe voorkom je dat hout gaat rotten?

Drogen is het beste middel tegen houtrot

Hout dat vochtig blijft is vatbaar voor aantasting, zorg er dus voor dat hout zo droog mogelijk blijft. Dit kan met door het hout te bewerken met verf, lak of beits. Impregneren is ook een manier om vocht voor een langere tijd uit de houtnerven te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hardhoutentuinkast.nl

Hoe weet je of hout verrot is?

Dit kun je doen door met een schroevendraaier of priem zachtjes in het hout drukken, voel je weerstand dan is er niets aan de hand. Ga je met de schroevendraaier of priem in het hout dan heb je zeker houtrot en wordt het tijd om actie te ondernemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cetabever.nl

Welk hout blijft buiten goed?

Kies buiten voor onbehandeld (Europees) hardhout of verduurzaamd gemodificeerd hout. Voor gevelbekleding kun je ook kiezen voor een zachtere houtsoort, zoals Western red Cedar, lariks of Douglas. Neem altijd hout met het FSC- of PEFC-keurmerk: dat garandeert verantwoord bosbeheer en houtwinning.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl