Hoe lang heb je garantie op schilderwerk?

Bepaalde onderdelen van uw huis kennen kortere garantietermijnen. De garantie op schilderwerk, sanitair en hang- en sluitwerk is een jaar. Op de meeste installaties zit een garantietermijn van twee jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bewustnieuwbouw.nl

Hoe lang garantie schilderwerk?

Het ene keurmerk geeft twee jaar volledige garantie op werkzaamheden en kleurechtheid van de verf. Ook geven schilders vaak afbouwende garantie, waarbij de termijn vaak vier jaar is. Zo krijgt het eerste jaar 100% garantie, het 2e jaar 75% garantie afbouwend naar 0% garantie in het vijfde jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eigenhuisschilderplan.nl

Wat valt onder garantie schilderwerk?

De garantie heeft betrekking op het verfproduct maar ook op de uitvoering van het aanbrengen van de verf door het schildersbedrijf. De tweede manier is dat de opdrachtgever contact opneemt met de verffabrikant van een merkproduct en vrijblijvend vraagt naar een technisch advies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vvvf.nl

Hoe lang gaat goed schilderwerk mee?

Hoe vaak het moet gebeuren is niet in alle gevallen hetzelfde. Maar je kunt gemiddeld uit gaan van eens per vijf of zes jaar. Dat is bijvoorbeeld ook afhankelijk van de kwaliteit van het verfwerk, weersinvloeden en zelfs het soort hout.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nlverhuist.nl

Hoe controleer je schilderwerk?

Controleer op blaasjes en scheurtjes

Wanneer u blaasjes en scheurtjes aantreft in de verflaag, kan dit verschillende oorzaken hebben. De ondergrond bij het aanbrengen van de verf kan te vochtig zijn geweest, kan de verkeerde verf gebruikt zijn of zijn er verschillende soorten verf over elkaar heen gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verfsale.com

HOUTROT REPAREREN EN DAN DE DEUR SCHILDEREN! Zelf een deur verven zoals een prof schilder dat doet!

41 related questions found

Hoe lang gaat schilderwerk buiten mee?

De levensduur van het buitenschilderwerk ligt ongeveer tussen de 5 en 6 jaar. Hoe vaak u buiten moet schilderen hangt af van de weersomstandigheden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vosec.be

Waar maak je schilderwerk mee schoon?

Voor het schoonmaken van het oude schilderwerk zet je bijvoorbeeld St. Marc of Universol op je boodschappenlijstje. Dit zijn beide producten voor het schoonmaken en ontvetten van schilderwerk, zónder de toevoeging van ammoniak. Wat ook nog altijd goed werkt is water verdunt met ammoniak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijzonol.nl

Hoe weet je dat verf niet meer goed is?

Je kunt eenvoudig controleren of de verf nog bruikbaar is door naar de kleur van het vel te kijken. Heeft het vel dezelfde kleur als de verf? Dan is de verf na verwijdering van het vel hoogstwaarschijnlijk nog bruikbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.decoprof.nl

Hoe vaak moet je je kozijnen schilderen?

Meestal moet het houtwerk iedere 5 of 6 jaar opnieuw worden geschilderd. Toch kan het schilderwerk ook al eerder toe zijn aan een schilderbeurt. Als er barsten of scheuren in de verf ontstaan, is het beter om niet langer te wachten. Ook bij blaasjes op de verf betekent dat de kozijnen toe zijn aan een schilderbeurt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op glansgarant.nl

Hoe vaak moet je buitenschilderwerk doen?

Je houtwerk buiten geef je het best om de vijf jaar een nieuwe verflaag. Soms gaat je houtwerk langer mee, andere keren minder lang. Alles is afhankelijk van de weersomstandigheden en of je houtwerk zich bevindt op een plek waar de zon vaak pal op zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bpdecor.be

Wat valt niet onder garantie?

Wel kunnen we aangeven wat niet onder de garantie valt: Schade veroorzaakt door drukken, stoten, water, verkleuring, algemene slijtage, rolslijtage en dergelijke schade hoort te onstaan als je het product gebruikt. Het valt dan ook niet onder de garantie. Minder bekende, algemene zaken kunnen verschillen per product.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warentuin.nl

Wat valt wel en niet onder garantie?

De wettelijke garantie betekent dat u altijd recht heeft op een goed product. Als een product niet deugt, heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Welke garantie is verplicht?

Koopt u een nieuw product, dan hebt u als consument wettelijk recht op 2 jaar garantie. Gaat het om een tweedehandsgoed, dan legt de verkoper de garantie meestal vast op de wettelijke minimumtermijn van één jaar. Doet hij dit niet, dan hebt u wettelijk recht op 2 jaar garantie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op economie.fgov.be

Hoe lang heb je garantie op een verbouwing?

De aannemer is nu ook al op basis van het Burgerlijk Wetboek 20 jaar aansprakelijk voor verborgen gebreken. Van deze termijn mag je afwijken, en dit gebeurt ook in veel algemene voorwaarden in de bouw, zoals de UAV of de AVA. De termijn is dan 5 jaar voor verborgen gebreken en 10 jaar voor ernstige gebreken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bouwendnederland.nl

Wat is onderhoud schilderwerk?

Onderhoud aan schilderwerk verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat het er netjes uit blijft zien! Dit beschermt het hout bovendien tegen neerslag en andere weersomstandigheden, wat op zijn beurt weer houtrot en andere schade voorkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op schilder-nu.nl

Hoe lang garantie verbouwing?

Na de oplevering van je verbouwing is de aannemer nog aansprakelijk voor (verborgen) gebreken. Hoe lang, is afhankelijk van de afspraken in je contract en de algemene voorwaarden. Vaak is de aansprakelijkheidstermijn voor verborgen gebreken vijf jaar en voor ernstige gebreken twintig jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eigenhuis.nl

Wat kost het schilderen van een kozijn?

In bovenstaande tabel vind je de kosten voor het schilderen van de kozijnen. Het laten schilderen van kozijnen door een professional *kost doorgaans tussen de € 40,- en € 75,- als het om binnenkozijnen gaat. Voor het schilderen van je kozijnen buiten betaal je een bedrag tussen de € 50,- en € 150,- .

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkspot.nl

Wat kost het om een kozijn te laten schilderen?

De kosten voor het laten schilderen van kozijnen binnen liggen gemiddeld tussen de € 35 – 75. De prijzen voor het laten schilderen van kozijnen buiten liggen gemiddeld tussen de € 50 – 100. Wil je de exacte kosten weten voor jouw situatie? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op homedeal.nl

Hoeveel uur na schilderen mag het gaan regenen?

Wat we wel aanraden, is om minimaal 24 uur voor het gaat regenen, het schilderwerk te laten drogen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degrootschilders.nl

Kan verf te oud worden?

Over het algemeen kun je verf in een blik tot 2 jaar bewaren. Verf op terpentinebasis gaat het langst mee, deze verfsoort kan zelfs tot 3 jaar goed blijven. Een andere vraag is hoe lang je muurverf kunt bewaren. Muurverf is verf op waterbasis en dit soort verf kun je in het gunstigste geval ongeveer 2 jaar bewaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verfwinkel.nl

Wat als verf te oud is?

Hoe langer de verf bewaard is geweest, des te langer deze moet worden opgeroerd om weer een homogene gladde substantie te worden. Naar verloop van tijd kunnen vaste bestanddelen in de verf zakken naar de bodem van het blik of de emmer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijzonol.nl

Wat gebeurt er als je oude verf gebruikt?

Hierdoor kan de verf wat gaan indikken of zelfs een vel krijgen. Verf waar een vel op zit is vaak al oud en zal als u het vel verwijderd nog wel te gebruiken zijn, maar houd er rekening mee dat het niet meer zo goed is als voorheen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bestel-verf.nl

Waarom ontvet je oud schilderwerk?

Vaak is de viezigheid zo klein, dat het onzichtbaar is. Daarom moet je alle oppervlaktes die je gaat schilderen, eerst ontvetten. Zo zorg je voor een schoon oppervlak en betere hechting. Als je niet op een schoon oppervlak schildert kan de verf slecht hechten, en de verf gaan afbladderen of verkleuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groenschilders.nl

Hoe vaak schilderwerk schoonmaken?

Schilderwerk schoonmaken oftewel verf schoonmaken

Door het buitenschilderwerk minimaal twee keer per jaar te reinigen verleng je de levensduur van de verf en voorkom je dat vuil en vocht in het hout dringen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verfwinkel.nl

Wat ontvet beter ammoniak of St Marc?

Bij St Marc is het raadzaam om achteraf nog een keer met een vochtige spons het oppervlak af te doen om eventuele zeepresten te verwijderen. Bovendien ontvetten Universol of St Marc beide beter dan ammoniak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverfzaak.nl