Hoe maak je PIR platen vast?

Als u PIR platen gaat bevestigen met lijm, zorg dan dat de randen en het midden goed voorzien zijn van lijm, zodat het goed zal hechten. U kunt natuurlijk ook de PIR platen schroeven én lijmen. Op deze manier is optimale hechting gegarandeerd!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Hoe zet je PIR platen vast?

Pir platen bevestigen muur

U schroeft dan eerst de ventilatielatten tegen de muur. Vervolgens schroeft u de PIR isolatieplaten met drukverdeelplaat tegen de muur. Of u kunt de PIR platen ook bevestigen door deze op de ventilatielatten te lijmen (met turbotack).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iso-direct.com

Hoe PIR platen schroeven?

De schroeven moeten altijd tenminste 20mm langer zijn dan de dikte van de isolatieplaat. PIR schroef met drukverdeelplaat combipak. De schroef is ook geschikt voor gebruik in staal. Gebruik altijd schroeven die tenminste 20mm langer zijn dan de dikte van de PIR plaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op epdm-tigt.nl

Hoe PIR platen bevestigen op beton?

Je kunt ervoor kiezen om de PIR platen te bevestigen met isolatielijm of kunststof schotel slagpluggen om in het beton te boren. Onze speciale lijmkit van Illbruck is hier uitstekend voor geschikt. Als laatste stap dient u de naden en voegen tussen de isolatieplaten af te werken met aluminium tape of purschuim.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iso-direct.com

Waarmee PIR platen lijmen?

Met Illbruck PU010 isolatielijm kun je onder andere alle (EPS-platen, XPS-platen en PIR-platen) isolatieplaten verlijmen tegen muren, plafonds of onderling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl

Zolder isoleren met PIR | Stap voor stap uitleg en informatie | www.isolatiemateriaal.nl

45 related questions found

Kun je PIR platen lijmen?

Soudal Bouwlijm is ook geschikt om isolatiematerialen te verlijmen, bijvoorbeeld: PIR platen, PUR platen, XPS en EPS platen. Al deze soorten, met en zonder afwerking, kunnen met Bouwlijm worden gelijmd tegen de vloer, wand of het plafond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soudal.com

Hoe PIR verlijmen?

Gebruik daarom altijd een lijm die het te verlijmen van EPS, PUR of PIR isolatieplaten niet aantast en de ondergrond uitvult. De PU010 PANEL ADHESIVE werkt snel, tast het materiaal niet aan en hecht op vrijwel alle ondergronden. Hierdoor ontstaat er altijd een optimale hechting tussen de te verlijmen materialen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op illbruck.com

Heb je folie nodig bij PIR platen?

Tijdens het productieproces van PIR platen worden er drijfgassen gebruikt waardoor er harde schuimstoffen met gesloten cellen in het materiaal ontstaan, wat vergelijkbaar is met PUR. PIR platen zijn licht, stevig en vaak voorzien van een dampdichte laag, waardoor je bij bevestiging geen dampscherm of folie nodig hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopisolatiemateriaal.nl

Waarom aluminium op PIR platen?

Deze PIR platen zijn aan twee zijden bekleed met een aluminium cachering. Deze toplaag beschermt de PIR tegen vocht en zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Dit komt doordat aluminium reflecteert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Kunnen PIR platen direct tegen dakbeschot?

PIR platen direct tegen dakbeschot plaatsen

Als u van binnenuit gaat isoleren, plaatst u de PIR dakisolatieplaten simpel tegen de binnenkant van het dakbeschot. U kunt kiezen voor schroeven of verlijmen en doordat de platen gemakkelijk op maat te maken zijn, is de klus nog snel geklaard ook!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interexpress.nl

Kun je op PIR platen lopen?

Bij het plaatsen van PIR isolatie voor het platte dak, kunnen dakdekkers met een gerust hart staan en wandelen op de PIR isolatieplaten zonder dat deze vervormen. Ook na de verwerking kunnen technische onderhoudsdiensten op het dak wandelen voor onderhoud aan zonnepanelen, airco en andere technische installaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enertherm.eu

Welke folie onder PIR platen?

Dampremmende folie en PIR

Condens vanuit uw woning mag het isolatiemateriaal niet constant belasten omdat anders het vocht in de muren of het plafond kan gaan zitten. Gebruik daarom altijd de dampremmende folie om vochtproblemen te voorkomen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Kan PIR direct tegen binnenmuur?

Met PIR spouwplaten bereikt u met een geringe dikte een bijzonder hoge isolatiewaarde. Wilt u de PIR platen gebruiken bij de renovatie van uw woning, dan kunt u er voor kiezen deze tegen de gevel aan te plaatsen, of juist tegen de binnenmuur aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Waarmee zaag je PIR platen?

Pir platen zijn eenvoudig op maat te maken met een isolatiemes, stanleymes, decoupeerzaag of handzaag. Bij dikkere platen (>5 cm) wordt vaak gekozen voor een zaag met fijne kartel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iso-direct.com

Kan PIR plaat tegen vocht?

Het antwoord hierop is: Ja, PIR platen zijn vochtbestendig. Omdat PIR is opgebouwd uit een gesloten cellenstructuur, kan het materiaal geen vocht opnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Hoe isolatieplaten lijmen?

Plakken van isolatiemateriaal
  1. Bereken hoeveel akoestische isolatie je nodig hebt en snij op maat. Meet de muren op waartegen je de panelen wil bevestigen. ...
  2. Maak de ondergrond schoon. Verwijder alle onregelmatigheden van de muren. ...
  3. Breng de lijm aan. ...
  4. Plak de akoestische panelen vast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soudal.com

Hoe dik moeten PIR platen zijn?

PUR/PIR: één van de uitblinkers op isolerend vermogen. PUR-schuim of PIR-platen hoef je niet al te dik aan te brengen om warmte binnenshuis te houden. Een dikte van 11 centimeter volstaat vaak al. Voor een optimaal resultaat breng je tot 14 centimeter aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isotech.nl

Kunnen PIR platen tegen regen?

PIR platen kunnen goed tegen vocht, dus ook regen is geen enkel probleem. De vormvastheid van PIR isolatie is een goede eigenschap van dit isolatiemateriaal. Omdat het een sterke, geperste materiaalsoort is, is het drukvast en kunt u er gewoon op lopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Kun je PIR platen schilderen?

PIR + gipsplaten zijn licht van gewicht waardoor je ze gemakkelijk gebruikt. Daarnaast zijn de platen uitermate geschikt om snel een mooie wand of plafond te realiseren. Je kunt deze platen namelijk eenvoudig afwerken, bijvoorbeeld door ze te schilderen of stuken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl

Is Dampfolie noodzakelijk?

Waartoe dient een dampscherm? Een dampscherm is nodig bij bepaalde isolatiematerialen – zoals minerale wol, cellulose, … - om te vermijden dat er vocht in de isolatie kan dringen. Dat is belangrijk om de isolerende capaciteiten van het materiaal te vrijwaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op energids.be

Hoe goed isoleren PIR platen?

Met een isolatiewaarde van 0,023-0,026 W/Mk scoort het erg goed. PIR isolatieplaten laten plaatsen? Dan schakel je best een specialist in. Deze kan de isolatieplaten correct plaatsen zodat je geniet van een optimale isolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatie-info.nl

Kan PIR onder de grond?

PIR vloerisolatie

PIR is ook zeer geschikt als vloerisolatiemateriaal. Afhankelijk van uw constructie en de gebruikte materialen kan PIR zowel onder als boven de vloer worden geplaatst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woodstock-vloeren.nl

Welke lijm voor isolatieplaten?

Isolatiematerialen zijn er in diverse vormen en afmetingen. Vaak gebruikt voor het inperken van lucht- en energieverlies maar ook voor bijvoorbeeld het beperken van geluid. Isolatieplaten kunnen eenvoudig worden verlijmd met schuimlijm Soudal Bouwlijm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soudal.com

Kun je met purschuim lijmen?

Purschuim en Lijmen

Pur is daarnaast te gebruiken op bijna alle materialen omdat het erg goed hecht. Voor zowel hobbyklussers als vakmensen is PUR een ideaal product! Naast verschillende purschuimen biedt Jan de Isolatieman ook een aantal lijmen aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jandeisolatieman.nl

Wat is Isolatielijm?

De PU010 PANEL ADHESIVE (Isolatielijm) is een snel uithardend polyurethaan lijmschuim voor het verlijmen van de meest voorkomende isolatieplaten zoals EPS, PIR, XPS en PUR.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op illbruck.com