Hoe mop je een vloer?

De vloer dweilen doe je door een sopje te maken van schoonmaakmiddel en water. Doop de dweil in het sopje, wring 'm goed uit en poets de gehele vloer grondig. Spoel de dweil elke 2 á 3 vierkante meter uit en zorg dat je niet over het net gedweilde stuk vloer loopt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Waar kun je het beste de vloer mee dweilen?

Voor veel vloeren is agressief schoonmaakmiddel geen goed idee, dus kun je beter allesreiniger of afwasmiddel gebruiken. En hoewel er uitzonderingen bestaan, raken de meeste soorten vloeren beschadigd van groene zeep of middelen met citroen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.nl

Waarom mag je niet dweilen met warm water?

"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Kan je de vloer dweilen met allesreiniger?

Niet doen! Vooral niet op houten vloeren. Voor veel oppervlakken in huis is een allesreiniger echt een uitstekend schoonmaakmiddel, maar gebruik het absoluut niet op uw vloer: het kan een doffe waas en strepen achter laten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parketmeester.nl

Kun je de vloer dweilen met Ajax?

Vijand #2: een lekkere frisse allesreiniger!

Ajax, Andy, Sorbo, azijn, groene zeep. Ze ruiken allemaal heerlijk fris, maar voor de afwerking van je vloer zijn ze funest. Door hun ontvettende werking halen ze juist wat van de beschermlaag af. Het is bij het dweilen noodzakelijk om de vloer te voeden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thewoodstore.nl

Hoe een vloer op de juiste manier te dweilen?

16 related questions found

Kan je Dreft gebruiken voor de vloer?

Bij het dweilen kun je ook een paar druppels Dreft door het water roeren. Dit is geschikt voor laminaat, pvc, keramiek, vinyl, kurk en linoleum. Een scheutje Dreft reinigt deze vloeren goed en laat geen sporen achter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.nl

Is elke dag dweilen goed?

Gemiddeld zou je twee keer per week moeten dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vtwonen.nl

Wat doe je in water om te dweilen?

Dweil met koud water, met daarin een klein beetje allesreiniger. Zo wordt het evengoed schoon, maar dan zonder dat er zeepresten op de vloer blijven plakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan je de vloer dweilen met wasmiddel?

Ook voor het dweilen van de vloer komt wasmiddel perfect van pas. Je hebt hier slechts een heel klein scheutje, ongeveer één theelepel, voor nodig. Vul de rest van je dweilemmer met heet water, zoals je dat bij je normale schoonmaakmiddel voor de vloer ook zou doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Wat is beter stomen of dweilen?

De hoge temperatuur van stoom doodt 99,95% van de bacteriën. Er blijven ook geen resten schoonmaakmiddel achter. Zo hecht vuil zich minder snel. Je reinigt met een stoomreiniger dus hygiënischer dan met schoonmaakmiddel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Kun je met schoonmaakazijn dweilen?

Gebruik dan schoonmaakazijn. Dit natuurlijke goedje uit grootmoeders keukenkastje doet het supergoed in de strijd tegen kalk. Op vinyl- en tegelvloeren is azijn het meest efficiënt. Je kunt ook eerst de tegels voorbehandelen met azijn, door dit aangelengd met water op de tegels te spuiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aldi.nl

Hoe begin je met dweilen?

Een vloer dweilen doe je door in één hoek van de ruimte te beginnen en met de dweil zigzaggend door de hele ruimte te gaan. Neem alle hoekjes en spleetjes mee. Dus niet alleen met de dweil een beetje over het looppad aaien, maar het hele oppervlak goed boenen. Spoel je dweil na iedere 2 á 3 vierkante meter goed uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op poetsprins.nl

Kan je met koud water dweilen?

Door geen warm, maar koud water te gebruiken, merk je dat het dweilen je makkelijker afgaat. Gebruik in combinatie met dit systeem een scheutje reiniger en het resultaat is snel zichtbaar!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cleaningacademy.nl

Kun je ook met koud water schoonmaken?

Schoonmaken: warmer is niet beter

Hedendaagse schoonmaakproducten voor de vloer zijn echter bedoeld om met koud of lauw water te gebruiken. Hun doeltreffendheid vermindert dus zelfs als ze in contact komen met hoge temperaturen. Met koud water verspil je bovendien geen energie om het water te verwarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op totalenergies.be

Hoe vaak moet je het toilet schoonmaken?

Hoe vaak moet u het toilet schoonmaken? Het toilet is nou eenmaal een plek waar bacteriën zich thuis voelen. Daarom adviseren wij om het toilet één keer per week grondig schoon te maken. Hierbij neemt men niet alleen de wc-bril en de binnenkant mee, maar ook de buitenkant, de spoelknop en de deurklink.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hoefnagel.com

Hoe vaak moet je deuren schoonmaken?

Deuren schoonmaken: hoe vaak? Voor een optimale hygiëne zou je eigenlijk elke maand je deuren moeten reinigen. Nu zijn er waarschijnlijk weinig huishoudens waar dit gemiddelde gehaald wordt. Maar als je het goed aanpakt, lukt het ook om met een minder frequent onderhoud alles netjes te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dauby.be

Is wasverzachter goed om te dweilen?

Ook een combinatie van middelen is geen goed idee. Zeker agressieve middelen zoals bleek en chloor maar ook azijn raden wij af. Daarbij lees je ook wel eens dat wasverzachter voor een goed resultaat zorgt, waarschijnlijk ruikt de vloer dan lekker, maar schoon is het zeker niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supershineonline.nl

Is azijn goed voor de vloer?

Omdat azijn zuur is, breekt het de lak op het vloeroppervlak af, met minder glans en uiteindelijk is zelfs een doffe uitstraling als onvermijdelijk eindresultaat. Het gebruik van azijn en water kan bovendien leiden tot overmatig veel water op je vloer, met zwelling en verkleuring als gevolg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bona.com

Hoe krijg je een glanzende vloer?

Eens in de maand dweilen met Boenzeep kan al voldoende zijn om glans terug te brengen. De boenzeep voedt de steen, waardoor deze minder gevoelig wordt voor beschadigingen en dus slijtage. Ook wordt de kleur en structuur van de steen weer terug gehaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onderhoudshop.nl

Wat is het verschil tussen een mop en een dweil?

Een mop bestaat uit een stuk met daaraan gebundelde touwen of koorden die vrij van elkaar bewegen. Een dweil bestaat uit een stok met daaraan een wisser, al dan niet met een doek eromheen. Moppen worden gebruikt voor het volledig nat reinigen van oppervlakken, dweilen voor het bevochtigd of droog reinigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 123schoon.nl

Is dweilen hygienisch?

Vloeren dweilen kan dan ook net zo goed ''bacteriën verspreiden''; ''vuil uitsmeren''; of ''vervuilingen rondduwen'' worden genoemd. De laatste jaren is er steeds meer onderzoek geweest naar de hygiëne en gezondheidsproblemen die dweilen met zich meebrengt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op frissekater.nl

Is dweilen gezond?

Regelmatig tuinieren, dweilen of de keuken poetsen kan je leven redden. Nieuw onderzoek heeft onthuld dat wie vijf keer per week een halfuur aan huishoudelijke taakjes spendeert 28 procent minder kans heeft om vroegtijdig te sterven. Ook neemt de kans op een hartziekte met 20 procent af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Wat zijn de 5 schoonmaak regels?

De gouden schoonmaakregels:
  • Stof is niet te vegen.
  • Laat droog wat je droog kunt verwijderen.
  • Te nat werken geeft fouten, dus extra werk.
  • Kijken, denken en dan doen.
  • Controleer tijdens je werk je eigen werk.
  • Zorg dat je voldoende werkdoeken en moppen bij je hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huishoudelijke-vaardigheden.jimdofree.com

Welke volgorde huis schoonmaken?

Denk bij het schoonmaken aan het volgende:
  1. Werk van hoog naar laag: eerst bovenop kasten, dan tafels en vensterbanken en als laatste de vloer. Zo valt stof en vuil niet op een plek die al schoon is.
  2. Werk van schoon naar vies. Begin op de minst vuile plaatsen. Zo worden de spullen waarmee je schoonmaakt minder snel vies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rivm.nl