Hoe slapende rekening opsporen?

Wie denkt nog slapende tegoeden te hebben, kan dit controleren op de Vooringevulde Aangifte (VIA) van de Belastingdienst. Sinds 2013 staan op de VIA alle tegoeden vermeld, inclusief bijbehorende bankrekeningnummers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nvb.nl

Hoe weet ik of ik een slapende rekening heb?

Surf naar de beveiligde site MyMinfin (externe link). Klik bovenaan op “Meld u aan”. Kies uw digitale sleutel om aan te melden en volg de verdere instructies om u te identificeren op het scherm. In de rubriek 'Mijn betalingen en teruggaven” klik op “Mijn slapende tegoeden raadplegen".

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op financien.belgium.be

Hoe slapend geld recupereren?

Hoe kan ik mijn slapende tegoeden terugvorderen als de opzoeking in Myminfin positief is?
  1. klik op de knop "Mijn slapende tegoeden raadplegen in e-DEPO";
  2. in e-DEPO klik, in de zoekfunctie, op uw dossier van slapende tegoeden;
  3. zodra het dossier geopend is, klik op de "Terugbetaling vragen" actie;

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op financien.belgium.be

Wat gebeurt er met slapende rekeningen?

Wat gebeurt er met een slapende rekening? Wanneer je bank ziet dat jouw rekening slapend is, zullen ze jou contacteren. Lukt dat niet, dan maakt jouw bank het geld over aan de overheidsdienst “Slapende rekeningen”. Dat is een onderdeel van de Federale Overheidsdienst (FOD) Financiën.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op febelfin.be

Hoe kan ik zien welke rekeningen op mijn naam staan?

Dan kan je via slapendetegoeden.nl in één keer navraag doen bij de grootste en bekendste Nederlandse banken. Alleen erfgenamen en executeurs kunnen die navraag doen. Voor een navraag bij één specifieke bank, moet je direct contact opnemen met de betreffende bank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op doehetzelfnotaris.nl

How to Check Dormant Deals/Accounts

44 related questions found

Kan de Belastingdienst op je bankrekening kijken?

Met de Belastingdienst delen we informatie over de rekeningen van onze klanten. De Belastingdienst gebruikt die gegevens onder andere om je belastingaangifte eenvoudiger te maken. Denk bijvoorbeeld aan een Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op snsbank.nl

Kan de bank op mijn rekening kijken?

Banken hebben de plicht ongebruikelijke transacties op te sporen. Banken en andere financiële instellingen hebben een poortwachtersfunctie. Ze moeten voorkomen dat criminelen misbruik maken van het financiële stelsel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kan iemand mijn bankrekening leeghalen?

Ja, dat kan. Het is zeker niet fraudevrij. Via telefonisch bankieren kan je bij veel banken geld overmaken naar een andere rekening. Dus iemand anders kan ook misbruik maken van jouw toegangscode en ibannummer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iban.nl

Kan iemand je bankrekening leeghalen?

Criminelen zijn heel creatief en inventief om wegen te vinden om aan uw bankgegevens te komen. Met die gegevens kunnen ze dan uw rekening leeghalen. En zo is er weer een nieuwe vorm van oplichting opgedoken: bank-aan-huis-oplichting. Een oplichter belt en doet zich voor als iemand van uw bank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anbo.nl

Kan een spaarrekening slapend worden?

Als je gedurende vijf jaar geen contact meer hebt gehad met je bank en in die periode ook geen verrichtingen meer uitvoerde via je rekening, dan worden je tegoeden bij die bank als slapend beschouwd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wikifin.be

Hoe lang kan je geld terugvorderen?

U kunt de bank vragen om de onterechte incasso terug te boeken. Dit kan binnen 13 maanden na de afschrijving van het bedrag. U moet dan zeggen waarom u het bedrag terug wilt hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consuwijzer.nl

Wat is geld terugvorderen?

Er is onterecht of te veel geld via een automatische incasso van mijn rekening gehaald. Kan ik het terughalen? Jazeker, dat kan. Je kunt het bedrag zelf online binnen 8 weken terughalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Kan de politie mijn bankrekening zien?

De Politie, het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst, de Financial Intelligence Unit (FIU) en bijzondere opsporingsdiensten mogen voor het uitoefenen van bepaalde taken identificerende persoonsgegevens bij banken en betaaldienstverleners vorderen of opvragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op security.nl

Kunnen hackers bij je bankgegevens?

Een openbaar netwerk kan namelijk relatief eenvoudig worden gehackt. Hierdoor kan de hacker je gegevens onderscheppen – ja, ook je bankgegevens.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vpnnederland.nl

Wat als je rekening gehackt is?

Doe direct aangifte. Voor alle vormen van cybercrime kan dit via het telefoonnummer 0900-8844 of op een politiebureau. Lees ook deze pagina van de politie over cybercrime*. Ben je in het buitenland en is er bijvoorbeeld geld van je rekening gestolen, doe dan aangifte bij de politie in het land waar je bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiliginternetten.nl

Waarom gebruiken criminelen BUNQ?

Rekeningen van Bunq blijken populair onder oplichters. De bank is aantrekkelijk voor criminelen, onder andere doordat ze onder één naam tot wel vijfentwintig IBAN-nummers kunnen aanmaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opgelicht.avrotros.nl

Kan spaarrekening geplunderd worden?

Bankrekeningen worden geplunderd, persoonlijke bezittingen verdwijnen, en soms weten daders complete woningen en erfenissen binnen te hengelen. Financieel misbruik leidt tot duizenden of honderdduizenden euro's schade en komt steeds vaker voor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxmeldpunt.nl

Hoe werkt bankfraude?

Een nauwe uitleg is dat bankfraude alleen fraude is waarbij je opgelicht wordt met je bankrekening, een specifieke bankdienst of zelfs door de bank. Een ruimere uitleg, die door de meeste Nederlandse banken gehanteerd wordt, is dat bankfraude iedere vorm van fraude is waarbij bankdiensten gebruikt worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op raisin.nl

Kan het kwaad als iemand mijn rekeningnummer heeft?

Door de combinatie van rekeningnummer en pasnummer kan ook opgelicht worden. Vaak wordt gebruik gemaakt van de afbeelding, het rekeningnummer wordt aangepast en vervolgens wordt er misbruik van de naam gemaakt, zonder dat de rekeninghouder hiervan op de hoogte is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Wie heeft inzage in mijn bankrekening?

Alleen een rekeninghouder mag toegang geven tot je betaalrekening. Let op! Heeft je betaalrekening meer dan één rekeninghouder? Dan is toestemming van één rekeninghouder voldoende om toegang te verlenen tot je betaalrekening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabobank.nl

Kan je iemand blokkeren op je rekening?

Een bankrekening kan geblokkeerd worden om verschillende redenen, zoals bijvoorbeeld fraude, witwassen of het niet naleven van de algemene voorwaarden van de bank. Er is geen wettelijke termijn voor hoe lang een bank je rekening mag blokkeren, maar een bank mag niet zomaar je rekening blokkeren zonder geldige reden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op saillant.nl

Welke banken monitoren niet?

Diverse Nederlandse banken doen niet mee met Transactie Monitoring Nederland, het initiatief van grote banken om gezamenlijk transacties te controleren op fraude. Onder meer Bunq, Revolut, N26 en Openbank doen niet mee, en Van Lanschot op dit moment nog niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tweakers.net

Welke transacties worden gecontroleerd?

Bij contante aankopen boven de € 10.000 moet de verkoper een cliëntenonderzoek doen. Maar niet alle verkopers accepteren contant geld. Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel om contante betalingen vanaf € 3.000 te verbieden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Welke banken monitoren?

ING, Rabobank, ABN Amro, enzovoort: elke bank surveilleert

Elke bank is namelijk verplicht om de transacties van haar klanten te controleren, om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan. Als een bank een transactie 'ongebruikelijk' vindt, dan kan ze de klant om verantwoording vragen, zoals bij Ruud.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radar.avrotros.nl