Hoeveel cc mag je als je 20 bent?

Met dat rijbewijs mag je rijden op motoren met een cilinderinhoud van maximaal 125 cc en een vermogen van maximaal 11 kW. Wil je een zwaardere motor rijden? Dan moet je minimaal 20 jaar oud zijn en dan kun je het rijbewijs A2 halen. Daarmee mag je motoren met maximaal 35 kW vermogen berijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op viabovag.nl

Hoeveel cc mag je rijden op je 20e?

Vanaf 20 jaar kan je direct beginnen met het A2-rijbewijs en sla je A1 over. Met het A1-rijbewijs mag je op motoren tot 125cc rijden, met een maximaal vermogen van 11kW en maximaal 0,1kW per kilo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startersmotor.nl

Hoeveel cc bij welke leeftijd?

De minimum leeftijd hiervoor is 24 jaar. Wil je dus vanaf je 18e motorrijden, dan rijd je eerst op een motor tot 125 cc, vervolgens vanaf je 20e op een motor met maximaal 35 kW en weer twee jaar later op een motor met onbeperkt vermogen. Wil je direct een motor met onbeperkt vermogen, dan moet je wachten tot je 24e.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Hoeveel cc motor 21 jaar?

Wanneer rijles en rijexamen zware motor (categorie A)?

Een zware motor heeft een motorvermogen van 35 kW of meer. U mag rijexamen op een zware motor doen als u 21 bent. U behaalt dan een rijbewijs A met de aantekening code 80. U mag dan de eerste 2 jaar alleen op zware motoren met 3 wielen rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe oud voor 250cc motor?

– 125cc (vanaf 13 jaar); – 250cc (vanaf 14 jaar); – 500cc (vanaf 15 jaar); – Brommers (vanaf 13 jaar);

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mcruurlo.nl

A1 of A2 Motorrijbewijs. Doen of Niet?

16 related questions found

Hoe snel kan 250 cc?

250-500 cc: in de stad én op de snelweg rijden

Daarmee kun je in feite alles doen: stadsverkeer en ritten op de snelweg. Een kruissnelheid van 110 km/uur is gemakkelijk haalbaar. Door het geringe gewicht zijn ze ook wendbaar. Voor echt lange ritten op de snelweg zijn deze motoren minder geschikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op magazine.vab.be

Hoe oud moet je zijn voor 1000cc?

De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbr.nl

Hoeveel cc mag je als je 18 bent?

Rijbewijs A1

Geldig vanaf 18 jaar voor motorfietsen met een maximale cilinderinhoud van 125 cc, een maximaal vermogen van 11 kW/15 pk en een maximale verhouding vermogen/gewicht van 0,1 kW/kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op touring.be

Wie mag er met een 125CC rijden?

Wie langer dan twee jaar het rijbewijs B op zak heeft, mag met een motor of scooter van 125 cc de weg op, op voorwaarde dat die een vermogen heeft van maximaal 15 pk (11 kW). Wie zijn rijbewijs B na mei 2011 haalde, moet eerst vier uur scholing (zonder examen) volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op magazine.vab.be

Wat kost een A2 rijbewijs?

Motorrijbewijs A2 kosten

Voor de kosten van het motorrijbewijs A2 geldt in feite hetzelfde als voor de kosten van A1. Veelal liggen de gemiddelde kosten tussen de €1.000,- en €1.500,-, maar ook hierbij zijn meerdere factoren van invloed op de uiteindelijke motorrijbewijs A2 kosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motorblog.nl

Hoe krijg je A2 rijbewijs?

Wanneer je minimaal 2 jaar in het bezit bent van het rijbewijs A1, kun je overstappen naar de middelzware motor (A2). Daarvoor hoef je alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op basrijopleidingen.nl

Wat is het verschil tussen A1 en A2?

A1: maximaal 125 cc en maximaal vermogen van 11kw, vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,1kw per kg massa. A2: vermogen van ten hoogste 35kw, vermogen/gewichtsverhouding van minder dan 0,2kw per kg massa. A: onbeperkt. *De categorie waarmee je mag lessen en examen mee mag doen is afhankelijk van je leeftijd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijschoolblad.nl

Hoe oud moet je zijn voor 50 cc?

Rijlessen voor bromfietsrijbewijs volgen en examen aanvragen

Theorie-examen doen voor het bromfietsrijbewijs (rijbewijs AM) kan vanaf 15,5 jaar. Rijlessen volgen en praktijkexamen doen kan vanaf 16 jaar. Op de site van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) staat hoe u het rijexamen AM kunt aanvragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Welk rijbewijs 600cc?

Rijbewijs A, vanaf 24 jaar of 22 jaar indien je reeds 2 jaar een rijbewijs A2 hebt: onbeperkt vermogen. ……. Normen voor het examenvoertuig: minimum 600cc en vermogen van minimum 40 Kw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijschoolah.be

Kan ik 125cc rijden met rijbewijs B?

Rijbewijs B – Wie langer dan twee jaar het rijbewijs B op zak heeft, mag met een motor of scooter van 125 cc de weg op, op voorwaarde dat die een vermogen heeft van maximaal 15 pk (11 kW).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Welk rijbewijs voor 125cc Belgie?

Het A1-rijbewijs voor een motorfiets van 125 cc

Voor een rijbewijs A1 moet u minstens 18 jaar zijn. Dit rijbewijs is vereist voor motorfietsen met een maximale cilinderinhoud van 125 cc, een maximaal vermogen van 11 kW (15 pk) en een maximale vermogen-gewichtsverhouding van 0,1 kW/kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pv.be

Hoe oud moet je zijn om 125cc?

Wat niet veranderd is, is de leeftijd waarmee je kan beginnen motorrijden met een 125cc. Dat is op 18 jaar gebleven. Sinds 2013 wil dat wel zeggen dat je verplicht 9 uur les moet volgen, in plaats van de 4 uur voordien, én een examen moet afleggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orcal.be

Hoeveel cc mag je rijden met rijbewijs B?

Heb je je autorijbewijs gehaald voor 1 januari 1989, dan mag je gewoon met alle motoren rijden. Voor alle latere rijbewijzen B tot 1 mei 2011 mag je met alle tweewielers uit categorie A1 rijden: motoren met minder dan 11 kW en 125 cc en een gewicht/vermogen van maximum 0,1 kW/kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op qualitybikes.be

Hoe hard gaat 120 cc?

125cc motor: Snelheid 110-120 km/u. 11kW/15pk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motorrijdenexpert.nl

Hoeveel cc crossmotor 16 jaar?

Rijbewijs voor bromfiets of scooter kun je behalen vanaf je 16 leeftijd. De motor mag maximaal 50 cc cilinderinhoud of 4 kW elektrisch vermogen hebben en mag niet sneller kunnen rijden dan 45 km/u.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijdrivesafe.nl

Hoe hard gaat 180 cc?

Het enige echte betrouwbare middel voor de maximum snelheid is een optisch meetinstrument. Op deze manier is de echte topsnelheid voor de Runner 180 zonder enige aanpassing vastgesteld op 119 km/h.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motor-forum.nl