Is een kussen goed voor je nek?

Voordelen kussen nekklachten
Je hoofd, nek en rug blijven optimaal ondersteund (door nek, hoofd en wervelkolom op één lijn te houden, creëer je de optimale slaaphouding) Een kussen voor nekklachten zal je een betere nachtrust doen ervaren en uitgerust uit bed laten stappen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slaapwijsheid.nl

Welk kussen is goed voor je nek?

Visco-elastische kussen of traagschuimkussens vormen zich naar je hoofd en nek en werken drukverlagend. Deze hoofdkussens hebben een vaste vorm en zijn ook bij chronische nekpijn of blessures, zoals een whiplash, zeker aan te raden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleeplife.be

Is slapen zonder kussen beter voor je nek?

Is een kussen noodzaak? De reden dat we slapen met een kussen, heeft te maken met je hoofd, nek en wervels. Tijdens de slaap ontspannen veel van je spieren, waardoor het hoofd naar voren of achteren valt. Dit zorgt voor extra belasting van de nekspieren en wervels en kan weer leiden tot een stijve rug en wervelkolom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Wat is een goed kussen voor nek en schouderklachten?

Een hoofdkussen met een neksteun wordt vaak geadviseerd. Het biedt steun aan het hoofd en ontlast de nekwervels. Ook vormvaste hoofdkussens kunnen nek- en schouderklachten tegengaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulderstextiel.nl

Welk kussen bij nekklachten Zijslaper?

Ben jij een zijslaper, dan raden we je een hoog kussen aan bij nekklachten. Het kussen moet je namelijk op een manier ondersteunen dat je bovenste ruggenwervels, ook bekend als halswervels, op een horizontale lijn liggen. Een handige tip is om je schouderbreedte te gebruiken als meetpunt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jysk.nl

Nekklachten en Slaaphouding, wat is de rol van de slaaphouding bij nekklachten?

20 related questions found

Wat is beter dik of dun kussen?

Je slaaphouding bepaalt hoeveel steun je hoofd nodig heeft. Buikslapers liggen met hun hoofd dicht tegen de matras en hebben dus een dun kussen nodig. Zijslapers hebben een dikker kussen nodig dat veel steun geeft. Rugslapers kiezen best iets tussenin.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleeplife.be

Wat is beter een hoge of lage kussen?

Buikslapers slapen op lage kussens die goed inveren. Zijslapers slapen juist op hoge en harde kussens. Rugslapers geven veelal de voorkeur aan een gemiddeld hoog en hard kussen waarbij de hoogte van het kussen afhankelijk is van de kromming van de rug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hoofdkussens.com

Hoe geef je nek rust?

Geen aanrader als u te veel pijn hebt terwijl u ze uitvoert!
 1. De schouderlift. Schouder- en nekspieren zijn met elkaar verbonden. ...
 2. Masseer met uw vingertoppen. Werk de spanning weg door met uw vingertoppen de overgang tussen nek en schouders te masseren. ...
 3. Kantel het hoofd. Zachtjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dorsoo.be

Hoe weet je of je een goed kussen hebt?

Hou bij de keuze van je hoofdkussen rekening met de hardheid van je matras. Als je lekker wegzakt in je matras heb je ook een minder stevig hoofdkussen nodig. Bij een harder matras dus ook een steviger hoofdkussen. Bij een matras met een schouderzone, zakken je schouders iets verder in het matras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op auping.com

Wat te doen bij pijn in de nek?

Wat kan ik zelf doen bij een stijve nek?
 1. Blijf uw nek bewegen en probeer uw dagelijkse activiteiten uit te voeren bij pijn. ...
 2. Probeer rustig met het hoofd naar voren en achter te bewegen. ...
 3. Geef uw nek wat rust en probeer na een dag of u de nek weer rustig kan bewegen.
 4. Breng warmte aan op de nek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Hoe moet je slapen als je nekpijn hebt?

Er zijn twee slaaphoudingen die een lagere kans op nekklachten hebben: op uw zij en op uw rug. Slaapt u op uw rug? Kies dan voor een kussen dat de natuurlijke curve van uw nek ondersteunt met een plat kant dat uw hoofd opvangt. Probeer een kussen met veren te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysioplus.net

Is het beter om zonder ondergoed te slapen?

Slapen in je ondergoed zorgt ervoor dat bacteriën en schimmels zich kunnen ontwikkelen, zeker als je slaapt in een synthetische onderbroek van een niet-ademende stof. Slapen zonder ondergoed heeft nog meer voordelen: je lichaam kan beter afkoelen waardoor je beter slaapt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vetex.nl

Wat is de beste positie om te slapen?

Volgens veel wetenschappers is slapen op je rug ook écht de beste slaaphouding. Dat komt omdat je lichaam in deze positie volledig en goed ondersteund is. Het gewicht van je lichaam wordt dan namelijk volledig verspreid over de oppervlakte van je matras en je rug is dan in de meest natuurlijke houding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op slaaploods.nl

Wat is een gezond kussen?

Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je hoofd tijdens het slapen niet te ver voor- en achterover of opzij buigt. Het beste is een kussen waarop je hoofd ongeveer in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Dit is ook belangrijk bij de keuze voor de juiste matras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Welk kussen bij nek en rugklachten?

Maar als je last hebt van nek- en rugpijn, dan is het nóg veel belangrijker dat een kussen je goed ondersteund. Daarom adviseren bij deze klachten een neksteunkussen. Een neksteun hoofdkussen wordt vaak gemaakt van vormvast materiaal, vaak is dit latex. Dit materiaal geeft extra ondersteuning bij hoofd en nek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weidswonenenslapen.nl

Hoe moet je hoofd op een kussen liggen?

Let erop dat de hoogte bij de nek hoger is dan bij het achterhoofd. Voorkom dat je hoofd te ver naar voren buigt. Of te ver naar achteren, door een te dik of te dun kussen bij de plek waar je achterhoofd ligt. Gebruik een dun(ner) kussen, omdat je op je buik in een onnatuurlijke en soms oncomfortabele houding ligt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op droommatras.nl

Hoe vaak moet je een kussen vervangen?

Wat heel veel mensen niet weten, is dat de gemiddelde levensduur van een kussen tussen de 2 à 3 jaar ligt. Een stuk korter dan bijvoorbeeld de levensduur van een matras of dekbed. Veel mensen hebben geen idee van deze korte levensduur. Vanuit hygiënisch oogpunt raden we je zeker aan om je kussen na 3 jaar te vervangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mline.nl

Wat is het beste kussen voor een Zijslaper?

Het beste kussen voor een zijslaper is het boxkussen, omdat een boxkussen een hoge opstaande rand heeft. Deze opstaande rand zorgt ervoor dat de ruimte tussen je hoofd en schouder optimaal opgevuld wordt, waardoor je pijn in je nek, schouders en rug voorkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op donskussen.nl

Hoe koop ik een goed kussen?

Waar moet je op letten om een goed hoofdkussen te kopen?
 1. Zorg dat het kussen de juiste hoogte heeft.
 2. Kies een vulmateriaal dat vormvast is.
 3. Kies een vulmateriaal dat elastisch is.
 4. Kies een kussen dat niet temperatuur- of drukgevoelig is.
 5. Kies een kussen dat goed ventileert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quiesco.nl

Welke sport is goed voor je nek?

Rustig wandelen. Heb je – al dan niet ondanks het doen van oefeningen om je nek- en rugspieren te versterken – toch klachten opgelopen? Ook dan is het belangrijk dat je een beetje aan sport blijft doen. Ga bijvoorbeeld dagelijks een halfuur rustig wandelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sport.nl

Hoe kan ik mijn nek sterker maken?

Laat hoofd naar voren hangen, alsof je kin de borst wil raken. Leg je handen in de nek en voeg enige druk naar voren uit, zodanig dat je kin iets verder naar de borst gaat, stop tot je rek voelt ontstaan in de nek. Vasthouden 10-15 sec en 3 tot 4 x herhalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysiotherapeutenvoorpurmerend.nl

Is nek kraken goed voor je?

Uw nek kraken kan schadelijk zijn als u het niet goed doet of als u het te vaak doet. Te krachtig uw nek kraken kan de zenuwen beknellen. Dit kan extreem pijnlijk zijn en het moeilijk of onmogelijk maken om uw nek te bewegen. Te hard uw nek kraken kan ook de spieren rond de gewrichten en de gewrichten zelf belasten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fysiotherapiegrave.nl

Is slapen zonder hoofdkussen gezond?

Zonder hoofdkussen slapen gaat haast niet en kan zelfs leiden tot artrose. Probeer het maar eens uit, dan begrijp je wel waarom; zonder kussen of op een te dun hoofdkussen bungelt je hoofd schuin naar beneden en trek je je nekwervels uit hun fatsoen. Bovendien komt er teveel druk te staan op de schouder waarop je ligt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.smulderstextiel.nl

Waarom een kussen tussen je benen?

Kussen voor zijslapers tussen benen

Het voorkomt drukplekken bij de knieën en legt je lichaam in een rechte houding. Dus wanneer je een van onze kniekussens, beenkussens of orthopedische kussens gebruikt kun je drukplekken voorkomen en heb je een betere nachtrust.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medipreventie.nl

Wat is beter een hard of zacht kussen?

Een goed kussen voor een zijslaper is een steviger en dikker kussen. Hierdoor kan jouw hoofd niet te veel in het kussen zakken en blijft je nek goed ondersteund. Zo blijven je hoofd en nek dus op dezelfde hoogte als je ruggengraat, waardoor jij in een perfecte rechte lijn ligt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beterbed.nl