Is Glorix hetzelfde als bleek?

Glorix is een merk bleekmiddel en bestaat uit een oplossing van onder andere natriumhypochloriet in water. Er zijn kunstmatige geur- en kleurstoffen aan toegevoegd om de geur te veraangenamen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Is Glorix bleek?

Glorix bleek neutraliseert nare geurtjes door het duo-systeem en is een nieuwe generatie bleek met anti-kalk ingrediënten, die zelfs onder water actief zijn. De verbeterde gepatenteerde formule van Glorix Original Bleek verwijdert vlekken en gaat kalkaanslag langer tegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Wat is het verschil tussen bleek en chloor?

Verschillende soorten bleek

Bleek noemt men in de volksmond ook wel chloor. Bleek is vloeibaar en zit meestal in een (spuit)fles. Bleek is te koop in verschillende samenstellingen. Zo bestaat er dikke bleek, dikbleek, wc-reiniger met (dikke) bleek, bleekspray en (wc-gel met) javel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waarzitwatin.nl

Is Glorix dikke bleek?

Glorix Pro Formula Dikke Bleek Original is een verdikt reinigingsmiddel met bleekmiddel voor de optimale hygiëne van toiletpotten en urinoirs. Dankzij zijn verdikte formule, hecht Glorix Pro Formula Dikke Bleek Original beter aan verticale oppervlakken en blijft zo langdurig werkzaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cdn-s1.lyreco.com

Waar wordt Glorix voor gebruikt?

Glorix Hygiënische spray Bleek is speciaal ontwikkeld om allerlei afwasbare oppervlakken grondig te reinigen en te beschermen tegen vet en vuil. De handige spray is te gebruiken in het toilet, de badkamer, keuken en vele andere oppervlakken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Glorix | Bleek

15 related questions found

Hoeveel chloor zit er in Glorix?

<5%: chloorbleekmiddelen (natriumhypochloriet), niet-ionogene oppervlakte- actieve stoffen, zeep, parfum. Bevat 4,5% actieve chloor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Wat maakt Glorix giftig?

Er zijn kunstmatige geur- en kleurstoffen aan toegevoegd om de geur te veraangenamen. In combinatie met zure (bijvoorbeeld azijn) of basische (bijvoorbeeld ammonia, soda of zeep) treedt een reactie op waarbij het giftige chloorgas vrijkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het verschil tussen bleek en dikke bleek?

Het beste antwoord

Dikke bleek wordt verondersteld wat langzamer langs de wand van de pot te glijden, zodat het beter / langer zijn werk kan doen. En eerlijk is eerlijk, dat werkt ook wel aardig. Dunne bleek stroomt er als water langs, en dat is onvoldoende tijd om het vuil los of schoon te weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat gebruiken ipv bleek?

Groene zeep

Dit is misschien een heel oud middel, maar wel net zo effectief. De zeep ontsmet en reinigt oppervlaktes heel goed! Groene zeep is volledig afbreekbaar, dus is het ook niet zo slecht voor het milieu. Daarnaast is het ook best goedkoop, overal te verkrijgen én je kan het overal voor gebruiken!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Kan Glorix in de wc?

Extra informatie. Glorix original bleek is het ideale schoonmaakmiddel voor hygienische reiniging van je toilet en ander sanitair. Het bleekmiddel maakt alles 100% hygienisch schoon. Glorix extended power is een nieuwe generatie bleek met anti-kalk ingredienten, die zelfs onder water actief zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Waarom niet schoonmaken met bleek?

Op de meeste metaalsoorten kun je geen bleek gebruiken. Het middel kan er namelijk voor zorgen dat bijvoorbeeld je pan gaat oxideren en roesten. Dit wil je natuurlijk absoluut niet in de buurt van je eten. Was je pannen, bestek en roestvrijstalen apparaten dus vervolgens maar met een ander middel af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waarom geen chloor in wc?

Gebruik dus geen chloor in een toiletpot waarin een wc-blokje hangt. Als chloorbleekmiddel wordt gemengd met ammonia ontstaan chlooramines, die irriterend zijn voor ogen en luchtwegen. Chlooramines kunnen ook ontstaan als chloorbleekmiddel in contact komt met urine. Laat dus geen chloor in de toiletpot staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Waarom niet schoonmaken met chloor?

Bleek(chloor)water doodt nuttige bacteriën in het water en is niet afbreekbaar. Daarnaast is het schadelijk voor de luchtwegen (chloorgas) en kan het oog- en huidletsel veroorzaken, zelfs brandwonden. Bleek(chloor)water maakt niet schoon – het ontkalkt en ontvet niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ruudzander.nl

Welke bleek is het beste?

Uit onze beste bleekmiddelen test is namelijk gebleken dat de Glorix Original - 3 x 750 ml - Bleek veruit de beste bleekmiddel van dit moment is. Deze 100% hygiënische reiniger zorgt er voor een langdurige bescherming en werkt super effectief. Niet gek ook want dit is de beste dikke bleek van Glorix ooit!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op top-x.nl

Waar gebruik je dikke bleek voor?

Dikke Bleek is een bleekmiddel geschikt voor het verwijderen van vet, vuil en aanslag. Doordat de bleek zich aan het oppervlak hecht, is het langer werkzaam dan vergelijkbare bleekmiddelen. Dikke Bleek reinigt dus grondiger dan andere bleekmiddelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huchem.nl

Hoeveel procent chloor in bleek?

<5%: chloorbleekmiddelen (natriumhypochloriet), niet-ionogene oppervlakte-actieve stoffen, zeep, parfum. Bevat 4,5% actieve chloor.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op textotaalcentrum.nl

Hoe krijg je de bruine aanslag uit de wc?

Bruine aanslag verwijder je door schoon te maken met schoonmaakazijn, baking soda of cola. Laat schoonmaakazijn een nacht intrekken, baking soda een kwartier of cola één uur. Borstel de aanslag weg en spoel de wc door.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op toilet-direct.nl

Hoe krijg je Urinesteen uit de wc?

Azijnzuur Giet 's avonds een halve fles azijnessence in de toiletpot en laat het middel een nacht laten inwerken. De volgende ochtend kan de urinesteen gemakkelijk met de borstel worden verwijderd. Deze methode is ook geschikt als u urinesteen in de buis van het toilet wilt verwijderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op villeroy-boch.nl

Is wc eend bleek?

De nieuwe WC-Eend Extra Power Schuimend Bleek combineert de voordelen van bleek en de reinigende werking van schuim in slechts één product. Bevat: natriumhypochloriet; natriumhydroxide; aminen, C12-18-alkyldimethyl-,N-oxiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jumbo.com

Is Glorix dunne bleek?

Glorix Original Bleek hecht optimaal waardoor het na het doorspoelen nog steeds je toilet beschermd. 2. Wat is het verschil tussen dikke en dunne bleek? Dikke bleek, zoals Glorix Original Bleek, glijdt langzamer langs de wand van de toiletpot waardoor het grondiger reinigt dan dunne bleek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bol.com

Wat kun je schoonmaken met Glorix?

Daarom zijn allesreinigers van merken zoals Glorix en Cif aan te raden als je een druk leven hebt. Hiermee kan je alle soorten sanitair schoonmaken, van de wasbak tot aan het bad en de wc. Houd je badkamer schoon door deze regelmatig bij te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cleanipedia.com

Hoe maak je een wc schoon met bleek?

WC schoonmaken met bleekmiddel

Gelukkig hoeft dat niet lang te duren: spuit gewoon een kleine hoeveelheid bleekmiddel, zoals Glorix Bleek Original, rondom de binnenrand van de wc-pot en ga er eens stevig met de toiletborstel door. Doorspoelen en klaar: nauwelijks twee minuten werk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cleanipedia.com

Is Glorix gevaarlijk?

Oogcontact Ernstig irriterend voor de ogen. Gevaar voor ernstig oogletsel. Huidcontact Huidcontact Irriterend voor de huid. Inslikken Inslikken Veroorzaakt irritatie aan mond, keel en maag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 123schoon.nl

Waar mag je bleek niet mee mengen?

Niet mengen

Vooral bij het gelijktijdig gebruik van zure schoonmaakmiddelen (schoonmaakazijn, veel ontkalkingsmiddelen) of ammoniak kunnen gevaarlijke samenstellingen ontstaan, zoals het giftige en irriterende chloorgas of chlooramines. Haal om die reden het wc-blokje even uit de pot voordat je bleek gebruikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Welke 2 schoonmaakmiddelen mag je niet mengen?

Bleek en ammoniak produceren een giftige gas genaamd chloramine. “Het veroorzaakt dezelfde symptomen als wanneer je bleek en azijn mengt: kortademigheid en pijn in de borst”, aldus Forte. Veel glasreinigingsmiddelen bevatten ammoniak, dus meng ook deze middelen nooit met bleek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl