Is medicijnen kopen via internet strafbaar?

Illegale import verboden
Wie als particulier via internet buiten Europa medicijnen bestelt, importeert die medicijnen naar Nederland. Dat is bij wet verboden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op igj.nl

Waarom is het niet verstandig om medicijnen via internet te kopen?

Zware medicijnen zijn makkelijk buiten de huisarts om online te bestellen. Maar volgens de Consumentenbond is dat niet zonder risico. De pillen kunnen zijn beschadigd of niet op de juiste manier bewaard, waardoor de werking kan veranderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nos.nl

Is het illegaal om medicijnen zonder recept te kopen?

In Nederland is het niet toegestaan om receptgeneesmiddelen te kopen zonder doktersvoorschrift. Sommige van de onderzochte webwinkels zijn dan ook duidelijk illegaal, en vragen betaling in cash of met cryptovaluta. Ook drukken ze de klant op het hart de naam van het bedrijf niet te gebruiken bij de bestelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op farmamagazine.nl

Waar kan ik illegaal medicijnen kopen?

Er bestaan geen receptmedicijnen die u zonder recept kunt krijgen. Een betrouwbare aanbieder van medicijnen geeft nooit een receptgeneesmiddel zonder recept van een (huis)arts. Komt u medicijnen tegen waar u normaal gesproken een recept voor nodig heeft? Dan heeft u met nepmedicijnen te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoeveel medicijnen mag je bestellen?

Als u een medicijn voor het eerst gebruikt, krijgt u van uw arts een recept voor maximaal 15 dagen. Zit er in de kleinste afleververpakking voor meer dan 15 dagen geneesmiddelen? Dan mag de apotheek u deze verpakking meegeven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Medicijnen kopen via internet (Consumentenbond)

34 related questions found

Hoe vaak mag je een recept herhalen?

Het kan een herhaalrecept zijn als de voorschrijver (arts) dat op het recept heeft gezet, ook wel 'iter' genoemd. Op een voorschrift kan dus vier maal iter staan. Dat betekent vier maal dit recept herhalen. Als dit niet op het recept vermeld staat, is het geen herhalingsrecept.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nza.nl

Wie controleert de medicijnen?

Een farmaceutisch bedrijf mag zijn medicijn of vaccin pas op de markt brengen na goedkeuring door een medicijnautoriteit. In Nederland is dat het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Wij beoordelen het medicijn of vaccin op werkzaamheid, veiligheid en kwaliteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbg-meb.nl

Hoe kom ik aan Oxazepam zonder recept?

Je kunt oxazepam niet zomaar zelf kopen, want je hebt hiervoor een recept nodig van de huisarts. Oxazepam werkt rustgevend en ontspant de spieren. De arts kan oxazepam voorschrijven bij slapeloosheid, angst of spanningen en alcoholontwenning. Met het recept kun je oxazepam ophalen bij de apotheek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Welke online apotheek is betrouwbaar?

Online aanbieders van geneesmiddelen moeten zich melden bij de overheid. Zij moeten ook een Europees logo op hun site tonen. Als u op dit logo klikt, komt u op de overheidswebsite www.aanbiedersmedicijnen.nl. Hier kunt u controleren of de aanbieder zich heeft aangemeld bij de overheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is Dokteronline legaal?

De IGJ heeft in 2017 en 2018 terecht twee boetes opgelegd aan het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de website Dokteronline.com. De boetes waren voor het te koop aanbieden van geneesmiddelen aan Nederlandse patiënten. Dat heeft de hoogste algemeen bestuursrechter (de Raad van State) bepaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op igj.nl

Welke Duitse apotheek levert in Nederland?

De Duitse online apotheek Arzneiprivat uit Emmerich maakt deel uit van de Sonnen-Apotheke en bestaat uit een team van 26 gemotiveerde medewerkers die persoonlijk zorg dragen voor de aflevering van uw bestelling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arzneiprivat.de

Kan je naproxen kopen zonder recept?

Kleine verpakkingen van naproxen kun je kopen bij de apotheek of drogist. Je kunt naproxen kopen zonder recept van de (huis)arts. Doseringen boven 275 mg kun je alleen op recept verkrijgen bij de apotheek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Kun je temazepam zonder recept krijgen?

Heb ik een recept nodig? Ja, u heeft een recept nodig. Temazepam is sinds 1969 internationaal op de markt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

IS Online medicijn betrouwbaar?

Zomaar online medicijnen kopen wordt door artsen ten zeerste afgeraden. De belangrijkste reden? Online aangeboden medicijnen kunnen namaak zijn. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), die toeziet op de kwaliteit van medische producten, waarschuwt heel duidelijk voor gezondheidsschade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Hoe werkt online medicijnen bestellen?

Een nieuwe bestelling plaatsen met je recept gaat het meest eenvoudig met de Service Apotheek-app. Dan zie je jouw eigen medicatieoverzicht en vraag je gemakkelijk, snel en veilig herhaalrecepten aan. Via onze app kun je ook een foto van je recept naar ons sturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serviceapotheek.nl

Waar kan ik online medicijnen bestellen?

Ik vind MijnGezondheid.net een waardevolle aanvulling. Het is gemakkelijk in gebruik. Je kunt je medicijnen bestellen, een afspraak maken met je huisarts, een vraag stellen aan je huisarts of apotheek. Je kunt de uitslagen lezen van onderzoeken of zelf aantekeningen maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op home.mijngezondheid.net

Is online apotheek goedkoper?

Het verschil tussen de goedkoopste website en de fysieke apotheek loopt op tot boven de 40 procent. Voor sommige individuele producten is het verschil zelfs nog groter. Zolang een geneesmiddel niet enkel op voorschrift verkrijgbaar is, kan je ze ook in online apotheken bestellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op m.nieuwsblad.be

Is elke apotheek even duur?

Zorgverzekeraars en apothekers spreken deze bedragen samen af. Daarom kan de prijs van hetzelfde medicijn verschillen per zorgverzekeraar, per zorgpolis en per apotheek. Vraag uw apotheker welke kosten u krijgt vergoed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wie controleert de apotheek?

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van de farmaceutische zorg die geleverd wordt door apothekers en apotheekhoudende huisartsen. IGJ doet dit op basis van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) en andere geldende wet- en regelgeving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op igj.nl

Welk medicijn geeft rust in je hoofd?

Kalmeringsmiddelen zijn medicijnen die uw emoties minder sterk maken. Ze helpen vooral tegen angst, zenuwen en stress. Bekende kalmeringsmiddelen zijn benzodiazepinen. Voorbeelden van kalmeringsmiddelen zijn alprazolam, bromazepam, diazepam en lorazepam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan 1 oxazepam per dag kwaad?

Antwoord van de apotheker

Het incidentele gebruik van twee tot drie keer per maand van oxazepam is niet schadelijk en zal geen verslaving geven. Bij chronisch gebruik gedurende langere tijd (meer dan twee maanden dagelijks gebruik) bestaat er wel de kans op het optreden van afhankelijkheid en gewenning.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Is 1 oxazepam per dag verslavend?

Als u oxazepam elke dag gebruikt, dan kan het moeilijk worden om hiermee te stoppen. Bij angst en spanning overdag: gebruik oxazepam niet langer dan 2 maanden achter elkaar. Gebruikt u het langer? Stop dan niet in een keer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Kan je zomaar naar een andere apotheek?

Op basis van een geldig recept kunt u in iedere apotheek uw geneesmiddelen verkrijgen. U hoeft daarvoor niet bij een apotheek te zijn ingeschreven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek-devaart.nl

Hoe weten medicijnen waar ze heen moeten?

Als u een medicijn inneemt komt het via de maag en darm in het bloed terecht. Het bloed brengt het medicijn in het hele lichaam, ook op de plaats waar het werken moet. Als u ouder wordt, werken uw nieren minder goed. Dit betekent dat sommige medicijnen langer in uw lichaam blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Wat zijn de 3 P's medicatie?

VOORBEELDEN VAN DE DRIE P'S Bij de indeling van de verhalen is er een onderscheid gemaakt in de drie P's: Pil, Proces en Patiënt. In de cate- gorie 'Pil' vallen de voorbeelden van verbeteringen die gericht zijn op farmacotherapeutische effecten zoals bij- werkingen en interacties tussen medicijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgvoorbeter.nl