Is ROCKWOOL steenwol?

Rockwool is een van de meeste bekende producenten van steenwol. Steenwol is een veelzijdig isolatiemateriaal dat veel voordelen heeft. Zo is steenwol van Rockwool brandveilig en is het uitermate geschikt als thermische en akoestische isolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl

Waar is ROCKWOOL van gemaakt?

Waar wordt ROCKWOOL steenwol van gemaakt? ROCKWOOL steenwol wordt gemaakt van het vulkanisch gesteente basalt, waarbij de productie vergelijkbaar is met het kernproces van een actieve vulkaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Wat isoleert beter ROCKWOOL of glaswol?

De lambda waardes van beide wolsoorten liggen tussen de 0,031 en 0,040, wat overigens een prima score is en betekent dat glaswol en steenwol alle twee goede isolatiematerialen voor warmte isolatie zijn. Toch geldt over het algemeen dat glaswol net wat beter isoleert dan steenwol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Wat is het verschil tussen glaswol en ROCKWOOL?

Verschil glaswol en rotswol

Het verschil tussen glaswol en rotswol (ook wel steenwol genoemd) zit in eerste instantie in de basis. Bij glaswol zijn dat gerecycleerde glasscherven, gecombineerd met zand, kalk en andere natuurlijke grondstoffen. Bij rotswol is dat vulkanisch gesteente (basalt).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op afwerkingshop.be

Hoe herken je steenwol?

Er zijn meerdere verschillen tussen steenwol en glaswol. Allereerst is het gemaakt van verschillende materialen. Glaswol bestaat met name uit glas en zand, terwijl steenwol gemaakt is van basaltsteen en diabaas. De keuze is afhankelijk van de isolatievorm, want de isolatiewaarde is ongeveer gelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandisoleert.nl

Why It Works: ROCKWOOL Stone Wool Insulation

27 related questions found

Wat is duurder glas of steenwol?

Glaswol is aanzienlijk goedkoper dan steenwol. Daarnaast is de isolatiewaarde van glaswol bij dezelfde dikte hoger dan de isolatiewaarde van steenwol. Hierdoor worden er met glaswol isolatie betere resultaten behaald met minder ruimte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op takkenkamp.com

Kan steenwol tegen water?

Steenwol heeft een hoog rendement qua isoleren, maar is niet bestand tegen vocht. In uw kruipruimte, waar er een grote kans is op stijgend grondwater in de wintermaanden, kan er dan een vochtprobleem ontstaan. Vocht in uw kruipruimte kan zorgen voor schimmels en kan schade aanbrengen aan uw vloer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op broavloerisolatie.nl

Wat dempt beter glaswol of steenwol?

Glaswol wordt daarom ook voornamelijk binnenshuis gebruikt voor muren, schuine daken of onder houten vloeren. Glaswol is daarentegen wel zachter en minder vormvast. Dit betekent dat je dit materiaal makkelijker in een pasvorm kan drukken dan steenwol. Steenwol is wel wat meer brandwerend dan glaswol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleiderink.nl

Wat kan beter tegen vocht glaswol of steenwol?

Glaswol neemt geen water op. Wie met glaswol isoleert, kan alvast gerust zijn, want glaswolisolatie is waterafstotend. De vezels van minerale wol werken ongeveer als de veren van een eend: hun oppervlakte is zo klein dat ze geen watermoleculen kunnen opnemen en ze zelfs afstoten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isover.be

Welke isolatie tegen muizen?

Bij glaswol bijvoorbeeld zal een muis direct stoppen met knagen. Dat materiaal bestaat namelijk voor 80 procent uit gerecycled glas en dat voelt niet prettig in hun bekje. Glaswol is daarom het meest muisbestendige materiaal wat er is. EPS parels zijn piepschuim korrels en een stuk aantrekkelijker voor muizen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groenerwonen.com

Is ROCKWOOL geluidsisolerend?

ROCKWOOL steenwol is erg geschikt als geluidsisolatie. Steenwol isolatie absorbeert geluid en vermindert geluidstrillingen. Het toepassen van steenwol isolatie in daken, gevels, muren, wanden, plafonds en vloeren zorgt voor een effectieve geluidsisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Wat als ROCKWOOL nat wordt?

Moet u het natte isolatiemateriaal vervangen? De meeste isolatiematerialen zullen hun isolatievermogen verliezen wanneer ze nat worden. Het is daarom noodzakelijk om het materiaal te vervangen als het niet voldoende kan drogen. Krijgt u de isolatielaag wél volledig droog, dan is een vervanging niet nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soprema.be

Waarom jeukt ROCKWOOL?

waarom jeukt glaswol? Ongeoefende handen en armen kunnen inderdaad tijdens het isoleren met glaswol wat jeuken. Dit komt niet omdat glas- of rotswol zou irriteren, maar door de wrijving van het vezelachtige materiaal door je handen. Je voelt dit het best tussen de vingers en op de binnenzijde van je voorarmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolteam.be

Is ROCKWOOL duurzaam?

Circulariteit. ROCKWOOL steenwol isolatie is uiterst duurzaam: het is gemaakt van een onuitputtelijke grondstof, draagt bij aan CO2-reductie en is volledig recyclebaar. Dankzij onze recyclebare producten kunnen we een circulair bedrijfsmodel hanteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Kan steenwol tegen regen?

Steenwol isolatiemateriaal is niet alleen dampopen en waterafstotend, maar ook kiemvrij en anorganisch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Hoe lang gaat steenwol mee?

ROCKWOOL steenwol heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar. Het isolatiemateriaal behoudt zijn uitstekende isolerende werking en de kwaliteit blijft constant hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Kan steenwol tegen warmte?

Steenwol wordt gebruikt voor warmte-isolatie in huizen. Steenwol is bestand tegen vuur en verdraagt temperaturen tot boven de 1000⁰C. Onder brandbelasting blijft de steenwolstructuur intact. Ook blijft de steenwol isoleren en de draagconstructie beschermen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stokertje.nl

Waarom prikt steenwol?

Bij huidcontact met glas- en steenwolvezels kan irritatie ontstaan, doordat de vezels de huid binnendringen. Glasvezels zijn scherper dan steenwolvezels. Bij kortdurende bloot- stelling is deze irritatie (kleine rode bultjes en jeuk) meestal de volgende dag weer ver- dwenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arbotechniek.nl

Welk materiaal isoleert het beste geluid?

Minerale wol, glaswol, inblaaswol en steenwol zijn de meest effectieve geluidsabsorptie om geluidsoverdracht en nagalm te verminderen. De open vezelstructuur van minerale wol zorgt namelijk voor een zeer goede absorptie van geluid. Geluidsgolven botsten tegen de vezels en worden omgezet in warmte-energie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knaufinsulation.nl

Kun je steenwol indrukken?

Let er bij de keuze van het isolatiemateriaal wel op dat de dikte van de isolatie goed in de hoogte van je plat dak constructie past. Je mag minerale wol, glaswol en steenwol maximaal 5 mm indrukken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knaufinsulation.nl

Is steenwol een goede isolatie?

In vergelijking met vele andere materialen is de isolatiewaarde van steenwol erg goed. De waarde is vergelijkbaar met glaswol. En dankzij de brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen is dit isolatiemateriaal dan ook ideaal voor woningisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandisoleert.nl

Hoe maak je steenwol vast?

Je zet de steenwol via de flens vast met spijkers of nietjes en werkt het vervolgens af met aluminiumtape. Het plaatsen van de steenwol is eigenlijk heel eenvoudig, maar voordat je de steenwol met spijkerflens kunt plaatsen moet je eerst tussen de gordingen houten regels plaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl