Kan condoom door de wc?

Weggooien doe je in ieder geval niet in het toilet
Maar door het toilet spoelen is echt de verkeerde manier. Het probleem hiermee is dat een condoom niet in stukken uit elkaar valt, zoals ontlasting of toiletpapier. Een condoom is ontworpen om sterk en stevig te zijn en niet te scheuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op condoom-anoniem.nl

Waarom mag je een condoom niet doorspoelen?

Spoel nooit je darmen na seks. Als iemand zonder condoom in jou is gekomen, mag je je niet spoelen. Je spoelt het sperma naar binnen en vergroot de kans op hiv of andere soa's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soaaids.nl

Wat te doen met gebruikte condoom?

Gooi het condoom in de vuilnisbak (niet in het toilet).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan een condoom lekken?

Een jongen blijft te lang in de vagina na het klaarkomen. De penis wordt weer slap. Als hij terugtrekt glijdt het condoom af en blijft hij achter in de vagina waardoor sperma kan lekken in de vagina.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tipsvoorscripts.nl

Waarom is het niet goed om maandverband of condooms door het toilet te spoelen?

Als laatste is het niet verstandig om condooms, tampons en maandverband door de wc te spoelen. Deze kunnen makkelijk blijven steken in de rioolbuis of bij de waterzuiveringsinstallatie en dat zorgt weer voor veel verstoppingen. Gooi dit dus altijd gewoon in de prullenbak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Condooms, maandverband en vet door de wc kosten ons miljoenen

18 related questions found

Waarom geen 2 condooms over elkaar?

Twee condooms over elkaar heeft geen zin: de kans is groot dat ze juist scheuren. Wissel je van vaginale seks naar anale seks of andersom? Pak dan een nieuw condoom. Bewaar je condooms op een koele plaats en niet direct in de zon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anticonceptie.nl

Wat mag je niet doorspoelen?

Sommige producten kunnen het riool verstoppen of vervuilen. Daarom mag u niet al uw afval door de wc of gootsteen spoelen. Denk aan maandverband, medicijnresten of frituurvet. Wat wel mag is bijvoorbeeld toiletpapier, zuivelresten (melk) en resten van reinigingsmiddelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Is een te lange condoom erg?

Dat een condoom te lang is, vormt normaal gezien geen probleem, want het overschot blijft opgerold aan de bovenkant zitten. Voor mannen met een penis die breder is dan gemiddeld kan dit echter wel oncomfortabel aanvoelen, aangezien het opgerolde stuk dan meer druk uitoefent. Maar geen zorgen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newpharma.nl

Kan je van voorvocht ook zwanger raken?

Voorvocht kan een hele lage concentratie aan zaadcellen bevatten. De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel! Voorvocht is vocht dat uit de penis komt wanneer de man opgewonden is of seksueel gestimuleerd wordt. Voorvocht kan een heel lage concentratie aan zaadcellen bevatten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fara.be

Hoe weet je als een condoom goed zit?

Het condoom moet enigszins strak zitten omdat het anders af kan glijden tijdens het vrijen. Knelt het condoom echt, en rolt het moeilijk af, dan is het waarschijnlijk te klein. In dat geval moet je op zoek naar een groter condoom of een extra groot condoom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op condomerie.com

Hoe kan je seks hebben zonder condoom?

Wanneer is seks zonder condoom veilig? Vrijen zonder condoom is veilig als je kind seks heeft met één vaste vriend of vriendin, en geen van beide seks heeft met anderen. Daarbij is het wel belangrijk dat ze allebei zeker weten dat ze geen soa hebben. Om daarachter te komen, kunnen ze zich laten testen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opvoeden.nl

Waar beschermt een condoom niet tegen?

Als je een condoom correct gebruikt, beschermt het tegen hiv en een hoop soa's. Toch zijn er een aantal overdraagbare aandoeningen waarbij het condoom niet beschermt: schurft, schaamluizen, en genitale wratten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumi.be

Kan je seks hebben met condoom zonder pil?

De pil beschermt niet tegen SOA (geslachtsziekten). Om je te beschermen tegen SOA, moet je een condoom gebruiken bij het vrijen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nietofwelzwanger.nl

Waarom zit er een smaakje aan een condoom?

Waarom kiest Condomerie voor condooms met smaak? Bij een smaak condoom wordt de latex geur gemaskeerd waardoor je het condoom met nog meer plezier kunt gebruiken. De grote variatie biedt iedereen iets bijzonders. Als extra verrassing zijn de meeste smaak condooms ook nog vrolijk gekleurd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op condomerie.com

Waarom knoop in condoom?

Knijp met je duim en wijsvinger het topje van het condoom dicht, zodat er geen lucht meer in zit en er ruimte overblijft om het sperma op te vangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waarzitwatin.nl

Wat is de kans dat je zwanger wordt met condoom?

Als je een condoom correct gebruikt, is het 98% doeltreffend, bijna even doeltreffend als de pil. Bovendien beschermt het je tegen soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen). Het is cruciaal dat je bij het vrijen altijd anticonceptie gebruikt als je niet zwanger wil worden of als er een risico op soa's is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ellaone.nl

Welke dagen ben je het meest vruchtbaar?

Per cyclus is de vrouw vruchtbaar van zo'n 2 à 3 dagen vóór de eisprong tot enkele uren erna. Je kunt dus het beste een paar keer vrijen in de dagen net voordat je ovuleert. Dit moment herken je soms aan symptomen zoals vollere borsten, ovulatiepijn of een hogere lichaamstemperatuur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zuiververloskundigen.nl

Kun je zwanger worden als je nog maagd bent?

Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nietofwelzwanger.nl

Wat voel je als je denkt dat je zwanger bent?

Symptomen zwangerschap en jouw lichaam

De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baby-wereld.nl

Hoe ver condoom afrollen?

Plaats het nog opgerolde condoom in de juiste richting op de top van de stijve penis: het condoom moet naar onder kunnen afrollen. Knijp op datzelfde moment met uw vingers het reservoir dicht zodat alle lucht eruit ontsnapt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gynandco.be

Kan een condoom snel knappen?

Condooms worden uitvoerig getest en scheuren niet zomaar. Het materiaal is stevig en zeer rekbaar. Omdat het zo dun is, is een beschadiging echter wel snel gemaakt. Grootste oorzaak van scheuren is dan ook beschadiging tijdens bewaren en/of gebruik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wingmancondoms.com

Wat kost 1 keer doorspoelen?

Voor een kleine boodschap 5 keer. Gemiddeld kost een spoelbeurt in ons land 6,74 liter water. Dat is dus 33,7 liter per dag. Per jaar is dat ruim 12.300 liter per persoon.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rioned.nl

Kan je inlegkruisjes doorspoelen?

Yoni-tampons, -maandverband en -inlegkruisjes zijn biologisch afbreekbaar, maar dit betekent niet dat je ze door het toilet kunt spoelen. Dit zou verstoppingen kunnen veroorzaken. Doe het dus niet!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op yoni.care

Kan je een sigaret door de wc spoelen?

Sigarettenpeuken zijn niet biologisch afbreekbaar, gewoon in de prullenbak gooien dus!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nattekater.nl