Kan een dermatoloog pigmentvlekken verwijderen?

Mogelijke behandelingen
Sommige pigmentvlekken zijn te behandelen met een IPL-behandeling. Andere pigmentvlekken zijn door de dermatoloog te behandelen door bevriezing. De dermatoloog en huidtherapeut adviseren welke behandeling geschikt is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dermatologie.slingeland.nl

Wat is de beste behandeling tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen door middel van een laserbehandeling of een medische peeling behandeld worden. Met een medische peeling kan oppervlakkige pigmentatie makkelijk behandeld worden. Wij hebben verschillende medische peelings die geschikt zijn voor ieder huidtype.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cosmetique-totale.nl

Kun je van pigmentvlekken afkomen?

Een laserbehandeling is eent geschikte manier om pigment te behandelen. Dit komt doordat een laser een gebied op de millimeter nauwkeurig kan behandelen. De Pigment Laser werkt op een speciale golflengte die diep in de huid kan doordringen, waardoor de ophoping van pigment kan worden aangepakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op skin-solutions.nl

Hoeveel laserbehandelingen nodig pigmentvlekken?

Om de huidaandoening pigmentvlekken goed te verminderen zijn er gemiddeld twee tot drie laserbehandelingen nodig. Het kan ook zijn dat de pigmentvlek al na 1 tot 2 laserbehandelingen weer mooi weg trekt. Tijdens het intakegesprek stellen onze huidtherapeuten een persoonlijk behandelplan met u op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mediskincare.nl

Doet pigment laseren pijn?

De laserstralen voelen aan als kleine prikjes op de huid. Tijdens de behandeling koelen we uw huid met koude lucht. De behandeling is niet pijnlijk en duurt maar een paar minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jeroenboschziekenhuis.nl

PIGMENTVLEKKEN VERWIJDEREN ( PICOLASER ) Voor Pigment donkere huid, MELASMA en Zwangerschapsmasker

43 related questions found

Wat is de beste crème tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken crème best getest

Het pigmentserum van Biodermal (nu met 40% korting) is wat dat betreft een aanrader, want dit is de best geteste crème tegen pigmentvlekken. Door de extra hoge concentraties werkstoffen zijn de pigmentvlekken duidelijk minder zichtbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jan-magazine.nl

Waarom krijg ik zoveel pigmentvlekken?

Teveel blootstelling aan UV-straling kan huidkanker veroorzaken en doet de huid sneller verouderen. Ook kan een overdosis aan UV-straling de pigmentcellen ontregelen wat zorgt voor een ophoping van pigment. Deze ophoping aan pigment ziet eruit als een donkere plek op de huid; een pigmentvlek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mmc.nl

Hoe bruine pigmentvlekken verwijderen?

Een elegantere manier om pigmentvlekken te verwijderen is met een laserbehandeling. Met een laserbehandeling kan het hele gelaat snel en efficiënt behandeld worden waardoor u een jongere en frissere uitstraling verkrijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dehuidkliniek.be

Welke vitamine helpt tegen pigmentvlekken?

Vitamine C kan de overmatige productie van melanine door het enzym tyrosinase onderdrukken. Hierdoor kunnen pigmentvlekken worden voorkomen. Vitamine C is een sterk anti oxidant en kan reeds bestaand pigment ophelderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidtherapie-dewildt.nl

Hoe verwijder ik pigmentvlekken in mijn gezicht?

Zowel een laserbehandeling als een peeling is een goede behandeling tegen pigmentvlekken. Een peeling is vooral bedoeld als er sprake is van oppervlakkige pigmentatie. Ook de getinte en donkere huid komt in aanmerking voor een peeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op joostkroon.com

Kunnen pigmentvlekken vanzelf weggaan?

Helaas gaan pigmentvlekken meestal niet vanzelf weg. Als je bruin bent geworden door de zon, heb je natuurlijk meer pigment in huid. Dit trekt langzaam weg als je minder in de zon komt. Dat is de reden dat je in de winter bleker bent dan in de zomer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op utrechtseschoonheid.nl

Hoe lang duurt het voordat pigmentvlekken verdwijnen?

Voor ongeveer 10 dagen blijft de pigmentvlek nog iets donkerder en schilfert er daarna vanzelf vanaf. Make-up kun je overigens al direct weer gebruiken. Hoe lang duurt het herstel na een pigmentvlek verwijderen? Meestal zo'n 4 weken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidenlaser.nl

Waar krijg je pigmentvlekken van?

Pigmentvlekken ontstaan door een ophoping van pigmentkorrels in de cellen die pigment maken, bijvoorbeeld door teveel zon. Teveel pigment in de huid kan ook andere oorzaken hebben, zoals de ziekte van Addison, hemosiderose of het gebruik van de anticonceptiepil.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Hoeveel behandelingen pigmentvlekken?

Over het algemeen zijn er gemiddeld 2 – 6 behandelingen nodig om pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen. Waarbij oppervlakkig gelegen pigment minder behandelingen nodig heeft dan dieper gelegen pigment. Tussen elke behandelingen zitten er 4 – 6 weken tussen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nijsmellinghe.nl

Is appelazijn goed tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken verwijderen met appelazijn

Als je appelazijn op je huid gebruikt, trekken de zuren diep in je huid en komt de gezonde huid onder je pigmentvlekken naar boven. Hierdoor ziet je huid er weer egaal uit! Hoe ga je te werk: Doop een watje in appelazijn en wrijf het op de donkere plekjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op etos.nl

Hoe vaak pigmentvlekken laseren?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Het kan zijn dat het pigmentvlekje na één behandeling al niet meer zichtbaar is. Vaak zijn er 2-4 behandelingen nodig om het beste resultaat te behalen. De behandelingen vinden om de 4-6 weken plaats.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidtherapeut.nl

Hoe ziet een pigmentvlek eruit?

Hoe zien pigmentvlekken in het gezicht eruit ? Lichte vlekken kunnen soms licht schilferig zijn of geheel wit. Donkere vlekken kunnen meerdere kleuren hebben zoals lichtbruin, donkerbruin, zwart, grijs of blauw. Donkere vlekken kunnen ook licht schilferig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidarts.com

Welke pigmentvlekken zijn gevaarlijk?

Over het algemeen zijn pigmentvlekken goedaardig, maar zoals we aangaven zijn ook moedervlekken vormen van pigmentvlekken. Soms kan een moedervlek zich ontwikkelen tot een melanoom, dat beter bekend staat als huidkanker. Wanneer de moedervlek donkerder of groter wordt, ga dan direct naar de huisarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oossu.nl

Kan pigment verdwijnen?

Als pigment verdwijnt, bijvoorbeeld na ontstekingen, eczeem, zweren, infecties, auto-immuunziekte of brandwonden, spreken we van hypopigmentatie. Een bijzonder voorbeeld van hypopigmentatie is vitiligo,een mogelijk auto-immuunziekte die kan ontstaan bij mensen van elke leeftijd of iedere huidskleur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 2care4skin.nl

Kan pigment herstellen?

Producten met retinol of vitamine B kunnen jouw huid ondersteunen in het herstel van het pigment. Hierdoor verdwijnen de witte vlekjes eerder, als ze ontstaan zijn door zonnebrand. Bij een andere oorzaak is meestal geen behandeling mogelijk en kan allen het camoufleren van de vlekken een oplossing bieden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op utrechtseschoonheid.nl

Welke olie is goed voor pigmentvlekken?

Theeboom olie wordt vaak gebruikt om alle kleine oneffenheden van de huid te behandelen. Bij pigmentvlekken wordt theeboom olie meestal in verdunde vorm gebruikt om huidirritatie te voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ducray.com

Hoe krijg je donkere vlekken op je huid weg?

Er zijn namelijk veel (thuis)middeltjes die de huid irriteren en het pigment juist kunnen verergeren! Pigment kan in veel gevallen goed behandeld worden met bijvoorbeeld laser, peelings, microdermabrasie , microneedling of een Meline pigmentbehandeling. Daarbij is het gebruik van goede thuisproducten heel belangrijk!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op triaderm.nl

Hoe ziet huid eruit na laseren?

Na de behandeling is de huid warm, rood en gezwollen. Bij sommige laserbehandelingen houdt die roodheid enkele uren aan, bij andere enkele dagen of zelfs twee weken. Ook kan de huid gaan vervellen of kunnen er korstjes ontstaan. Gebruik direct na de behandeling een koelpack om de huid te koelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op alhydran.nl

Kan pigment weer terug komen?

Pigmentvlekken kunnen terugkeren onder invloed van bijvoorbeeld zonlicht. Het is daarom erg belangrijk om de huid met regelmaat goed in te smeren met zonbescherming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dehuidkliniek.nl