Kan een konijn overleven op hooi?

In principe kan een konijn overleven op alleen hooi. De voeding wordt aangevuld met verschillende soorten groente en een beperkte hoeveelheid konijnenvoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekdewaalsprong.nl

Kan een konijn 1 dag zonder hooi?

Een konijn moet 24 uur per dag zoveel hooi kunnen eten als het wil. Zonder hooi heeft een konijn geen goede spijsvertering en op een gegeven moment krijgt het daar last van en wordt ziek. Droogvoer is oorspronkelijk ontwikkeld voor laboratorium-konijnen en konijnen in commerciële houderijen voor vlees of bont.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalhome.nl

Is hooi goed voor konijnen?

Bij konijnen blijven de tanden maar doorgroeien. Ook daarom hebben ze vezelrijke voeding nodig waar ze flink op kunnen kauwen om de tanden te laten slijten. Het is daarom belangrijk om voldoende hooi aan je konijn te geven, de slijtage wordt namelijk bevordert door het aantal kauwbewegingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Hoe lang kan een konijn zonder hooi?

Konijnen mogen absoluut niet langer dan 12 uur zonder hooi of ander eten zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Kan een konijn twee dagen zonder eten?

Een konijn kan geen dag zonder eten. Als de darmen stil komen te liggen doordat er geen voeding verteerd wordt ontstaat er zeer snel gas in de buik van een konijn. Dat doet erg veel pijn, waardoor het konijn niet wil eten, er meer gas ontstaat enz.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beaphar.nl

Mijn konijn eet geen hooi

35 related questions found

Hoeveel wortels mag een konijn per dag?

Het is voor veel konijnen niet goed om te veel wortel te eten. Er zit veel suiker in, en sommige konijnen krijgen hierdoor diarree. Een kleine wortel, of een paar plakken van een grote wortel per dag is voldoende.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Welke groente mag een konijn elke dag?

Geschikte groenten (het beste is om te variëren)

Boerenkool, paksoi, andijvie, broccoli, bleekselderij, romeinse sla, basilicum, waterkers, wortel + loof, witlof, paardenbloemblad, zuring (zeer beperkt), weegbree. Voor erbij een takje peterselie of selderie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierapotheker.nl

Waarom mag een konijn onbeperkt hooi eten?

Konijnen moeten altijd onbeperkt hooi tot hun beschikking hebben. Zij hebben dit nodig omdat hooi veel lange vezels bevat die ze nodig hebben om hun spijsvertering op gang te houden. Het is dan ook belangrijk dat ze dit altijd hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Kan een konijn zonder stro?

Voor binnenkonijnen word ook wel stro gebruikt, maar dit hoeft niet. Stro kan soms wat stoffig zijn en voor rommel in huis zorgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bunnybunch.nl

Kan een konijn zich vervelen?

Knaagdieren en konijnen zijn levendige en slimme dieren. In een saai hok zonder afwisseling gaan zij zich snel vervelen. Ze kunnen dan ongewenst gedrag ontwikkelen, zoals knagen aan tralies en ander stereotiep gedrag. Ook kan verveling er voor zorgen dat de dieren onderling ruzie gaan maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Hoe veel hooi mag een konijn?

Onbeperkt hooi is de basis van de voeding voor uw konijn. Het dieet van uw konijn zou voor 80% uit hooi moeten bestaan, 10% groenvoer, 5% brokken en 5% gezonde snacks. In kg per lichaamsgewicht is dit ongeveer 160 gram hooi per dag, 20 gram brokken, 40 gram groenvoer en 20 gram gezonde snacks.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.dierspecialist.nl

Hoe vaak hooi verversen konijn?

Een handje hooi per dag is dus niet genoeg, hooi moet dagelijks in ruime mate gegeven worden. Een konijn moet 24 uur per etmaal hooi kunnen kauwen. Is het hooi allemaal opgegeten, dan moet het direct weer aangevuld worden met een nieuwe pluk hooi, ook al is de dag nog niet om. Wees met hooi nooit zuinig!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenartsleek.nl

Wat als een konijn geen hooi eet?

De meeste konijnen die geen of te weinig hooi eten krijgen teveel brokjes. Door ze minder brokjes te geven gaan ze vanzelf meer hooi eten. Het is belangrijk om niet meer dan 10 tot 25 gram per kilo lichaamsgewicht per dag aan brokjes te geven. Hou het gewicht van je konijnen goed in de gaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rabbitscompany.nl

Hoeveel keer per dag moet een konijn eten?

Een konijn jonger dan 7 maanden mag zoveel droogvoer eten als hij wil. Konijnen ouder dan 7 maanden mogen maximaal 25 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag, verdeeld over 's morgens en 's avonds. Dit lijkt heel weinig, maar is meer dan voldoende voor een gemiddeld konijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierapotheker.be

Hoe vaak moet je een konijn eten geven?

Geef je konijn dagelijks 20 gram biksbrokjes per kilo lichaamsgewicht. Vers hooi mag je onbeperkt geven. Bouw het geven van vers gras en groenten van jongs af aan op en geef het met mate. En zie fruit als snoep: je mag ze af en toe wel wat geven, maar niet te vaak, want dan krijgen ze teveel suikers binnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Wat als je maar 1 konijn hebt?

Konijnen zijn groepsdieren en erg sociaal. Ze wassen elkaar, eten samen en rusten samen uit. Een konijn alleen zetten maakt hem eenzaam of zelfs depressief. Hierdoor kunnen ze nare gewoontes gaan ontwikkelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenzorggids.nl

Wat is warmer hooi of stro?

Probeer het konijn warm te houden met STRO, dit is veel warmer dan hooi vanwege de isolerende eigenschappen. Droog en schoon stro is van belang, zorg er dus voor dat het konijnenverblijf veel droog en schoon stro bevat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnenverzorger.nl

Wat betekent het als je konijn springt?

Dat wil zeggen dat jouw langoortje een topdag heeft. Zo'n sprongetjes heten 'binkies' en je kan ze terecht vreugdesprongen noemen. Jawel, konijnen springen letterlijk van vreugde een gat in de lucht! Wil je je konijn altijd zo gelukkig houden, zorg dan dat je hem genoeg uitdagingen geeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beestig.be

Wat is de beste bodem voor konijnen?

Kranten of houtkrullen zijn een goede onderlaag, waar je konijn niet op uit glijdt. Hennep is heel zacht, comfortabel en neemt veel vocht en geurtjes op. Bovenop de hennepvezels hoeft geen bovenlaag. Een combinatie van deze bodembedekkers is natuurlijk ook goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op welkoop.nl

Hoe vaak moet je een konijnenhok schoonmaken?

Het blijft een kwestie van aanvoelen. Wel kunnen we als vuistregel geven dat u eens per twee weken het gehele verblijf schoon moet maken, als u twee tot drie keer in de week de 'wc-hoek' schoonmaakt. Daarbij merken we op dat u het hok beter een keer te veel dan te weinig kunt verschonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Is komkommer goed voor een konijn?

Mogen konijnen komkommer? Ja, komkommers vallen onder wat konijnen mogen eten. Geef deze – zoals dat met alle groenten voor konijnen geldt – wel met mate. Te veel vocht kan diarree bij je knabbelaar veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Waar zijn konijnen dol op?

Konijnen zijn dol op de bladeren en stengels van paardenbloemen. Dit kunt u zelf buiten plukken om uw konijn lekker te verwennen. Ook gras valt goed in de smaak bij konijnen. Een gezond dieet voor konijnen bestaat uit weinig droogvoer, voldoende groenvoer, onbeperkt hooi en af en toe fruit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grootplezier.nl

Wat mag een konijn onbeperkt eten?

Broodnodig. Een konijn moet altijd onbeperkte toegang hebben tot vers hooi en vers water. Hooi van timothee of lammerstaart is ideaal, omdat dit hooi een hoog vezelgehalte heeft en arm is aan eiwitten en calcium.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op welcomehomenature.com

Is banaan goed voor konijnen?

Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Welk fruit mag een konijn niet eten?

Voer je konijn of knaagdier nooit vruchten, bladeren of takken van steenvruchten zoals pruimen, perziken, nectarines, abrikozen, avocado's, olijven, dadels, walnoten en mango's!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl