Kan een konijn paprika eten?

Paprika kan je zonder zorgen aan je konijn geven. Zowel de rode, groene en de gele zijn goed voor je konijn. Let er wel bij op dat je de pitjes en het takje eruit haalt, dit is wel slecht voor het konijn! Net als veel andere soorten groentes heeft paprika geen nadelig effect op je konijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petbase.eu

Welke groenten mag een konijn niet eten?

Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Welke groente mag een konijn elke dag?

Geschikte groenten (het beste is om te variëren)

Boerenkool, paksoi, andijvie, broccoli, bleekselderij, romeinse sla, basilicum, waterkers, wortel + loof, witlof, paardenbloemblad, zuring (zeer beperkt), weegbree. Voor erbij een takje peterselie of selderie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierapotheker.nl

Is komkommer goed voor een konijn?

Mogen konijnen komkommer? Ja, komkommers vallen onder wat konijnen mogen eten. Geef deze – zoals dat met alle groenten voor konijnen geldt – wel met mate. Te veel vocht kan diarree bij je knabbelaar veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Welke groenten mogen konijnen allemaal eten?

Geschikte groente om te geven zijn:
  • broccoli.
  • Chinese kool.
  • paksoi.
  • andijvie.
  • wortel (+loof)
  • witlof.
  • paardenbloemen.
  • weegbree.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekecht.nl

Wat eten konijnen? Bekijk de konijnenschijf!

37 related questions found

Waar zijn konijnen dol op?

Konijnen zijn dol op de bladeren en stengels van paardenbloemen. Dit kunt u zelf buiten plukken om uw konijn lekker te verwennen. Ook gras valt goed in de smaak bij konijnen. Een gezond dieet voor konijnen bestaat uit weinig droogvoer, voldoende groenvoer, onbeperkt hooi en af en toe fruit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grootplezier.nl

Wat mag een konijn onbeperkt eten?

Broodnodig. Een konijn moet altijd onbeperkte toegang hebben tot vers hooi en vers water. Hooi van timothee of lammerstaart is ideaal, omdat dit hooi een hoog vezelgehalte heeft en arm is aan eiwitten en calcium.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op welcomehomenature.com

Is banaan goed voor konijn?

Fruit dat het konijn lust kan gerust met schil en al gegeven worden. Daarnaast kan een appel, banaan, druif of peer geen kwaad. Wel is het belangrijk om te weten dat de pitjes die in de appels, druiven en peren zitten giftig zijn. Deze moet u dus niet op laten eten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Is tomaat goed voor een konijn?

Voorbeelden van planten uit de nachtschade familie zijn aardappelen, aubergines, tomaten en paprika's (tomaten en paprika's zijn wel goed voor je knager, maar zorg er voor dat ze de plant niet eten). Wanneer je konijn of knaagdier (de plant van) een van deze groenten eet, krijgt hij ernstige symptomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Kan een konijn spinazie eten?

Spinazie is rijk aan vitamines en mineralen en bevat hieronder veel vitamine C. Wij mogen dit eten: Konijnen, cavia's en gerbils. Hamsters, muizen, ratjes en schildpadden mogen in kleine hoeveelheden spinaziebladeren eten. Gelieve niet aan dieren met nierproblemen, nierziekte en/of verhoogd urinezuur te geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op happyrabbitsandfriends.be

Hoe vaak hooi verversen konijn?

Een handje hooi per dag is dus niet genoeg, hooi moet dagelijks in ruime mate gegeven worden. Een konijn moet 24 uur per etmaal hooi kunnen kauwen. Is het hooi allemaal opgegeten, dan moet het direct weer aangevuld worden met een nieuwe pluk hooi, ook al is de dag nog niet om. Wees met hooi nooit zuinig!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenartsleek.nl

Kan een konijn te veel hooi eten?

Hooi is goed voor de darmen en het gebit. Je mag het onbeperkt geven, maar wel verspreid over de dag. Op die manier blijft het 'vers'. Als je konijnen over het hooi lopen en keutelen, eten ze dit niet meer op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenzorggids.nl

Is brood goed voor een konijn?

Wat mogen konijnen niet eten

Geef uw konijn geen brood. Wij horen het helaas nog regelmatig dat konijnen brood, cracker en koekjes mee mogen eten. Dit is ontzettend slecht voor de darmen van uw konijn, waar hij zelfs chronische diarree aan kan overhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.dierspecialist.nl

Hoe vaak moet je een konijnenhok schoonmaken?

Het blijft een kwestie van aanvoelen. Wel kunnen we als vuistregel geven dat u eens per twee weken het gehele verblijf schoon moet maken, als u twee tot drie keer in de week de 'wc-hoek' schoonmaakt. Daarbij merken we op dat u het hok beter een keer te veel dan te weinig kunt verschonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Welk fruit mag konijn niet?

Voer je konijn of knaagdier nooit vruchten, bladeren of takken van steenvruchten zoals pruimen, perziken, nectarines, abrikozen, avocado's, olijven, dadels, walnoten en mango's!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Is bloemkool goed voor konijnen?

Richtlijnen voor de voeding: Onbeperkt hooi of vers gras. Onbeperkt groene groentes, zoals broccoli, bloemkoolbladeren, wortelloof, lof, andijvie, paardebloem, alleen geen koolsoorten. Koolsoorten kunnen leiden tot gasvorming in de buik en dit kan weer tot problemen zoals niet willen eten leiden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekdehaardstede.nl

Is witlof goed voor konijnen?

Soorten groenten die een konijn mag eten zijn: broccoli, basilicum, boerenkool, waterkers, paksoi, wortel+loof, andijvie, witlof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenklinieklieshout.nl

Wat vind een konijn vies?

Strooikorrels en geurpoeders verspreiden een voor konijnen en hazen onaangename geur. Tenslotte zijn er ongediertebestrijders die konijnen vangen met behulp van fretten, die de konijnen opjagen, waarna ze in vangnetten gestrikt kunnen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op appeltern.nl

Is wortel goed voor konijn?

Het is voor veel konijnen niet goed om te veel wortel te eten. Er zit veel suiker in, en sommige konijnen krijgen hierdoor diarree. Een kleine wortel, of een paar plakken van een grote wortel per dag is voldoende. Geef liever winterwortel dan bospeen of waspeen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Kan een konijn alleen van hooi leven?

In principe kan een konijn overleven op alleen hooi. De voeding wordt aangevuld met verschillende soorten groente en een beperkte hoeveelheid konijnenvoer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekdewaalsprong.nl

Kan een konijn twee dagen zonder eten?

Een konijn kan geen dag zonder eten. Als de darmen stil komen te liggen doordat er geen voeding verteerd wordt ontstaat er zeer snel gas in de buik van een konijn. Dat doet erg veel pijn, waardoor het konijn niet wil eten, er meer gas ontstaat enz.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beaphar.nl

Wat te drinken bij konijn?

Een konijn moet altijd water kunnen drinken. Hoeveel water een konijn drinkt verschilt per konijn. Het ene konijn drinkt maar 5 ml op een dag en het ander konijn 100 ml per kilo lichaamsgewicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op basicvets.nl

Kan een konijn 24 uur zonder eten?

Een konijn dat niet eet wordt binnen afzienbare tijd heel erg ziek. Het maagdarmkanaal kan binnen enkele uren gaan stilliggen en daardoor wordt gas gevormd. Deze gasbuik is zeer pijnlijk, waardoor het konijn helemaal niet meer wil eten. Hierdoor kan een konijn dat niet eet binnen 24 uur te komen overlijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenziekenhuizen.nl

Hoe lang mag een konijn zonder eten?

Hoe lang kan ik een konijn zonder eten? Konijnen mogen absoluut niet langer dan 12 uur zonder hooi of ander eten zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Kan een konijn zonder brokken?

Compleet voer zonder brokken

Er bestaan complete voeding zonder brokken. Dit kun je bijvoorbeeld voeren wanneer je het nog spannend vindt om brokken helemaal los te laten, maar je wel graag iets wil geven waar juist géén brokken in zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mininatuur.nl