Kan je een bril terug brengen?

Als de glazen niet bevallen kun je een beroep doen op de goed-zichtgarantie. Hiermee kun je binnen 2 maanden de glazen omruilen. Bij multifocale glazen mag dit maximaal 3 keer en bij enkelvoudige glazen 1 keer. In uitzonderlijke gevallen is het mogelijk om je geld terug te krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat kan ik doen als de bril niet goed is?

Dien je klacht allereerst in bij je opticien. Ben je ontevreden over de reactie, leg dan de klacht voor bij de Geschillencommissie Optiek. De opticien moet dan wel aangesloten zijn bij de NUVO of geregistreerd bij de Geschillencommissie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Hoeveel trek ik terug voor een bril?

Bij aankoop van een brilmontuur, brilglazen, lenzen of een combinatie ervan: tot en met 18 jaar: tegemoetkoming tot 50 euro per kalenderjaar; vanaf 19 jaar: tegemoetkoming tot 40 euro per kalenderjaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cm.be

Kan niet wennen aan nieuwe bril?

Voor sommige mensen is een paar dagen genoeg om aan een nieuwe bril te wennen, terwijl anderen daar wel twee weken voor nodig hebben. Het is dus volkomen normaal wanneer u alleen de rand van het montuur van uw bril ziet als u hem voor de eerste keer opzet. Dat heeft te maken met het visuele centrum van de hersenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zeiss.nl

Wat als je niet kunt wennen aan multifocale bril?

Wennen aan je multifocale bril

Draag je nieuwe bril de eerste weken zo veel mogelijk. Als je je bril vaak op- en afzet vertraagt dit het gewenningsproces. Probeer je oude bril niet meer te dragen. Telkens als je switcht tussen enkelvoudige en multifocale glazen moeten je ogen opnieuw wennen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hansanders.nl

5 hacks voor je bril

23 related questions found

Hoe weet je of bril goed zit?

De bril moet stevig, maar niet knellend op je neus zitten. Zo glijdt de bril niet af, maar gaat het ook niet irriteren. Verder moet je pupil in het midden van het glas zitten en hoort de bril niet breder te zijn dan je gezicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.pearle.nl

Wat is het verschil tussen multifocaal en Varifocus?

Er is geen verschil. Beide termen worden gebruikt om hetzelfde type glazen aan te duiden, namelijk glazen waarbij het vertedeel bovenin het glas geleidelijk overgaat naar het leesdeel onderin met een onzichtbaar leesgedeelte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op specsavers.nl

Wat kan je doen om van je bril af te komen?

Om toch scherp te kunnen zien draagt u nu waarschijnlijk een bril of contactlenzen. U kunt ook kiezen voor een ooglaserbehandeling of lensimplantatie (voorzetlens of lenswissel). Dit wordt ook wel refractieve oogchirurgie genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bergmanclinics.nl

Waarom krijg ik hoofdpijn van mijn bril?

Het kan zijn dat je in het begin even moet wennen aan een (nieuwe) multifocale bril. Dit kan al na enkele uren, maar soms ook pas na enkele dagen. Tot die tijd zal je met je eerste multifocale bril extra inspanning moeten leveren om scherp te zien. Dit kan lichte hoofdpijn tot gevolg hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hansanders.nl

Hoeveel uur per dag bril dragen?

Dit hangt grotendeels af van de eigenschappen van uw ogen en uw opticien kan met u bespreken wat het beste is voor uw specifieke geval. In het algemeen is het verstandig om uw contactlenzen niet langer dan 12 uur per dag te dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op specsavers.nl

Wat is een normale prijs voor een bril?

Een aluminium of titanium bril bijvoorbeeld is meestal duurder dan een kunststof bril. In het montuur komen vervolgens de brillenglazen. Dit is vaak het meest kostbare onderdeel van de bril. De prijs van een complete bril ligt meestal tussen de 60 en 400 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hansanders.nl

Wat gebeurt er als je bril te sterk is?

Naast het wazige zicht, omvatten de symptomen duizeligheid, hoofdpijn, vermoeidheid of misselijkheid (bijvoorbeeld bij traplopen, omdat het zichtveld wazig wordt).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zeiss.nl

Heb ik recht op een gratis bril?

Brillen en lenzen (2023)

Een groot deel van de bevolking heeft behoefte aan een bril of lenzen. Echter worden deze alleen op medische noodzaak vergoed door je basisverzekering. Een bril of een paar lenzen die je bij de opticien koopt, valt daar zeker niet onder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgwijzer.nl

Kun je duizelig worden van een verkeerde bril?

Verkeerd geslepen glazen in je bril

Ben je duizelig nadat je een nieuwe bril of lenzen hebt gekregen, dan ligt de oorzaak van je duizeligheid vast daar. Je kunt dan het beste opnieuw een afspraak maken, dan kijken we alles nog een keer goed na. Tot die tijd kun je het beste je oude bril of lenzen dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op optisjen.nl

Kan je een bril nemen tegen hoofdpijn?

Er bestaat niet echt een bril tegen migraine, maar als er een hele kleine sterkte 'nodig' is, kan dat de migraine klachten wel verergeren of eerder laten opspelen. Van zo'n kleine sterkte heb je normaal geen klachten, maar dat kleine beetje correctie kan voor sommige mensen met migraine soms wel net het verschil maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op specsavers.nl

Is het slecht voor je ogen als je geen bril draagt?

Het goede nieuws voor alle brildragers is: door het dragen van een bril gaan de ogen niet verder achteruit. Veeleer is het tegengestelde het geval: als je ondanks een oogafwijking geen bril draagt of brillenglazen met de verkeerde sterkte hebt, kan bijziendheid (myopie) verslechteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rodenstock.com

Hoelang duurt het voordat je ogen wennen aan een bril?

Over het algemeen kunnen de ogen al in een paar dagen gewend zijn aan een nieuwe bril. Maar meestal duurt het minimaal een week voor ze zich goed aangepast hebben. Soms duurt het zelfs enkele weken. Heeft u na 3 á 4 weken nog steeds veel klachten, dan is er wellicht meer aan de hand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxvandaag.nl

Welke bril voor welk gezicht?

Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hansanders.nl

Kan mijn sterkte beter worden?

Door het ouder worden kan de lensdikte in het oog toenemen waardoor de refractieafwijking kan veranderen met als gevolg dat de sterkte van de glazen eveneens kan afnemen. Hierdoor kunnen ouderen soms opnieuw lezen zonder bril. Dit alles heeft met beter worden van de ogen echter niets te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Kun je ogen weer beter worden?

We kunnen ons zicht niet corrigeren zonder professionele hulp, en er is geen snelle oplossing voor problemen met het gezichtsvermogen. Maar met zaken zoals goede voeding kunt u uw gezichtsvermogen nog steeds op natuurlijke wijze zelf helpen. Bespreek dat, zoals altijd, met uw oogarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coopervision.nl

Kunnen je ogen van plus naar min?

Als de staar verder toeneemt, zal de brilsterkte steeds meer “min” worden. Dit kan betekenen dat een bijziend oog méér bijziend wordt of dat een verziend oog meer bijziend, dus minder verziend, wordt. In het laatste geval wordt de positieve bril minder sterk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oogartsen.nl

Wat is de prijs van een multifocale bril?

Het leesgebied bij een multifocaal brillenglas is namelijk meer en beter ontwikkeld dan bij een unifocaal glas met een lichte leesondersteuning. De prijs van multifocale brillenglazen varieert van € 125,- tot € 600,- per glas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kieshelder.nl

Wat kost een multifocale bril bij Pearl?

Vaak wordt gedacht dat een multifocale bril erg duur is. Het klopt dat een multifocale bril duurder is dan een enkelvoudige bril, maar bij Pearle koop je al een multifocale bril vanaf €110. Dit is een montuur van €10 en basisglazen ter waarde van €100.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pearle.nl

Welk merk glazen gebruikt Pearle?

Staat kwaliteit bij jou voorop en stel jij hoge eisen aan jouw brilglazen? Speciaal voor jou introduceren wij het Excellent glaspakket bij Pearle! Dit pakket bevat onze hoogste kwaliteitseisen en hoogwaardige Rodenstock glazen met X-tra Clean coating.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pearle.nl

Hoe moet een bril zitten wenkbrauwen?

Zorg ervoor dat de bovenste rand van het montuur de vorm van je wenkbrauwen volgt. Dat maakt dat de bril je natuurlijker staat. Ook is het belangrijk dat het frame meer dan de helft van je wenkbrauwen laat zien. Als de bril als het ware over je wenkbrauwen valt, kan dat een gek effect aan je ogen geven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eyecare.nl