Kan je een konijn wassen met water?

Het is niet aan te raden om een konijn te wassen. Hier kan de huid en vacht niet goed tegen. Vind je het toch nodig om je konijn een wasbeurt te geven? Pak dan een lauwwarme washandje en wrijf dat over zijn vacht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeztees.nl

Is het goed om een konijn te wassen?

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om een konijn te wassen, omdat ze het stressvol vinden en gemakkelijk gewond kunnen raken. Het kan soms nodig zijn om een bevuild gebied schoon te maken. Een bevuilde en vochtige vacht kan vliegen aantrekken die eieren kunnen leggen, waardoor maden kunnen ontstaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supremepetfoods.nl

Waar mag je een konijn mee wassen?

Gebruik voor het wassen van je konijn bij voorkeur alleen water. Indien de vacht echt vies is, gebruik je een speciale shampoo. Deze is online verkrijgbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierennieuws.nl

Hoe moet je een konijn wassen?

Het is verstandig om een teiltje water bijvoorbeeld te vullen en uw konijn hierin te zetten. Wanneer u uw konijn nat spuit doet u dit met een zachte straal. Ook gebruik je speciale shampoo voor konijnen. Wanneer u klaar bent met het wassen maakt u uw konijn goed droog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grootplezier.nl

Kun je een konijn douchen?

Een konijn kan gewassen worden, maar het is beter dit alleen te doen als het echt nodig is, over het algemeen zijn konijnen namelijk gewoon erg schoon van zichzelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bunnybunch.nl

10 tips over KONIJNEN🐰 | DierenpraatTV

35 related questions found

Wat doe je in een konijnen wc?

Konijnen doen hun behoeft graag waar het zacht is. In de natuur zoeken ze ook altijd een zacht hoop grond/zand op. Door extra veel (absorberend) bodembedekker in het toiletje toe doen en heel weinig in het hok dan is de keuze van het konijn om op het toilet te zitten, omdat het daar zacht is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Waar zet je het konijnen toilet neer?

Waar zet je het konijnentoilet? Het is handig om de bak in eerste instantie neer te zetten op de plek waar je konijn (het grootste gedeelte van) zijn behoefte doet. Gaat je konijn hiervoor vervolgens een andere plek opzoeken, dan verplaats je de bak mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medpets.nl

Hoe maak je een konijn knuffelig?

Als je wilt aaien, en je konijn springt weg, stop dan met aaien. Elke keer als je eten neerzet, of drinken, laat je het konijn eerst aan je hand ruiken. Het konijn leert dan dat jouw hand iets fijns doet. Als je konijn aan de lucht van jouw hand gewend is, zal hij graag geaaid willen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe kan je je konijnen Verkoelen?

Afkoelen
 • Leg een tegel neer om op te liggen, deze zijn koeler dan de grond vooral als je ze regelmatig met water nat maakt.
 • Geef een ice-pod aan je konijn of maak er zelf één door een plastic fles voor 2/3 met water te vullen en in te vriezen.
 • De oren van je konijn met lauw water insprayen zorgt ook voor verkoeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenartsypenburgnootdorp.nl

Hoe herken je stress bij een konijn?

Symptomen van stress bij het konijn zijn:
 • Plat op de buik liggen.
 • Een poot optillen.
 • Bijten.
 • Grote ogen of de ogen wijd openen.
 • Spullen kapot maken.
 • Stampen met de achterpoten.
 • Opengesperde neusgaten.
 • De neus beweegt snel op en neer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Waarom plast een konijn op mij?

Konijnen hebben klieren onder hun kin en doen dit om objecten of mensen te markeren. Gelukkig kunnen mensen deze geur niet ruiken. Je hoeft zich dus geen zorgen te maken over vieze geurtjes in huis. Het markeren is vooral iets wat mannetjes vaak doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Hoe vaak verschoon je een konijn?

Het blijft een kwestie van aanvoelen. Wel kunnen we als vuistregel geven dat u eens per twee weken het gehele verblijf schoon moet maken, als u twee tot drie keer in de week de 'wc-hoek' schoonmaakt. Daarbij merken we op dat u het hok beter een keer te veel dan te weinig kunt verschonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Hoe achterwerk van konijn schoonmaken?

Houd het kontje zo schoon mogelijk. Was het kontje van je konijn wanneer het vies is door hem in een bak met lauw water te zetten en de viezigheid los te weken. Geef je konijn de juiste hoeveelheid hardvoer. Op de verpakking staat vaak de dagelijkse hoeveelheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voormijndier.nl

Kunnen konijnen hun baasje missen?

Vooral konijnen kunnen, net zoals wij mensen, rouwen – en ze kunnen in die tijd vaak stiller zijn dan normaal. Zij moeten – net als wij – het verlies van hun maatje verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supremepetfoods.nl

Wat moet je doen als je konijn stinkt?

Konijnen geur verwijderen – Tips
 1. Ververs en reinig het konijnenhok met accessoires geregeld. Ververs het konijnenhok geregeld en verwijder de bodembedekking die verzadigd is met urine en uitwerpselen van het konijn. ...
 2. Stofzuig regelmatig. ...
 3. Kies voor een geschikte luchtreiniger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op luchtreinigeradvies.com

Waar maak je konijnenhok mee schoon?

Zorg er bij het schoonmaken van het konijnenhok dat u eerst alle stro en uitwerpselen wegveegt. Daarna maakt u de bak goed schoon met sop en warm water. Urine aanslag is weg te krijgen door middel van schoonmaakazijn. Door het even in te laten trekken en daarna goed schoon te maken verdwijnen de urine vlekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grootplezier.nl

Waar kunnen konijnen niet tegen?

Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenbescherming.nl

Wat doen konijnen in de nacht?

Konijnen zijn over het algemeen crepusculair/schemeractief - wat inhoudt dat ze het actiefst zijn rond zonsondergang en zonsopgang. Als u uw konijnen vaak slapend aantreft terwijl u met ze wilt spelen, dan is het beter om dit vroeger op de dag te doen of juist 's avonds.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omlet.nl

Kan je konijnen los laten lopen?

Heel zeker! Je konijn houdt ervan vrij en ongehinderd rond te huppelen. In de tuin kan hij de pootjes losgooien en zijn nieuwsgierigheid de vrije loop laten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.tomandco.com

Hoe lang mag een konijn in de kooi?

Dus, als je overdag's werkt, vindt hij het niet erg om in de kooi te blijven, als dat beslist noodzakelijk is. Maar hij moet er een paar uur per dag uit, zowel om zijn pootjes te strekken als om het sociale contact met jou. Hoe langer de tijd is dat een konijn in de kooi moet doorbrengen, hoe groter de kooi moet zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Wat betekent het als konijnen piepen?

Luid knarsetanden: Een konijn dat zachtjes 'met de tanden knarst', of beter gezegd het gebit zachtjes enkele keren op elkaar klikt of schuift, is vaak tevreden en op zijn gemak. Wanneer er luid met de tanden geknarst wordt is dit vaak een teken dat het dier pijn heeft. Soms gaat dit gepaard met kwijlen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Wat vind een konijn niet leuk?

De meeste konijnen vinden oppakken en knuffelen niet leuk. Ze kunnen dan krabben en bijten en zelfs hun eigen rug breken als ze spartelen bij het optillen. Door veel tijd aan het konijn te besteden en er rustig mee om te gaan, kan het wel tam worden en leren dat aaien prettig kan zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisdierinfo.be

Wat betekent het als konijnen liggen?

Ontspannen konijn

Liggen met de zowel de voor- als achterpoten gestrekt. Liggen met de voorpoten gestrekt en de achterpoten gestrekt naar de zijkant. Het neusje is breed, wat betekent dat het konijn ontspannen is, een smal samengetrokken neusje zie je terug bij gevaar, angst of stress.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeztees.nl

Waarom liggen konijnen op hun zij?

* Ook languit op de zij liggen betekent dat hij zich veilig en prettig voelt. * Ligt je konijn plat op de buik, de achterpoten onder het lichaam getrokken, hoofd wellicht op de grond, oren plat, de ogen half- of helemaal dicht terwijl je hem aait, dan bedoelt hij dat je niet moet stoppen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Waar kun je konijnen aaien?

De meeste konijnen worden het liefst geaaid op hun kop en rug of in de nek. Op de buik of aan de staart vinden de meeste konijnen minder prettig. Geef het konijn altijd de mogelijkheid om bij je weg te lopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drdknaagdierwinkel.nl