Kan Nefit ketel op waterstof?

De nieuwe ´H2 Ready´ cv-ketels van Nefit Bosch maken een efficiënte overgang naar waterstof mogelijk. Het toestel kan eenvoudig en snel switchen van aardgas naar volledig waterstof.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverwaterstof.nl

Welke cv-ketel is ook geschikt voor waterstof?

Hr-ketel ecoTEC plus

Het is de eerste ketel die veilig kan branden op gas met twintig procent waterstof. De baanbrekende technologie is inzetbaar bij uiteenlopende gaskwaliteiten, is zeer stil en hybride ready. Mazurel: “De ketel functioneert dus ook uitstekend in combinatie met een aroTHERM-warmtepomp.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op installatieenbouw.nl

Kan een bestaande cv-ketel op waterstof?

Waterstof samengevoegd met zuurstof is brandbaar. Bij verbranding komt er veel warmte en puur schoon water vrij. Hierdoor is waterstof een geschikte vervanger voor aardgas. Het kan gebruikt worden als (schoon)gas voor uw cv-ketel en het is ook te gebruiken als brandstof voor auto's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kemkens.nl

Is waterstof goedkoper dan gas?

Op dit moment ligt de prijs van waterstof 20% tot 40% hoger dan die van aardgas. Maar we hebben nu nog voornamelijk te maken met 'grijze' waterstof, die niet duurzaam geproduceerd wordt. Die waterstof zal straks zeker niet door de leidingen gaan om als brandstof te dienen voor uw cv-ketel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op feenstra.com

Kan aardgas vervangen worden door waterstof?

"Op dit moment zijn er geen mogelijkheden binnen de bestaande wettelijke kaders om waterstof voor de verwarming van huizen te gebruiken. De huidige gaswet is niet van toepassing op waterstof." Het ministerie onderkent dat er wel getest moet kunnen worden om na 2030 waterstof als alternatief voor aardgas te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op eenvandaag.avrotros.nl

‘H2 Ready’ cv-ketel van Nefit Bosch: binnen een uur van aardgas naar waterstof

41 related questions found

Waarom waterstof niet de toekomst is?

Waterstof is alleen duurzaam als het gemaakt wordt uit water en duurzaam opgewekte elektriciteit, en daar hebben we nog lang niet genoeg van. We moeten dus zorgen dat we voldoende duurzame energie kunnen opwekken om zelf te gebruiken en om ook waterstof te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klimaatakkoord.nl

Kan je je huis verwarmen met waterstof?

Met waterstof kun je een huis verwarmen, maar het is niet geschikt om mee te koken. Daarom is er bij de toepassing van H2 vaak een hybride oplossing nodig. De huizen in Wagenborgen gebruiken straks waterstof en elektriciteit. Er komt een ketel op waterstof en een warmtepomp als back-up.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op essent.nl

Wat zijn de voor en nadelen van waterstof?

De voor- en nadelen van waterstof

Waterstof kan erg veel energie opslaan, meer dan elke andere stof op aarde. Het kan worden opgeslagen in bijvoorbeeld lege aardgasvelden of zoutkoepels. Dit is beter dan opslag van energie in batterijen of accu's, omdat de opslag van waterstof voor minder energie verlies zorgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Kan waterstof door de gasleiding?

Ja, maar het zal niet meer hetzelfde functioneren. Waterstof heeft een derde van de energie-inhoud van aardgas bij gelijke druk, waardoor je driemaal zoveel waterstof moet transporteren en gebruiken om dezelfde hoeveelheid warmte of elektriciteit op te wekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klimaathelpdesk.org

Waarom geen waterstof in plaats van gas?

Waterstof is nog geen vervanging voor aardgas, omdat het nog niet op grote schaal geproduceerd kan worden. De waterstof die nu gemaakt wordt, is niet duurzaam omdat het wordt produceerd met fossiele brandstoffen en niet met duurzame elektriciteit. Ook de kostprijs ligt nog veel hoger dan aardgas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuiscomfort.nl

Welk alternatief voor cv-ketel op gas?

Voor wie geen gas wil gebruiken, is een elektrische ketel (met boiler voor warm water) een mogelijkheid. Het is wel een prijzige keuze want de gebruikerskosten zijn hoog. Alhoewel een warmtepomp of pelletketel duurder is qua aanschaf is het goedkoper en milieuvriendelijker in gebruik dan een elektrische ketel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op technea.nl

Wat kost een m3 waterstof?

Een kuub waterstofgas weegt 90 gram, dus 11,1 kuub waterstofgas weegt 1 kg. Daarmee komt de kale productieprijs van waterstof uit op: 2,70 / 11,1 = 24,3 eurocent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecoheemskerk.nl

Hoeveel waterstof nodig voor verwarming?

Voor alleen verwarming voor een gemiddeld gezin is er 409 kg waterstof per jaar nodig. Daarvoor wordt door verdringing 409 x 53 kWh = 21.677 kWh door de Nederlandse stroommix opgewekt. De uitstoot is daarvan is 12.052 kg CO2.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op waterstofgate.nl

Hoeveel KW kost het om 1 liter waterstof te maken?

Om één kilogram waterstofgas te maken heb je ongeveer 50 kWh aan elektriciteit nodig. Daarnaast is er energie nodig om het geproduceerde gas onder hoge druk op te slaan. Grofweg kan je stellen dat er ongeveer 2x zoveel energie nodig is als dat er in 1 kg waterstofgas is opgeslagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ecoburen.nl

Kun je waterstof mengen met aardgas?

Bijmengen van waterstof bij aardgas lijkt technisch mogelijk voor de meeste toepassingen tot 3 volumeprocent, blijkt uit het rapport. Op termijn lijkt een doorgroei van 20 volumeprocent mogelijk. Een opmerking hierbij is dat de meeste bestaande toestellen niet voor het waterstofgehalte van 3 % vol zijn gekeurd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opwegmetwaterstof.nl

Kan een hybride cv-ketel zonder gas?

Binnen het aanbod elektrische cv-ketels heb je ook hybride varianten. Zij verwarmen niet alleen je woning, maar voorzien ook sanitair warm water zonder gas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verwarminginfo.nl

Is waterstof brandgevaarlijk?

Als brandstof is waterstof zeer ontvlambaar en lekken leveren een ernstig brandgevaar op. Waterstofbranden verschillen echter duidelijk van branden met andere brandstoffen. Wanneer zwaardere brandstoffen en koolwaterstoffen, zoals benzine of diesel, lekken, slaan zij dicht bij de grond neer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op crowcon.com

Is waterstof makkelijk op te slaan?

Waterstof moet onder hele hoge druk of bij zeer lage temperatuur worden opgeslagen, wat het gevaarlijk en inefficiënt maakt. De techniek om waterstof wel onder atmosferische omstandigheden op te kunnen slaan was al langer bekend, maar het is nooit gelukt omdat efficiënt te krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plantone-rotterdam.nl

Kun je waterstof zien branden?

Nee, waterstof kan je niet zien, ook de vlam van waterstof is onzichtbaar, dus je kan het niet zien branden zoals bijvoorbeeld aardgas in een CV ketel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grohw.nl

Is waterstof beter dan elektrisch?

Waterstof voor personenauto's heeft geen toekomst

De toekomst voor personenauto's ligt bij batterij-elektrisch rijden. Qua energierendement en de kosten van de energie is waterstof niet concurrerend met batterij-elektrisch rijden. Elektrisch rijden is efficiënter, goedkoper en beter beschikbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op natuurenmilieu.nl

Wat zijn de risico's van waterstof?

10. Wat zijn de risico's? Waterstof is een erg licht gas, snel ontvlambaar en wordt in de mobiliteit onder drukken tot 700 bar toegepast. Net als elk ander gas is het van belang om er bij productie, transport en gebruik voorzichtig mee om te gaan en dat uitsluitend aan professionele bedrijven over te laten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tno.nl

Kan je zelf waterstof maken?

U kunt zelf waterstof produceren door een waterstofgenerator aan te schaffen. Dat biedt nogal wat voordelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op avilo.nl

Wat is de beste manier om een oud huis te verwarmen?

Kies vloerverwarming voor de beste resultaten

Als alle opties overwogen worden om het verwarmingssysteem van uw oude woning te upgraden, is elektrische vloerverwarming de beste, omdat: Het is stil en veilig. Er zijn geen bewegende delen om te onderhouden, en stof en allergenen worden niet door uw huis verspreid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op warmupnederland.nl

Hoe je huis opwarmen zonder gas?

Huis verwarmen zonder gas: hoe doe je dat?
  1. een volledig elektrische warmtepomp, voor 1 woning of samen met een blok huizen.
  2. een hybride warmtepomp: een kleine elektrische warmtepomp samen met een hr-ketel. ...
  3. een warmtenet in de wijk (stadsverwarming), waar je woning op is aangesloten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op milieucentraal.nl

Wat is de beste verwarming voor de toekomst?

De meest laagdrempelige stap naar toekomstbestendig en duurzaam verwarmen, is verwarmen met aardgas. Ook Voor deze energiedrager zijn diverse duurzame oplossingen direct toepasbaar, zoals: De oude CV-ketel vervangen door een HR-ketel. Een CV-ketel met tapwatertechnologie, ook wel rookgaskoeler.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op atagverwarming.nl