Kan PIR tegen hitte?

PUR - polyurethaan voor bouwtoepassingen weerstaat aan een maximum temperatuur van +100°C; PIR - polyisocyanuraatschuim isolatie daarentegen aan + 130 tot 150 °C. Tijdens het verwerken kan het schuim echter kortstondig aan hogere temperaturen weerstaan - voorbeeld bij het vlamlassen op Eurothane BI-4.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op recticelinsulation.com

Welke isolatie kan tegen hitte?

Welk materiaal isoleert goed tegen de warmte? Steenwol of glaswol wordt vaak als isolatiemateriaal voor thermische isolatie (warmte) gebruikt. Ook op het gebied van geluidsisolatie is dit materiaal aan te bevelen. Glaswol is een van de meeste gebruikte isolatiematerialen vanwege de makkelijke toepassing.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vastelastenbond.nl

Wat is beter PIR of glaswol?

PUR-PIR panelen isoleren bij dezelfde dikte ongeveer 30 % beter dan glaswol. Xentro technologie laat toe om zelfs een verschil tot 40 % te bekomen. Dit wil zeggen dat 10 cm glaswol, met lambda 0,032 W/mK, vervangen kan worden door 6 cm Eurowall Xentro of Eurofloor Xentro. Bij rotswol is dit verschil nog groter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op recticelinsulation.com

Is PIR waterbestendig?

Het antwoord hierop is: Ja, PIR platen zijn vochtbestendig. Omdat PIR is opgebouwd uit een gesloten cellenstructuur, kan het materiaal geen vocht opnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Is dampremmende folie nodig bij PIR?

PIR platen zijn licht, stevig en vaak voorzien van een dampdichte laag, waardoor je bij bevestiging geen dampscherm of folie nodig hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopisolatiemateriaal.nl

Is vocht onder isolatie erg? Wat is de oplossing daarvoor?

43 related questions found

Waarom PIR met aluminium?

PIR platen zijn van zichzelf al vochtwerend, maar bij PIR met aluminium cachering krijgt de vochtbestendigheid nog een extra boost. De aluminium toplaag zorgt er tevens voor dat zonlicht wordt weerkaatst zodat warmte als het ware terug wordt gereflecteerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Hoe dik moet PIR isolatie zijn?

Dikte PUR / PIR (stijve platen of schuim)

Om een minimale Rd waarde van 3.5 te bereiken kun je volstaan met een laagdikte van slechts 9 tot 11 centimeter. Bij een Rd waarde van 4.5 heb je een laagdikte van 12 tot 14 centimeter nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatie-advies.nl

Wat is beter PIR of piepschuim?

Allereerst zijn EPS en XPS polystyreen: EPS (ook bekend als piepschuim) is geëxpandeerd polystyreen, XPS is geëxtrudeerd polystyreen. PIR is daarentegen polyisocyanuraat. Waar XPS een hogere druksterkte heeft en vooral vochtbestendig is, is PIR de kampioen van de isolatiewaarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soprema.be

Wat is beter steenwol of PIR?

De keuze tussen PIR-isolatie of steenwol

PIR is net zoals steenwol bruikbaar bij vrijwel alle toepassingen, dit maakt beiden erg veelzijdig. Verder heeft PIR vele voordelen ten opzichte van steenwol, zo is PIR veel lichter, heeft het een hogere isolatiewaarde, en is het veel gemakkelijker te verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pirisolatiexl.nl

Wat isoleert beter PIR of PUR?

PIR is namelijk een 'verbeterde versie' van PUR. PIR verschilt van PUR door een hogere isolatiewaarde en een grotere brandveiligheid (vooral op het gebied van ontwikkeling van rookgassen). Daarnaast biedt PIR een betere dimensionale stabiliteit en een verhoogde drukvastheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op renoffice.be

Welk materiaal isoleert het beste warmte?

Er zijn dan ook een aantal isolatiematerialen waarvan we kunnen concluderen dat deze onder vrijwel alle omstandigheden de hoogste isolatiewaarde kunnen bieden voor jouw woning: Glaswol. Steenwol. EPS.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isotech.nl

Kan glaswol tegen hitte?

Glaswol is hittebestendig en zal nooit vlam vatten en is hiermee één van de meest brandveilige isolatiematerialen dat er te verkrijgen is. Naast het feit dat glaswol hittebestendig is, zullen er bij aantasting door vuur geen schadelijke stoffen vrij komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatie-vergelijk.nl

Waarom niet dubbel isoleren?

Het isoleren van een dak met twee lagen heeft geen extra voordelen ten opzichte van het isoleren met één laag. Bovendien kan het leiden tot gezondheidsrisico's, lekkage en meer kosten. Daarom is het niet aan te raden om een dak dubbel te isoleren. Als je je dak wilt isoleren, kies dan voor het isoleren met één laag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keromat.nl

Welke materialen kunnen tegen hitte?

“Je kunt in warme toepassingen het beste kiezen uit RVS 310S, 321H of duplex (bij zout water). Voor standaard schoorstenen van RVS zijn 310S en 321H voldoende, natuurlijk wel afhankelijk van de gebruikte chemicaliën en temperaturen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mcbspecials.eu

Kan isolatie branden?

Brandveiligheid van kunststof isolatiematerialen

Naast glaswol of steenwol, die met een Brandklasse A1 praktisch onbrandbaar zijn, zijn er meer moeilijk brandbare soorten isolatie op de markt. Deze isolatiematerialen vallen onder Brandklasse B. Isolatie voorzien van deze Brandklasse is nog steeds een veilige keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleiderink.nl

Welke isolatie brand niet?

Glaswol, minerale wol en steenwol zijn als isolatiemateteriaal van nature niet brandbaar en zijn daarmee als brandveilige isolatie een goede keuze voor brandveilig bouwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knaufinsulation.nl

Is PIR brandgevaarlijk?

PIR is een materiaal dat moeilijk brandbaar is. Het wordt ingedeeld in brandklasse B. Dit betekent dat PIR een hoge brandveiligheid heeft en vaak het label 'brandwerend' meekrijgt. Bovendien is PIR brandvertragend dankzij de chemische structuur van het materiaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Is PIR ook geluidsisolerend?

Naast glaswol en steenwol hebben ook EPS en PIR goede geluidsisolerende eigenschappen. Er wordt vaak gekozen voor EPS om de vloer te isoleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleiderink.nl

Wat zijn de beste PIR platen?

PIR-dakisolatieplaten van Unilin, Recticel en Kooltherm

Met PIR-platen kan een hoge warmteweerstand gecreëerd worden zonder veel ruimte in beslag te nemen en zijn daardoor de beste keus als er weinig ruimte beschikbaar is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopisolatiemateriaal.nl

Is piepschuim hittebestendig?

De glasovergangstemperatuur Tg van polystyreen is 95 °C. Boven die temperatuur wordt het materiaal slap en vervormbaar. Dat is te merken wanneer er zeer warme dranken (warmer dan 95 °C) in een polystyreen wegwerpbekertje geschonken worden: het bekertje lijkt dan te smelten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Is PIR duur?

PIR is geen echt duur isolatiemateriaal, maar ze is ook niet goedkoop. Ze is bijvoorbeeld een behoorlijk stuk duurder in vergelijking met glaswol. Indien we de prijsopbouw van PIR isolatiemateriaal van naderbij gaan bekijken zien we dat deze voor het overgrote merendeel bestaat uit de arbeidskosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatieprijs.nl

Is piepschuim warmte isolerend?

Piepschuim isoleert uitstekend en wordt in verschillende vormen gebruikt: als korrels voor het vullen van een (spouw)muur of kruipruimte, maar ook als platen om het dak of de vloer te isoleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op essent.nl

Kun je op PIR platen lopen?

PIR is beloopbaar en drukvast

Bij het plaatsen van PIR isolatie voor het platte dak, kunnen dakdekkers met een gerust hart staan en wandelen op de PIR isolatieplaten zonder dat deze vervormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enertherm.eu

Kan PIR onder de grond?

PIR vloerisolatie

Afhankelijk van uw constructie en de gebruikte materialen kan PIR zowel onder als boven de vloer worden geplaatst. Bij toepassing van isolatie op de vloer kunt u de PIR bovenop de bestaande vloer (in het kozijn) plaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woodstock-vloeren.nl