Kan steenwol schimmelen?

De geluiddempende werking van steenwol is beter dan glaswol. Steenwol is volledig waterafstotend, water resistant en brandwerend. Hierdoor is steenwol ook niet gevoelig voor de vorming van schimmel in huis en op de muren en zal optrekkend vocht verleden tijd zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op takkenkamp.com

Wat gebeurt er als steenwol nat wordt?

De meeste isolatiematerialen zullen hun isolatievermogen verliezen wanneer ze nat worden. Het is daarom noodzakelijk om het materiaal te vervangen als het niet voldoende kan drogen. Krijgt u de isolatielaag wél volledig droog, dan is een vervanging niet nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soprema.be

Wat zijn de nadelen van steenwol?

Steenwol kan temperaturen tot wel 1000°C weerstaan. Ook is steenwol waterafstotend en dampopen, waardoor het schimmelvorming tegengaat. Een nadeel aan steenwol isolatie is het feit dat het, net als bij glaswol, minerale vezels bevat die schade kunnen toebrengen aan je gezondheid bij aanraking of inademing.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woonbewust.nl

Kan ROCKWOOL schimmelen?

Door deze condensatie kan schimmel ontstaan. Ook kan vochtschade het risico op allergische reacties vergroten. ROCKWOOL isolatiematerialen zijn waterafstotend, niet-hygroscopisch en niet-capillair. Dankzij de combinatie van eigenschappen vormt het geen voedingsbodem voor bacteriën en krijgt schimmelvorming geen kans.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Hoelang gaat steenwol mee?

ROCKWOOL steenwol heeft een zeer lange levensduur van gemiddeld 75 jaar. Het isolatiemateriaal behoudt zijn uitstekende isolerende werking en de kwaliteit blijft constant hoog gedurende de gehele levensduur van een gebouw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Why It Works: ROCKWOOL Stone Wool Insulation

19 related questions found

Kan isolatiemateriaal schimmelen?

Isolatiemateriaal kan niet schimmelen

Het is daarom zeer belangrijk om vocht op de juiste manier af te voeren. Deze stelling is dus een fabel. Vocht kan gereguleerd worden met folie. Lees ons uitvoerige artikel over het belang van een folie of kijk direct in de webshop, bijvoorbeeld bij het product klimaatfolie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatiemateriaal.nl

Wat is beter glas of steenwol?

Glaswol is aanzienlijk goedkoper dan steenwol. Daarnaast is de isolatiewaarde van glaswol bij dezelfde dikte hoger dan de isolatiewaarde van steenwol. Hierdoor worden er met glaswol isolatie betere resultaten behaald met minder ruimte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op takkenkamp.com

Wat kan beter tegen vocht glaswol of steenwol?

Een verschil tussen glaswol en steenwol is bijvoorbeeld dat steenwol iets beter tegen vocht kan dan glaswol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sleiderink.nl

Is steenwol vochtwerend?

Kenmerken steenwol

Het materiaal is onbrandbaar, vochtwerend, verteert niet en is relatief vormvast. De belangrijkste eigenschap van steenwol is natuurlijk dat het een hoge isolerende werking heeft, en daardoor warmte heel goed vasthoudt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dakisolatie-vergelijk.nl

Wat gebeurt er als glaswol nat wordt?

Glaswol in dekens en platen

Je moet wel oppassen dat het materiaal niet nat wordt. Het is weliswaar waterafstotend, maar als het nat wordt verliest het snel z'n isolerende waarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op houhetwarm.nl

Is steenwol een goede isolatie?

In vergelijking met vele andere materialen is de isolatiewaarde van steenwol erg goed. De waarde is vergelijkbaar met glaswol. En dankzij de brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen is dit isolatiemateriaal dan ook ideaal voor woningisolatie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandisoleert.nl

Waarom jeukt steenwol?

Irritatie door steenwol en glaswol

De vezels waaruit de materialen bestaan zijn hiervan de boosdoeners. Deze vezels kunnen tijdens werken met glaswol en steenwol vrijkomen en bij inademing voor irritatie aan de luchtwegen zorgen en bij aanraking met de huid en ogen voor flinke jeuk en branderigheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isolatienoord.nl

Is steenwol veilig?

Het werken met minerale wol (steenwol en glaswol) levert geen gevaar op voor de gezondheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Kan isolatie rotten?

Vochtbestendigheid is een belangrijk kenmerk voor isolatiemateriaal. Vocht wil je sowieso buiten houden om een constant en prettig binnenklimaat te creëren. Maar belangrijker: als isolatiemateriaal niet vochtbestendig is kan het aangetast worden, gaan rotten en kunnen er schimmels vormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nvpu.nl

Kan ROCKWOOL tegen water?

De vezels van minerale wol werken ongeveer als de veren van een eend: hun oppervlakte is zo klein dat ze geen watermoleculen kunnen opnemen en ze zelfs afstoten. Glaswolisolatie dagenlang onbeschermd in de regen laten liggen en dan plaatsen, is dan weer géén goed idee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isover.be

Kun je steenwol indrukken?

Let er bij de keuze van het isolatiemateriaal wel op dat de dikte van de isolatie goed in de hoogte van je plat dak constructie past. Je mag minerale wol, glaswol en steenwol maximaal 5 mm indrukken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knaufinsulation.nl

Welke 2 eigenschappen heeft steenwol?

Steenwol gaat niet alleen schimmelvorming tegen, maar is bovendien dampopen en waterafstotend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Hoe duurzaam is steenwol?

Steenwol producten passen perfect in een duurzame en circulaire economie. Steenwol is een natuurproduct, dat gemaakt wordt van het vulkanisch gesteente basalt. Elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van steenwol gebruikt!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Waar is steenwol goed voor?

Steenwol is een materiaal met een goede isolatiewaarde voor geluid. Maar het is wat stug in gebruik, en moet ook in vorm gezaagd worden. Het isolatiemateriaal wordt met name gebruikt bij het isoleren van daken, vloeren en spouwmuren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nederlandisoleert.nl

Kan steenwol buiten?

ROCKWOOL gevelisolatie houdt straatgeluid en omgevingsgeluid buiten en levert een belangrijke bijdrage aan het akoestisch comfort binnenshuis. Brandveiligheid: Steenwol draagt bij aan de brandveiligheid en brandwerendheid van de gevel. ROCKWOOL steenwol is namelijk buitengewoon brandveilig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Is steenwol ademend?

Bovendien is steenwol een ademend isolatiemateriaal. De vezelachtige structuur en de aanwezigheid van lucht tussen de vezels zorgt voor een ademende dak bedekking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op knaufinsulation.nl

Welke isolatie kan het beste tegen vocht?

EPS isolatie is licht van gewicht, gaat lang mee en is bestand tegen vocht, waardoor het een goede keuze is voor allerlei isolatie-klussen. Het wordt vooral gebruikt voor spouwmuurisolatie en bodemisolatie. De lambdawaarde van EPS ligt tussen de 0,030 en 0,040 W/mK.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goedkoopisolatiemateriaal.nl

Hoeveel geluid dempt steenwol?

Een steenwol isolatielaag van 100 mm reduceert het geluid dan met ongever 10 dB ten opzichte van een niet-geïsoleerd dak. Dit ervaart het menselijk oor als een halvering van het geluid. Geluidsoverlast als gevolg van trein-, vlieg- en autoverkeer wordt tot het minimale beperkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rockwool.com

Is steenwol vochtregulerend?

Steenwol is namelijk wel dampopen maar niet vochtregulerend, de isolatiewaarde neemt onder invloed van vocht sterk af. Om dit te compenseren zijn de dampremmende en zelfs dampdichte folies ontwikkeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op groenebouwmaterialen.nl

Hoe duur is steenwol?

De gemiddelde prijs van steenwol isolatie ligt tussen de €10 en €17 per m². Hierdoor is de prijs van steenwol relatief laag in vergelijking met bijvoorbeeld pur isolatie. De prijs van steenwol isolatie in jouw woning is onder andere afhankelijk van de dikte en de kwaliteit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op homedeal.nl