Kun je naar de gynaecoloog als je ongesteld bent?

Ook als u bloed verliest of ongesteld bent, kan de vaginale echo doorgaan. Als u een tampon gebruikt moet deze voor het onderzoek verwijderd worden. Dit kunt u doen op de echokamer direct voor het onderzoek. Sommige vrouwen hebben moeite met een inwendige echo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meandermc.nl

Kan je naar de gynaecoloog als je ongesteld bent?

Als u ongesteld bent, kan in principe de afspraak gewoon doorgaan, mits u niet voor een uitstrijkje komt. Als u het zelf prettiger vindt, kunt u de afspraak verplaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mcwetering.nl

Wat draag je om naar de gynaecoloog te gaan?

Heb je een afspraak gemaakt, denk dan na over wat je gaat aandoen. De gynaecoloog zal je immers vragen om je uit te kleden voor het onderzoek. Kies dus kleding waarin je je comfortabel voelt: als je een kort, loszittend kleedje draagt, is de kans groot dat je dit mag aanhouden en enkel wat omhoog moet trekken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op flair.be

Hoelang duurt een bezoek bij de gynaecoloog?

De opleiding tot gynaecoloog duurt gemiddeld 5,5 jaar, is individueel bepaald en is afhankelijk hoe snel de vastgestelde eindtermen en leerdoelen worden behaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amc.nl

Is een eendenbek pijnlijk?

Ben je wat nerveus voor het krijgen van een inwendig onderzoek met een eendenbek? Het zou gelukkig geen pijn moeten doen, en ook is de eendenbek helemaal niet koud, aangezien hij van tevoren wordt verwarmd. Echter is het wel belangrijk dat je zo ontspannen mogelijk bent om het proces gemakkelijker te laten verlopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Waarom doet ongesteld zijn pijn?

41 related questions found

Hoe te ontspannen tijdens uitstrijkje?

Om meer te ontspannen kunt u een paar dingen doen: Ga van tevoren naar de wc. Een volle blaas en darm kunnen tijdens het onderzoek een vervelend gevoel geven. Probeer vooral uw buik en bekkenbodemspieren te ontspannen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dz.nl

Kan een uitstrijkje zonder eendenbek?

Zonder eendenbek! “Vrouwen hoeven voor een uitstrijkje helemaal niet in eerste instantie naar de huisarts. Ze kunnen het ook thuis met de zelf-afname-test doen, zonder eendenbek!” Dat zegt hoogleraar gynaecoloog Ruud Bekkers van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catharinaziekenhuis.nl

Kan een gynaecoloog zien of je maagd bent?

Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn. Bloeden tijdens de seks hoeft niet te komen door een beschadiging aan het maagdenvlies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jouwggd.nl

Hoeveel kost een gynaecoloog?

Bij de gynaecoloog betaal je 12 euro remgeld. Bij een niet-geconventioneerde arts betaal je vaak nog een supplement.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op solidaris-vlaanderen.be

Welke leeftijd naar gynaecoloog?

We raden aan om op uw 25 jaar een eerste uitstrijkje te laten nemen. Na het eerste uitstrijkje adviseren we om er iedere drie jaar een te laten nemen. (Tussentijds) bloedverlies, bloederige afscheiding of bloedverlies na seks kunnen een reden zijn om een extra uitstrijkje te laten nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uza.be

Hoe lang duurt een inwendige echo?

Inwendige/vaginale echo

Een inwendige echo doet meestal geen pijn, tenzij u al klachten heeft. Het onderzoek duurt ongeveer 5 minuten. Heeft u moeite met dit onderzoek, bespreek dit dan met de arts/echoscopiste.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Doet een gynaecologisch onderzoek pijn?

Doet een gynaecologisch onderzoek pijn? Een gynaecologisch onderzoek voelt soms ongemakkelijk aan maar mag geen pijn doen. Je hebt er minder last van als je je bekkenbodemspieren ontspant tijdens het onderzoek. Probeer je goed te ontspannen en blijf rustig doorademen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesoverseks.be

Kan je een echo maken als je ongesteld bent?

Bloedverlies of ongesteld zijn is medisch gezien niet bezwaarlijk voor een inwendige of uitwendige echo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Waarom geen uitstrijkje tijdens menstruatie?

Als je ongesteld bent moet je het laten maken van een uitstrijkje uitstellen tot na de menstruatie. Door het bloed kunnen de cellen in het laboratorium niet goed onderzocht worden. Tijdens een zwangerschap is het laten maken van een uitstrijkje niet schadelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tjongerschans.nl

Hoe lang niet ongesteld dokter?

De meeste vrouwen worden vanzelf weer ongesteld, vaak binnen enkele maanden, soms pas na een jaar. Gebeurt dat niet, maak dan weer een afspraak met uw huisarts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Kan je naar gynaecoloog zonder verwijzing?

Ook zonder verwijzing kun u terecht voor gynaecologisch advies, maar dan zijn de kosten voor eigen rekening. Het bedrag is afhankelijk van de uitgebreidheid van het onderzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op polidirect.nl

Kun je zonder verwijzing naar de gynaecoloog?

Je kunt zelf, geheel onafhankelijk, voor een gynaecologische check-up kiezen. Je hebt voor de gynaecologische check-up geen verwijzing van de huisarts nodig. Deze behandeling is daardoor ook geen verzekerde zorg, en komt daardoor geheel voor eigen rekening. De gynaecoloog zal je informeren over de kosten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op karmenta.nl

Wie betaalt gynaecoloog?

Je ziekteverzekering betaalt de meeste consultaties bij je gynaecoloog en je vroedvrouw terug. Wat je ziekteverzekering niet terugbetaalt, is meestal terugbetaald door een aanvullende verzekering.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kidslife.be

Doet een eendenbek pijn als je maagd bent?

Met een spreider (speculum of 'eendenbek') bekijkt de gynaecoloog vervolgens in de vagina en naar de baarmoedermond. Eerst worden de schaamlippen gespreid. Als u licht perst, opent de vagina zich iets. Het inbrengen doet dan in principe geen pijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bravisziekenhuis.nl

Kun je zwanger worden als je nog maagd bent?

Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nietofwelzwanger.nl

Hoe kun je doen alsof je maagd bent?

Het maagdenvlies bestaat niet. Dat concludeert NOS op 3 na heel wat research. Toch is er een hele markt voor om bijvoorbeeld je maagdenvlies dicht te laten naaien nadat je seks hebt gehad, zodat het lijkt alsof je nog maagd bent tijdens je huwelijksnacht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op funx.nl

Waarom doet uitstrijkje pijn?

Is een uitstrijkje pijnlijk? Het uitstrijkje duurt ongeveer 10 minuten. Sommige vrouwen vinden het uitstrijkje vervelend, maar het doet meestal geen pijn. Door het aanraken van de baarmoedermond kun je na het onderzoek wat bloed verliezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Waarom uitstrijkje pijnlijk?

Over het algemeen is het maken van een uitstrijkje niet pijnlijk, maar het inbrengen van het speculum en het afnemen van de cellen kan wel kortdurend een onaangenaam gevoel geven. Soms bloedt de baarmoederhals na het maken van het uitstrijkje. Dit kan geen kwaad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bravisziekenhuis.nl

Hoe voelt de eendenbek?

Het ding lijkt een beetje op de kop en de snavel van een eend. De arts kan hiermee de vagina een beetje openen zodat de binnenkant van de vagina en ook de baarmoedermond onderzocht kunnen worden. Een eendenbek kan wat raar aanvoelen in de vagina , maar hoort geen pijn te doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl