Kunnen konijnen achter zich kijken?

Konijnen kunnen achter zich kijken
Ze hebben een gezichtsveld dat bijna tot 360° reikt. Hierdoor kunnen ze achter zich kijken maar vlak voor hun gezicht hebben ze een blinde vlek waarbij ze volledig op hun andere zintuigen moeten vertrouwen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verhuisdieren.nl

Hoe ver kunnen konijnen zien?

Een konijn kan 360 graden zien en zelfs boven zijn hoofd kijken. Daar het gezichtsveld van beide ogen elkaar niet overlapt, hebben ze een blinde vlek net voor het aangezicht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mijten.be

Kan een konijn mensen herkennen?

Ze kunnen hun verzorger herkennen aan bijvoorbeeld de stem en de geur. Sommige konijnen hechten zich echt aan hun baasje. Konijnen zijn echter geen knuffeldieren. Het liefst blijven zij met alle vier de pootjes op de grond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sophia-vereeniging.nl

Kan een konijn iemand missen?

Vooral konijnen kunnen, net zoals wij mensen, rouwen – en ze kunnen in die tijd vaak stiller zijn dan normaal. Zij moeten – net als wij – het verlies van hun maatje verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supremepetfoods.nl

Wat doen konijnen in de nacht?

Konijnen zijn over het algemeen crepusculair/schemeractief - wat inhoudt dat ze het actiefst zijn rond zonsondergang en zonsopgang. Als u uw konijnen vaak slapend aantreft terwijl u met ze wilt spelen, dan is het beter om dit vroeger op de dag te doen of juist 's avonds.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omlet.nl

10 tips over KONIJNEN🐰 | DierenpraatTV

28 related questions found

Wat als een konijn languit ligt?

* Ligt hij languit gestrekt op de buik, met de poten naar achteren, dan bedoelt hij dat hij zich relaxed en veilig voelt, dat hij ligt te rusten en nu liever even niet gestoord wil worden. * Ook languit op de zij liggen betekent dat hij zich veilig en prettig voelt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe lang mag een konijn in de kooi?

Dus, als je overdag's werkt, vindt hij het niet erg om in de kooi te blijven, als dat beslist noodzakelijk is. Maar hij moet er een paar uur per dag uit, zowel om zijn pootjes te strekken als om het sociale contact met jou. Hoe langer de tijd is dat een konijn in de kooi moet doorbrengen, hoe groter de kooi moet zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Kan een konijn jaloers zijn?

In de eerste plaats denken we dan vooral aan angst en blijdschap, maar een konijn kan ook boosheid, verdriet (zoals bij het verlies van een maatje) en zelfs jaloezie voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op denijnerij.nl

Wat doen konijnen als ze verdrietig zijn?

Het kan apathisch gedrag vertonen, slaapt veel en heeft vaak een verminderde eetlust - symptomen die we ook bij rouwende mensen terugzien. Sommige konijnen zoeken net meer contact met hun eigenaar om hun gebrek aan affectie op te vullen, maar die eigenaar kan nooit 24 uur per dag als plaatsvervangend konijn optreden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beestig.be

Wat betekent het als je konijn je zachtjes bijt?

Waarschuwen of aandacht trekken

Hij bijt niet hard, maar doet dit als waarschuwing: 'Weg die voet, ik moet er langs! ' Een konijn kan ook (zacht) bijten om aandacht te trekken, bijvoorbeeld als je ophoudt met aaien. Door even kort te bijten vraagt hij of je door wilt gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kids.licg.nl

Kan een konijn verliefd op je zijn?

Loopt jouw konijn vaak al knorrend rondjes om je voeten? Dan is hij of zij verliefd op je. Deze verliefdheid is vaak hormonaal bepaald, maar het ziet er altijd wel super aandoenlijk uit. Voor jou natuurlijk ook te gek, want je bent geliefd door je konijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smulders-diervoeders.nl

Kan een konijn naar zijn naam luisteren?

1) Konijnen zijn heel intelligent

Je kunt ze bijvoorbeeld leren hun naam te herkennen en te komen als je ze roept. Ook hebben konijnen een heel goed geheugen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pawshake.nl

Hoe weet je of een konijn gelukkig is?

Aan de oren kan je zien of een konijn zich op zijn gemak voelt. De lichaamstaal van een konijn kan lastig te herkennen zijn. Een goede plek om te starten zijn de oren. Wanneer de oren namelijk dichtbij elkaar staan, omhoog steken en naar buiten wijzen, lijkt het konijn zich op zijn gemak te voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Hoe weet je of je konijn je leuk vind?

Een konijn doet dat uitsluitend bij de persoon waar hij veel van houdt. Dus als je konijn je hand likt dan vindt hij je lief en laat dat blijken door likken, net zoals een hond of een poes doet. Sommige konijnen vleien zich in je hals en likken je gezicht. Allemaal konijnenliefde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Kan een konijn denken?

Konijnen zijn slimmer dan veel mensen denken en het is zelfs mogelijk om hen dingen aan te leren. Bovendien kunnen konijnen zowel in huis als in de tuin gehouden worden en heeft u de keus uit allerlei rassen en maten. Wie konijnen wil gaan houden, moet echter wel goed weten waar men aan begint.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Waar maak je je konijn blij mee?

Speelgoed in de vorm van takken om aan te knagen, een buis om doorheen te gaan, een grote kei of boomstronk om op te zitten zijn een paar voorbeelden van dingen die je konijn stimuleren en zijn onderzoekingsdrang prikkelen. Konijnen voelen zich pas prettig als ze gezelschap hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalstoday.nl

Kan een konijn zich vervelen?

Knaagdieren en konijnen zijn levendige en slimme dieren. In een saai hok zonder afwisseling gaan zij zich snel vervelen. Ze kunnen dan ongewenst gedrag ontwikkelen, zoals knagen aan tralies en ander stereotiep gedrag. Ook kan verveling er voor zorgen dat de dieren onderling ruzie gaan maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Hoe lang is het geheugen van een konijn?

Konijnen hebben een heel goed geheugen. Ze onthouden waar ze zijn geweest, wat er is gebeurd en je kunt ze daarom ook makkelijk kunstjes leren. Konijnen onthouden waar ze al eerder zijn geweest en nare ervaringen of emoties vergeten ze niet snel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Hoe kan je zien of een konijn eenzaam is?

- Een eenzaam konijn wordt soms hyperactief of boos. Let op of hij aan tapijten of meubels gaat knagen, of wanneer hij buiten verblijft aan de tralies of het hout van het hok knaagt. - Wanneer een konijn eenzaam is, kan hij ook zijn eigen vacht kaal gaan plukken of zich uit verveling gaan overeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deklompdierenartsen.nl

Hoeveel aandacht heeft een konijn per dag nodig?

Geef een konijn dagelijks aandacht om het gelukkig te houden. Het best zet je het hok in de huiskamer zodat er altijd wat rumoer is. De meeste konijnen slapen 's nachts en overdag, 's ochtends en 's avonds zijn ze het meest actief.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op intratuin.nl

Kan een konijn boos zijn?

Boosheid: Als je konijn boos is stampt hij minder hard en kort achter elkaar en bromt er soms zacht bij. Het kan zijn dat je konijn duidelijk probeert te maken dat het bepaalde behoeftes nodig heeft. Wees alert op dit gedrag: het kan namelijk spanning en stress veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op meerdier.nl

Wat betekent het als een konijn je likt?

Likken en aaien

Als een konijn de mens likt, is dat een teken dat het konijn hem/haar aardig vindt. Als het konijn zijn kop onder de hand legt wil het konijn daar geaaid worden zoals konijnen dat bij elkaar doen. Met één vinger over het kopje en vooral de oren voldoet uitstekend.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalhome.nl

Waar heeft een konijn een hekel aan?

Strooikorrels en geurpoeders verspreiden een voor konijnen en hazen onaangename geur. Tenslotte zijn er ongediertebestrijders die konijnen vangen met behulp van fretten, die de konijnen opjagen, waarna ze in vangnetten gestrikt kunnen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op appeltern.nl

Wat zijn de tamste konijnen?

Het ras van het konijn

Een goede keuze is een hangoorkonijn of een kruising hangoor. Deze zijn van nature erg rustig en relatief gemakkelijk tam te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Waar liggen konijnen graag op?

Dat kan stro, hennep, zaagsel, beukensnipper of iets anders zijn. Je kunt ook combineren om zo jouw favoriete bodembedekking te creëren. Pas wel om met bodembedekkers waar veel stof vanaf komt. Die kunnen namelijk de luchtwegen van jou en je konijnen irriteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voormijndier.nl