Waar kan je werken met 13 jaar?

Als je 13 of 14 jaar bent, mag je helpen bij licht, niet-industrieel werk. Voorbeelden: Je mag helpen bij lichte werkzaamheden in een winkel, zoals helpen bij het vakken vullen of inpakken. Je mag helpen bij lichte werkzaamheden in de landbouw.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Kan je met 13 jaar werken?

Kinderen van 13 en 14 jaar mogen niet werken en zijn verplicht om naar school te gaan. Er zijn wel uitzonderingen op dit verbod. Zo mogen zij klusjes doen. Het werk mag geen nadelige gevolgen hebben voor hun veiligheid, gezondheid of ontwikkeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat mag je doen bij de Albert Heijn als je 13 bent?

Wist je dat je vanaf je 13de al bij ons mag komen werken? Je mag dan nog niet achter de kassa of alleen op de deli werken, want we houden ons uiteraard aan de wettelijke Arbo richtlijnen. Wel mag je als 13- of 14-jarige 'lichte werkzaamheden van niet-industriële aard' doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ah.nl

Wat is het uurloon van een 13-jarige?

Wat verdient een 13-jarige? Omdat je maar beperkt mag werken, is er geen minimumsalaris voor een 13-jarige. Dat betekent meestal dat je voor jouw bijbaan als je 13 jaar bent qua salaris evenveel krijgt als iemand van 15. In 2023 ligt het uurloon van een 13-jarige dan ook meestal op € 3,04.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op career.jobbird.com

Kan je kranten bezorgen als je 13 bent?

Je mag nog geen krantenwijk lopen als je 12 jaar bent. Voor een baan als krantenbezorger moet je namelijk minimaal 15 jaar oud zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op career.jobbird.com

HOE KRIJG JE EEN BAANTJE ALS 13/14 JARIGE? ✩Lydia Elisabeth

33 related questions found

Waar kun je werken als je 12 bent?

Kinderen van 12 jaar mogen alleen werken als ze een werkstraf hebben. Zij mogen dan helpen bij licht, niet-industrieel werk. Bijvoorbeeld bij parkeergarages vegen of afwassen in de keuken van een verzorgingshuis. Ook kan het gaan om een leerproject.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoeveel verdien je met folders lopen 13 jaar?

FAQ's over Bijbaan 13 jaar

Als 13-jarige mag je nog geen krantenwijk lopen. Je mag alleen nog maar folders bezorgen. Een 13-jarige folderbezorger verdient zo een €20 tot €25 per week.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studentjob.nl

Hoeveel verdien je met aardbeien plukken 13 jaar?

Wie onder de 18 jaar is, verdient fors minder dan het gemiddelde: 5,50 euro. In de lijst met bestbetaalde baantjes komen de traditionele vakantiebaantjes niet voor, zoals fruitplukken, vakkenvullen of in de bediening. Een fruitplukker verdient tussen de 4 en 8 euro per uur, afhankelijk van hoeveel je plukt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Is 15 euro per uur veel?

Als we kijken naar gemiddelden van 5-jaars-leeftijdsgroepen verdienden jongeren tot 25 jaar 15 euro of minder per uur. Werknemers in de leeftijd van 25 tot 40 jaar verdienden een uurloon dat ligt tussen 20 en 27 euro. Werknemers in de leeftijd van 40 tot 65 jaar verdienden een uurloon tussen 29 en 30 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Hoe oud moet je zijn om te werken bij de Jumbo?

Hoe oud moet ik zijn om te werken bij Jumbo? Bij de meeste Jumbo supermarkten is dat 15 jaar. Maar in sommige supermarkten zelfs al vanaf je 13e! Als je in een van onze magazijnen aan de slag wilt, moet je minimaal 16 jaar zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.jobs.jumbo.com

Hoe kun je geld verdienen als je 13 bent?

Bijbaantjes voor 13-jarigen zijn onder andere oppassen, een folderwijk lopen of werken als vakkenvuller in een supermarkt. Ook kun je als 13-jarige geld verdienen met heitje voor karweitje, zoals het inzamelen van plastic flessen of de honden uitlaten van de buren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op youngcapital.nl

Hoeveel verdien je met krantenwijk 13 jaar per maand?

Een 13-jarige folderbezorger verdient zo een €20 tot €25 per week. Je kunt dus tot bijna €100 verdienen per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Hoe oud moet je zijn om te werken in de HEMA?

Dan is werken bij HEMA echt iets voor jou. Met maar liefst 700 winkels in 7 landen kun je bij HEMA als student zeker een leuke bijbaan bij jou in de buurt vinden. Al vanaf 16 jaar kun je hier aan de slag als aanvulhulp of hulpverkoopmedewerker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bijbaan.nl

Wat verdient een 12 jarige per uur?

Er is geen minimumloon vast gesteld voor 12-jarige. Volgens de wet mag je namelijk pas écht werken als je 13 jaar bent. Dat betekent dus dat je helemaal zelf mag bepalen hoeveel je per uur gaat verdienen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studentjob.nl

Hoe oud moet je zijn om te werken bij de Kruidvat?

Je kunt al aan de slag bij Kruidvat als je 14 jaar en minimaal 3 uur per week beschikbaar bent. Je kunt overdag werken, maar ook 's avonds (vanaf 16 jaar!), in het weekend, op feestdagen of tijdens schoolvakanties. Zo kun je je bijbaan goed combineren met je school of studie!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkenbijkruidvat.nl

Is 45 euro per uur veel?

Het gemiddelde uurtarief van zzp'ers ligt tussen de 45 en 60 euro per uur, exclusief btw. Dit is het gemiddelde van alle zelfstandigen dus van de zzp'ers met lage tarieven en de zelfstandigen die een hoger tarief in rekening brengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op boekhouder.nl

Hoe kun je geld verdienen als je 12 bent?

Als je 12 jaar bent, mag je nog niet werken volgens de wet. Maar bij jou in de buurt zijn er vast klusjes die je wel gewoon mag doen. Met een paar van dit soort klusjes per week, verdien je zo € 5 per week. Tip: dit is ook een goede klus om aan de buren te vragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op abnamro.nl

Wat mag een kind van 14 jaar verdienen?

Wat verdient een 14-jarige? Je mag nog niet overal als 14-jarige werken, dus er is geen minimumloon bepaald voor deze leeftijd. Eigenlijk is dat goed nieuws voor jou, want dat betekent dat je voor jouw bijbaantje met 14 jaar meestal hetzelfde krijgt als een 15-jarige. Dat is in 2023 minimaal € 3,04 per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op career.jobbird.com

Wat verdient een 14 jarige in de supermarkt?

Er is nog geen minimumloon voor 14-jarigen, dus hoeveel je per uur verdient hangt af je baas, je baantje en hoe hard je werkt. Gemiddeld verdien je voor een uurtje folders lopen €3 à €4 euro en met een uur vakkenvullen €2,50 of meer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geldenik.nl

Wat verdien je met een krantenwijk als je 13 bent?

Het uurloon van een krantenbezorger ligt gemiddeld tussen de € 10,- en € 11,-. Het krantenbezorger salaris ligt rond de € 400,- per maand. Dit is als je elke dag de krant bezorgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op youngcapital.nl

Hoe oud moet je zijn voor Folderwijk?

Je mag avondkranten en reclamedrukwerk bezorgen als je 15 jaar bent. Hiervoor gelden de normale werktijden en rusttijden voor 15-jarigen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Wat verdien je per folder?

Omdat de hoeveelheid folders die je bezorgt elke week anders is, verdien je de ene week meer dan de andere. Gemiddeld liggen de verdiensten van folders bezorgen in 2023 rond de € 100 per maand. Wanneer je start met een folderwijk vertelt de werkgever je meestal wat jouw wijk je ongeveer oplevert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op career.jobbird.com