Waar plaats je Ziggo modem?

Zet het modem zo hoog mogelijk, maar houd 30 cm afstand van een betonnen plafond. Zorg dat het stevig staat of ophangt. Zet je modem zo vrij mogelijk neer en niet achter een ander apparaat, achter de bank of in een gesloten kast. Ook de vloerverwarming, betonnen vloeren, een waterbed of een aquarium kan storen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Waar zit je modem?

Belangrijk is dat je het modem vlak bij het punt aansluit waar internet je huis binnenkomt. Dat is vaak in de meterkast. Nadeel daarvan is dat je een beter draadloos bereik hebt als het wifi-modem op een centrale plek in huis staat – niet in de meterkast dus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetvergelijk.nl

Hoe ver van de hoofdaansluiting moet het modem worden geplaatst?

Wanneer er al een kabel in de aansluiting zit moet je deze eruit halen. Wanneer je dit hebt gedaan ga je het wifi modem plaatsen. Dit modem ga je plaatsen binnen 1 meter van de hoofdaansluiting en binnen 1 meter van een stopcontact.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op providercheck.nl

Wat is de beste plek voor een router?

Naast het aanschaffen van een goede router is het aan te raden de router op een centrale plek in uw huis te plaatsen, zodat de dekking overal even goed is. Veel mensen zetten de router neer op de plek waar de internetaansluiting het huis binnenkomt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op paradigit.nl

Waarom modem niet in meterkast?

Staat je modem in de meterkast? Dan moet het signaal meteen door een barrière: de meterkast deur. Plaats het modem daarom liever nét buiten de meterkast. Dat levert tot wel 7 procent meer wifi-sterkte in huis op.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dejongensvan.nu

Internet- en wifi-problemen oplossen | Monteur Jordi helpt

33 related questions found

Wat is het verschil tussen een modem en router?

De modem zorgt ervoor dat het internetsignaal van je provider wordt vertaald, zodat al je apparaten het kunnen gebruiken. Zonder een modem is er dus geen toegang tot het internet. Een router zorgt ervoor dat je het internet thuis op meerdere apparaten kunt gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op brunel.net

Waar modem op aansluiten?

Het ISRA-punt is het aansluitpunt voor je modem in huis. Dit is de plek waar de kabel van je provider de woning binnenkomt. Heb je een DSL-abonnement, dan sluit je de modem aan op het ISRA-punt voor internettoegang. Heb je een DSL-abonnement, dan is een ISRA-punt nodig om je modem op aan te sluiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetvergelijk.nl

Hoe krijg je goede wifi in huis?

De beste oplossing om het WiFi-bereik in huis te verbeteren, is om één of meerdere access points bekabeld op je router aan te sluiten. Voorwaarde hierbij is dat bekabeling aanleggen mogelijk is. Het voordeel van access points is dat ze een stabiele bekabelde verbinding hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op routershop.nl

Welke materialen houden wifi tegen?

Wifi is gevoelig voor verstoringen. Bepaalde materialen in huis, zoals metaal, beton en glas beïnvloeden het wifi-signaal. Net als andere wifi-netwerken, zoals die van je buren en sommige 'slimme apparaten'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Wat is een goede router voor Ziggo?

Een router die perfect past bij de snelheden van jouw Ziggo Max abonnement, is de TP-Link Archer AX6000. De DrayTek Vigor 2927ac router is voor dit Ziggo Zakelijk abonnement de geavanceerdere keuze.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op routershop.nl

Hoe weet ik wat mijn hoofdaansluiting is?

Jouw aansluiting herkennen in de meterkast

Je kunt ook eenvoudig in jouw meterkast zien wat voor aansluiting je hebt. Staat er bij jouw elektriciteitsmeter 220/230V? Dan heb je een 1-fase aansluiting. Een 3-fase aansluiting is te herkennen als er 3x 220/230 of 380/400V op de elektriciteitsmeter staat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op engie.nl

Kan Ziggo zonder coax?

Voor het kijken van televisie heb je bij ons een coax-kabel nodig, via een mediabox gaat dus niet lukken zonder coax-aansluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op community.ziggo.nl

Hoe komt internet je huis binnen Ziggo?

Ons internetsignaal komt via de kabel en je wifi-modem je huis binnen. Het modem verspreid het wifi-signaal, zodat je draadloos het internet op kunt. Hoe verder je van het modem af bent, hoe minder sterk het wifi-signaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Is Ziggo modem ook router?

Je wifi-modem van Ziggo is een modem en draadloze router in één. Wil je het wifi-netwerk vergroten, dan kun je hier zelf een extra router op aansluiten. Zo heb je twee plekken met een wifi-signaal in huis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Hoe router ophangen?

Tips voor de plek van je router
  1. Plaats de router eens buiten de meterkast en meet het verschil.
  2. Plaats de router wat hoger: de radiogolven hebben dan mogelijk minder obstakels.
  3. Ligt de router plat? ...
  4. Zet de router in een andere kamer. ...
  5. Plaats de router zo ver mogelijk buiten het bereik van stoorbronnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Waar plaats je je modem van glasvezel?

Het glasvezel modem is ook uitgerust met een router: een modem/router in één, zodat je overal in huis draadloos internet hebt. Anders dan het kabel- en (A)DSL modem, wordt een glasvezel modem bijna altijd in de meterkast geplaatst, omdat daar in veel gevallen de glasvezelaansluiting in de meeste huizen zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op providers.nl

Kunnen de buren op mijn wifi?

Als je thuis een wifi-netwerk hebt en dat niet hebt beveiligd, dan kunnen buren en voorbijgangers toegang krijgen tot je wifi-netwerk. Dat betekent ook dat ze via dat netwerk toegang kunnen krijgen tot je thuiscomputer(s) en netwerk. Je loopt dan het risico dat je persoonlijke gegevens in handen van anderen komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op veiliginternetten.nl

Welke apparaten kunnen wifi verstoren?

De meest voorkomende wifi-verstoorders zijn: videobewakingssystemen of alarmsensoren, DECT-telefoontoestellen, draadloze lichtschakelaars, babyfoons, weerstations en magnetrons. Deze apparaten maken gebruik van frequenties die het wifi-signaal behoorlijk verstoren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newlifecomputers.nl

Hoe weet je of wifi veilig is?

Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren. De beveiligingsmethodiek staat naast het draadloze netwerk dat je gebruikt. Voor een goede beveiliging moet hier WPA of WPA2 staan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat te doen aan slechte wifi Ziggo?

Zet je modem hoog en vrij

Die wil je zo min mogelijk storen. Dus zet je modem zichtbaar, hoog en vrij neer. Met zo min mogelijk afstand tot de plek waar jij wilt internetten. Onze monteurs geven aan dat dit bij de meeste mensen dè oplossing is om de wifi in huis te verbeteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Kan ik wifi altijd aan laten staan?

Waarom moet ik de wifi op mijn smartphone altijd aan laten? Als je de wifi ingeschakeld laat, kan je telefoon zijn positie bepalen op basis van de wifi-netwerken die het in je omgeving detecteert. Het is dus noodzakelijk dat je de wifi aan laat, zelfs als je op dat moment niet met een wifi-netwerk verbonden bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.tado.com

Heb je met sneller internet ook betere wifi?

Nieuwere routers hebben meestal naast de 2,4GHz-frequentieband ook de beschikking over de 5GHz-frequentieband. Dat heeft zo zijn voordelen: 5GHz heeft veel minder last van storingen door andere apparaten en maakt hogere internetsnelheden (dus snellere wifi) mogelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Welke kabels in Ziggo modem?

Gebruik altijd CAT5e internetkabels. Deze zijn van hoge kwaliteit en geschikt voor ons Gigabit netwerk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Welke kabels nodig voor modem?

Wil jij een rechtstreekse verbinding van de wandcontactdoos naar het modem, dan kun je gebruik maken van een coax kabel met een vrouwelijke IEC connector en een mannelijke F connector. De vrouwelijk IEC connector past in de contactdoos en de mannelijke F connector is geschikt voor het modem.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kabelshop.nl

Waar komt internet vandaan in huis?

In je huis komt ergens het signaal voor kabel, dsl of glasvezel binnen. Dit noemen we het aansluitpunt. De provider zorgt voor de bekabeling tot dit aansluitpunt en is daar ook verantwoordelijk voor. Voor de bekabeling in huis ben je natuurlijk wel zelf verantwoordelijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl