Waar staan F-16 in Nederland?

12 toestellen zijn tenoongesteld bij de ingangen van de luchtmachtbases Leeuwarden en Volkel, in het Militair Museum Soesterberg en op andere plaatsen. 18 toestellen zijn gebruikt als oefenobject voor het opleiden van technisch personeel om de F-16 te leren onderhouden of voor de brandweeropleiding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rekenkamer.nl

Hoeveel F-16's heeft Nederland?

Specificaties. aantal: in het begin 213 stuks (177 eenzitters en 36 tweezitters), nu 24 stuks tot 2024 (aantal neemt af tot het moment dat de F-35 alle taken heeft overgenomen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op defensie.nl

Waar staan straaljagers in Nederland?

De F-16's van de luchtmacht staan op de vliegbases Leeuwarden en Volkel. Op Vliegbasis Leeuwarden zijn ook de nieuwe F-35's gestationeerd. Transport- en tankvliegtuigen hebben Eindhoven als thuisbasis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op defensie.nl

Hoeveel F-16 zijn er neergestort?

34 keer een F-16 neergestort

Van de ongeveer tweehonderd F-16's die op de vliegbasis gestationeerd zijn geweest, zijn er door de jaren heen 34 neergestort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omropfryslan.nl

Wat verdient een F-16 piloot?

Een F-16 piloot verdient een salaris tussen de € 2.600 en € 3.500 bruto per maand. Dit salaris is onder andere afhankelijk van de ervaring en leeftijd van de piloot. Daarnaast kun je rekenen op verschillende toeslagen en zijn er goede secundaire arbeidsvoorwaarden .

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Nog één keer in een F-16: ‘Waar zitten de raketten?’

34 related questions found

Wat verdient een piloot bij KLM per maand?

Wat verdient een piloot van de KLM? Salarissen voor de functie Piloot bij KLM kunnen uiteenlopen van € 1.245 tot € 23.032 per maand. Deze schatting is gebaseerd op 10 salarisrapport(en) voor de functie Piloot bij KLM dat is (die zijn) verstrekt door werknemers of de schatting is gebaseerd op statistische methoden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Wat is het salaris van een generaal?

Het gemiddelde salaris van een generaal bij de luchtmacht of de landmacht zou maandelijks tussen € 6.029 en € 9.502 bedragen. Meestal begint het salaris van een generaal van de land- of de luchtmacht bij € 7.068 per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Wat is de sterkste straaljager?

Velen noemen de Lockheed Martin F-22 Raptor het meest capabele gevechtsvliegtuig ter wereld. De F-22 Raptor is zeker een geduchte kracht met een stealth ontwerp dat hem het radarequivalent van een "stalen knikker" geeft en ook een indrukwekkende bewapening.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pocket-lint.com

Wat is de snelste straaljager ter wereld?

Met een Mach 3.3 (2.532 mijl per uur) is Lockheed SR-31 Blackbird momenteel de snelste jet ter wereld. Om de Blackbird te verslaan, ontwikkelt Hermeus Chimera-motoraangedreven Quarterhorse-vliegtuigen die waarschijnlijk zullen vliegen met Mach 4 (3.069 mph).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op engineersonline.nl

Wat kost een F-16 per uur?

Voor 2018 bedroeg de gemiddelde jaarlijkse kost van de F-16 luchtgevechtscapaciteit 222 miljoen euro. Uitgedrukt in kost per vlieguur is dit voor 2020 gelijkwaardig aan een kostprijs per vlieguur F-16 van 20.111 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op stradalex.com

Wat verdient een Apache piloot?

Dit ligt tussen €2173 en €9502. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl

Hoeveel F-35 zijn er in Nederland?

Aantal F-35's. Nederland wil uiteindelijk 52 F-35's hebben. Hoeveel er daarvan al binnen zijn lees je op de pagina aantallen materieel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op defensie.nl

Is het leger van Nederland sterk?

Het Nederlandse leger heeft niet genoeg personeel, er is niet geoefend er zijn onvoldoende voorraden en maar de helft van het materieel is inzetbaar. Hierdoor is defensie niet in staat om de belangrijkste hoofdtaak, de bescherming van het eigen grondgebied, uit te voeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoeveel straaljagers heeft Rusland?

Hoeveel straaljagers heeft Rusland? 2.600+ vliegtuigen in dienst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Hoe lang kan een straaljager in de lucht blijven?

Het toestel kan in minder dan 10 minuten een hoogte van 10.000 voet bereiken. Twee vliegers kunnen ruim 3 uur onafgebroken met de Firefly in de lucht blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkenbijdefensie.nl

Kan een straaljager de ruimte in?

Zou dat gebeuren met een raket, dan overleeft geen enkele astronaut! Het goede nieuws is dat raketten een stuk steviger zijn dan een ballon. Ze kunnen wel kapot gaan bij het opstijgen, maar zijn stevig genoeg om in een (redelijk) rechte lijn naar boven te vliegen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op willemwever.kro-ncrv.nl

Hoe snel gaat een straaljager van 0 naar 100?

Straalvliegtuigen hebben gewoonlijk een luchtsnelheid nodig van 130-155 knopen (250–290 km/h); lichtere vliegtuigen zoals de Cessna 150 hebben genoeg aan 55 knopen (100 km/h), terwijl ultralights met een nog lagere snelheid af kunnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is het verschil tussen een F-16 en F-35?

De F-35 kan meer bewapening meenemen dan zijn voorganger, de F-16. Alleen de A-variant van de F-35, die Nederland heeft aangeschaft, heeft een ingebouwd boordkanon. Het vliegtuig heeft daarnaast 2 interne wapenruimen met ieder 2 ophangpunten en 7 externe ophangpunten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op defensie.nl

Hoeveel F-35 heeft Duitsland?

Er zijn momenteel meer dan 875 F-35's in dienst, met meer dan opgeleide 1.845 piloten en 13.350 onderhoudstechnici.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pilootenvliegtuig.nl

Wat verdient een soldaat 2?

Vanaf 1 januari 2023 krijgen beginnende militairen van alle krijgsmachtdelen 2.310 euro bruto, op basis van 38 uur (met uitzondering van militairen in opleiding die onder een aparte salaristabel vallen). Een generaal verdient volgens de salaristabel tussen de 10.958 en 11.742 euro bruto per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Wat is het salaris van een vuilnisman?

Het gemiddelde salaris voor a vuilnisman (m/v) is € 13,69 per uur in Nederland. 548 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 25 mei 2023.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Wat is het salaris van een majoor?

Een Majoor verdient ongeveer € 3700 tot € 5100 bruto per maand. De loopbaanontwikkeling, die doorgaans succesvol verloopt, biedt prima mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld die van Luitenant-Kolonel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nationaleberoepengids.nl