Waarom fietsen naar je werk?

Door naar het werk te fietsen wordt het risico op ziek worden kleiner. Als ze toch ziek worden herstellen ze sneller, omdat ze fitter zijn. Besparingen in de gezondheidszorg/sociale zekerheid. Een betere gezondheid zal netto besparingen opleveren in de uitgaven aan gezondheidszorg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fietsersbond.nl

Is fietsen naar je werk goed voor je?

Regelmatig fietsen naar het werk verhoogt de fitheid met gemiddeld 13%. Dit is vergelijkbaar met het effect van regelmatig sporten (bijvoorbeeld 1-2 keer per week fitnessen). Pak dus de fiets naar je werk en voel je stukken jonger en fitter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op manutan.nl

Wat zijn de voordelen van fietsen?

Voordelen van fietsen
  • Fietsen zorgt voor vetverbranding.
  • Fietsen vermindert stress.
  • Fietsen verbetert de doorstroming van bloed.
  • Fietsen biedt hersenen bescherming.
  • Fietsen is goed om af te vallen.
  • Fietsen is goed voor de conditie.
  • Fietsen zorgt voor spieropbouw.
  • Fietsen verbetert de weerstand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fietsenopfietsen.nl

Wat is een goede afstand om te fietsen naar werk?

Voor ongetrainden is drie km enkele reisafstand naar het werk, ofwel circa tien tot vijftien minuten op een regulier tempo, al voldoende om de fitheid te verhogen. Circa 25% van de werknemers fietst naar het werk en een kwart van hen voldoet aan de beweegnorm alleen al door regelmatig naar het werk te fietsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fiets-beleid.nl

Wat doet dagelijks fietsen met je lichaam?

Fietsen vermindert de kans op aandoeningen als obesitas en hart- en vaatziekten; het vermindert de slechte cholesterol, spier- en gewrichtsklachten en het helpt glucosewaarden te regelen wat zeker voor diabetespatiënten van belang is. Én het is een oplossing voor een fysiek inactief bestaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fietsersbond.be

Fietsen naar je werk, want 'het regent bijna nooit'

36 related questions found

Wat doet fietsen met je buik?

Hoewel de buikspieren tijdens het fietsen niet zo hard werken als je bilspieren, is wielrennen toch een geschikte sport om van je buikvet af te komen. Als je drie keer per week een tochtje maakt op een matig intensief tempo, dan train je je lichaam om vet als brandstof te gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fiets.nl

Is 30 minuten fietsen veel?

Dagelijks minstens dertig minuten te fietsen brengt dat een hoop gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo werk je onder andere aan je cardiovasculaire en spieruithoudingsvermogen en verbeter je je aerobe capaciteit. Dit zorgt ervoor dat je het fietsen langer volhoudt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op margriet.nl

Wat is de gemiddelde reistijd naar werk?

De gemiddelde reisafstand van de Nederlander

Voor werkend Nederland is de gemiddelde reistijd naar het werk ongeveer 50 minuten. De gemiddelde reisafstand van deur tot deur is ongeveer 22 kilometer (CBS, 2016). Voor de meesten ligt de reisafstand doorgaans tussen de 15 en 35 kilometer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op connetix.nl

Hoe lang doe je over 10 km fietsen?

Maar tot 10 km afstand is het heel goed te doen op de fiets, u zult er ongeveer een half uur over doen, maar als u elke dag gaat fietsen zult u zien dat u er steeds minder tijd nodig hebt voor dezelfde afstand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op auto-en-vervoer.infonu.nl

Is fietsen ook stappen?

10 minuten fietsen staat gelijk aan 1500 stappen (5). Wanneer je elke dag 20 minuten heen en terug naar je werk fietst, zit je dus al op 6.000 'stappen'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orangefit.nl

Is 20 km fietsen gezond?

Gemiddeld is 10 tot 20 kilometer fietsen per dag gezond. Als beginnende fietser kunt u beginnen met 5 tot 7 km per dag. En die afstand kunt u geleidelijk opvoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unitedconsumers.com

Wat doet 30 minuten fietsen?

Dagelijks bewegen zorgt voor meer energie en minder vermoeidheid. Dertig minuten bewegen kan al genoeg zijn om je reactievermogen, geheugen en creatief denken te vergroten. Uit onderzoek blijkt ook dat fietsen spanning en depressie tegengaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bicycling.com

Wat doet 10 km fietsen per dag?

Fietsen is een uitstekende methode om gewicht te verliezen, je conditie en weerstand te verbeteren, diverse ziekten te voorkomen en ook nog eens beter te slapen. Met fietsen kun je gemiddeld tussen de 350 en 1100 calorieën per uur verbranden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op reisroutes.be

Is 1 uur fietsen veel?

Een uur fietsen op redelijk tempo levert je maar liefst 150 extra verbrande calorieën op in vergelijking met een stevige wandeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op weightwatchers.com

Wat is gezonder lopen of fietsen?

Het belangrijkste verschil tussen wandelen en fietsen is de snelheid waarmee je een afstand aflegt. Maar omdat je sneller gaat op een fiets, betekent het niet dat je meer doet. Wanneer je 1 uur rustig fietst verbrand je evenveel calorieën als een wandeling van 1 uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op batavus.nl

Is fietsen goed voor spieropbouw?

Tijdens het fietsen train je vooral je been- en bilspieren. Hieronder vallen je hamstrings, quadriceps, kuitspieren en scheenbeenspieren. Je krijgt er dus een optimaal onderlichaam van!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op asr.nl

Is 20 km per uur fietsen snel?

De gemiddelde snelheid van een fietser is dus van meerdere aspecten afhankelijk. Door zo licht mogelijk van gewicht en zo gestroomlijnd mogelijk te zijn kunnen wielrenners gemiddeld zo'n 25-30 kilometer per uur fietsen. Je snelheid tijdens het fietsen op een stadsfiets is gemiddeld 17 kilometer per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bicycling.com

Hoeveel km is 30 minuten fietsen?

Die 30 minuten staat gelijk aan ongeveer 3-5 kilometer per dag fietsen, afhankelijk van de snelheid en intensiteit van de fietstocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op leendersbiketotaal.nl

Kan je 50 km per uur fietsen?

De VanMoof V (de V verwijst naar velocity oftewel snelheid) is volgens de makers een 'hyperbike' die met gemak vijftig kilometer per uur kan. Behouden zijn het minimalistische frame en typische VanMoof-geintjes als de turboboost-knop voor dat extra steuntje in de rug en het ingebouwde slot.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Hoeveel uur werk je normaal?

De gemiddelde werkweek is al tien jaar vrijwel onveranderd 31 uur. 4,6 miljoen mensen werkten voltijds, hier afgebakend als 35 uur of meer per week. Van de voltijders werken werknemers meestal tussen de 35 en 40 uur per week. Zelfstandigen werken vaker meer dan 40 uur per week.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cbs.nl

Hoe ver mag je van je werk wonen?

De gemiddeld aanvaardbare reistijd naar werk is 70 tot 90 minuten. De gemiddelde forens legt op een dag 15 tot 35 kilometer af van en naar de werkplek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.indeed.com

Is reistijd betaald?

Reistijden voor het woon-werkverkeer beschouwt de wet niet als arbeidstijd. Dat betekent dat uw werknemer de tijd die hij of zij nodig heeft om op het werk te komen of van het werk naar huis te komen niet mag beschouwen als werktijd. Hierover bent u als werkgever dan ook geen reistijdvergoeding verschuldigd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op digi-profs.nl

Hoeveel km fietsen om 1 kg af te vallen?

Om 1 kilogram te verliezen, moet je ongeveer 7.000 calorieën kwijtspelen. Dat doe je door meer calorieën te verbranden dan je opneemt. Stel: je weegt 60 kg en wilt graag een halve kilo per week afvallen. Je fietst drie keer per week een uur lang aan 18 kilometer per uur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op feeling.be

Kan elke dag fietsen kwaad?

Het is niet belastend voor je gewrichten en helpt stress te verminderen. Fietsen blijkt ook angst en depressie te verminderen. Bij een onderzoek zagen mannen die hun dagelijkse woon-werkverkeer per fiets deden, verbeteringen in hun algehele geestelijke gezondheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bicycling.com

Waarom val ik niet af van fietsen?

Fietsen zorgt voor extra spieren (kijk maar naar je kuiten en bovenbenen), maar dat is niet voldoende om het verlies aan spiermassa op andere plekken te compenseren. Verlies van spierweefsel is niet goed voor je metabolisme en maakt het moeilijker om af te vallen of zelfs om op gewicht te blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bicycling.com