Waarom geen zinkzalf gebruiken?

Wel is het zo dat zink zorgt voor een wit laagje op je huid, wat zichtbaar kan zijn als een witte waas of witte vlekjes op de huid. Dus wil je bijvoorbeeld je koortslip of een wondje sneller laten indrogen, dan kan je zinkzalf gebruiken – maar nadeel is dat de crème een wit laagje achterlaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drleenarts.com

Is zinkzalf veilig?

U kunt zinkoxide op de huid veilig gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat is beter Sudocreme of zinkzalf?

Zinkoxide smeersel (zinkolie) bevat 60% zink, zinkzalf maar 10%. Het populaire Sudocrem bevat ook maar iets meer dan 15%. Het zal niet verbazen dat de richtlijn Smetten adviseert om zinkoxide smeersel te gebruiken. Wel is het heel belangrijk om zinkoxide smeersel héél dun te smeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nursing.nl

Is Sudocreme zelfde als zinkzalf?

Sudocreme zinkzalf beschermt de huid als ook beschadigde huid. Het is daarom ook goed te gebruiken als men een schaafwond heeft. In Sudocrem zit zinkoxide daarom wordt het ook wel een zinkzalf genoemd. Er zit benzylalcohol in sudocrem dit heeft een licht verdovend effect wat helpt bij een geprikkelde huid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degros.nl

Wat doet zinkzalf met de huid?

Zinkoxide heeft een zwak adstringerende en licht indrogende werking op de huid. De verwerkte basis kan het indrogend effect versterken, bv. door het verdampen van het water uit de basis waardoor het verkoelend en jeukstillend werkt. Zinkoxide dekt de huid af en beschermt zo de huid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op farmacotherapeutischkompas.nl

Eczeem, tips adviezen | Drs Leenarts Dermatoloog

34 related questions found

Waarom geen Sudocreme?

Helaas bevat Sudocrem ook een aantal ingrediënten die, op z'n zachts gezegd, niet bepaald geschikt zijn voor het tere babyhuidje. Paraffinum Liquidum is een minerale olie die de huid een zacht gevoel geeft. Echter trekken minerale oliën het vocht uit de huid en verstoppen de poriën.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijnatuurlijk.nl

Is Bepanthen een zinkzalf?

De meeste billenzalven bevatten namelijk zinkoxide als een van de barrièrevormende cosmetica-ingrediënten. Bij de Bepanthen zalf ontbreekt dit ingrediënt echter helemaal.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beauty-review.nl

Waar mag je Sudocrème niet voor gebruiken?

Probeer Sudocrem eens om acne tegen te gaan

Laat dit 's nachts zitten en was de volgende ochtend je gezicht met water. Je kunt Sudocrem beter niet onder make-up gebruiken, omdat het een vettige substantie is waardoor je make-up slechter blijft zitten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op womenshealthmag.com

Wat is de beste zinkzalf?

Grote kans dat je weleens van Sudocrem hebt gehoord. Dit is een van de bekendste merken zinkzalf. Deze zalf werkt prima en trekt snel in. Een klein nadeel: het is alleen verkrijgbaar in een pot (en een reisformaat mini-tube).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oudersvannu.nl

Is vaseline zinkzalf?

Zinkoxidezalf 10% FNA bevat 10% zinkoxide in vaseline zalf. Het is een vette, beschermende zalf, geschikt voor de droge huid omdat er zoveel vaseline in zit. Zinkoxide heeft een zwak 'adstringerend' effect op de huid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidziekten.nl

Kan zinkzalf op een open wond?

Wel is het zo dat zink zorgt voor een wit laagje op je huid, wat zichtbaar kan zijn als een witte waas of witte vlekjes op de huid. Dus wil je bijvoorbeeld je koortslip of een wondje sneller laten indrogen, dan kan je zinkzalf gebruiken – maar nadeel is dat de crème een wit laagje achterlaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drleenarts.com

Is Nestosyl zinkzalf?

Pramocaïne is sinds 1953 internationaal op de markt en zinkoxide al vele tientallen jaren. Deze combinatie is als crème vrij verkrijgbaar onder de merknaam Nestosyl.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat moet je op een geïrriteerde huid smeren?

Last van een rode, geïrriteerde of jeukende huid? Gelukkig is er Bepanthen Eczeem Crème: werkt effectief en het zorgt voor verlichting van jeuk en roodheid. Het is een medisch hulpmiddel te gebruiken bij o.a. eczeem en een rode huid. Bepanthen Eczeem Crème is vrij verkrijgbaar bij drogist en apotheek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bepanthen.nl

Is zinkzalf goed voor schimmel?

De werkzame stoffen is Miconazol/Zinkoxide-smeersel FNA zijn miconazol en zinkoxide in een dunne, goed smeerbare vette zalf. Het smeersel werkt verkoelend, werkt tegen schimmelinfecties en beschermt de huid. Verder werkt het licht indrogend op vochtige huidaandoeningen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat is de beste wondzalf?

Wij adviseren Staudt Wondzalf. Deze zalf bevordert de genezing van alle wonden. De zalf heeft een drievoudige werking. Namelijk: het ontsmet, heelt de wond en beschermt en verzorgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koopjesdrogisterij.nl

Waarom zinkzalf dun aanbrengen?

Zinkzalf, hoe gebruik je het? Na het schoonmaken smeer je de billetjes van je baby in met een dun laagje zinkzalf. Dat helpt luieruitslag te voorkomen en een beschadigde huid te herstellen. Gebruik het als je baby snel last heeft van rode billetjes of van luieruitslag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwitsal.nl

Is zinkzalf goed voor aambeien?

Zinksulfaat-crème beschermt en droogt de huid. Het vermindert ook jeuk. Bij aambeien en bij jeuk en irritatie aan de anus. Het kan bij aambeien 2 weken duren voordat de huid voldoende is genezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apotheek.nl

Wat is beter Zinkolie of zinkzalf?

Van zinkzalf heb je misschien wel vaker gehoord maar zinkolie kan nog vrij nieuw klinken. Toch is zinkolie heel effectief. Het verschil tussen zinkzalf en zinkolie is de hoeveelheid zinkoxide. In zinkzalf zit maximaal 30% zinkoxide terwijl in zinkolie maar liefst 60% zinkoxide zit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op koffietijd.nl

Is zinkzalf goed voor Smetplekken?

Gebruik geen poeders, pasta's of zinkzalf. Deze kunnen klonteren en zijn moeilijk te verwijderen. Ook sluiten ze de huid af. De huid kan niet ademen, waardoor de kans op smetten toeneemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Hoe verwijder ik zinkzalf?

Zinkoxidesmeersel geeft een witte beschermende laag op de huid en is moeilijk te verwijderen, het gaat het best door te poetsen met zoete olie (arachideolie).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huidziekten.nl

Waar is Lanette crème goed voor?

Een verzachtende en beschermende crème is te gebruiken bij een droge huid, eczeem, jeuk, psoriasis en aambeien. Ook schrijven artsen deze crème voor om andere, werkzame, medicijnen in te verwerken die u op de huid moet aanbrengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op serviceapotheek.nl

Wat doet Sudocreme met de huid?

Sudocrem is een middel te gebruiken bij luieruitslag dat de kwetsbare huid van uw baby beschermt, verzacht en ondersteunt. Het bevat bestanddelen die een beschermende laag vormen waardoor prikkelende stoffen niet met de huid in contact komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sudocrem.com

Wat is het verschil tussen zinkzalf en zinkoxide?

Zinkoxide is het werkzame bestanddeel in zinkzalf. Zinkoxide wordt gebruikt in diverse verschillende FNA-preparaten, waarbij de toepassing varieert van de behandeling van de nattende huid tot (algemeen beschermend) behandeling van de droge huid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op link.springer.com

Hoe lang is zinkzalf goed?

3 jaar. Na opening is de tube nog 6 maanden houdbaar. Bewaren beneden 25 °C. Bewaren in de originele verpakking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op geneesmiddeleninformatiebank.nl

Kun je allergisch zijn voor zinkzalf?

Zoals elk geneesmiddel kan DARO Zinkzalf bijwerkingen hebben, al krijgt niet iedereen daarmee te maken. Overgevoeligheid voor zinkoxide of de zalfbasis. Krijgt u last van bijwerkingen, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op db.cbg-meb.nl