Waarom heb ik steken in mijn onderbuik?

Pijn in de onderbuik die uitstraalt naar de rug kan wijzen op een blaasontsteking of menstruatie. Als je vooral last hebt van je onderrug, dan kan dit veroorzaakt worden door het prikkelbaar darm syndroom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidsplein.nl

Wat moet je doen als je pijn hebt aan je onderbuik?

Maak een afspraak bij uw huisarts als u langer dan 1 week pijn heeft onder in uw buik en in uw bekken. Uw huisarts stelt u eerst vragen over uw klachten. Zoals hoe lang en waar u pijn heeft. En of u die pijn eerder heeft gehad.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Waar voel je steken baarmoeder?

Wanneer je een plotselinge beweging maakt, bijvoorbeeld tijdens het bukken of als je hoest of niest, komt er meer spanning op de banden te staan en kun je een stekende pijn bij je baarmoeder voelen. De meeste bandenpijn voel je aan de zijkant of ter hoogte van het schaambot. Soms kan de pijn continue aanwezig zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenridderhof.nl

Wat ligt er in de onderbuik vrouw?

Er zitten nogal wat organen in dat middelste deel van ons lijf, namelijk: de baarmoeder, darmen, blaas en de appendix.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op elle.com

Waarom zo n dikke onderbuik?

Wat zijn de oorzaken van een opgezette buik? Er zijn verschillende oorzaken van een opgezette buik. Denk aan het dragen van kleding die erg strak rond je maag zit, stress, te snel eten of zelfs praten tijdens het eten waardoor je tijdens het slikken teveel lucht in je buik krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rennie.nl

Wat zijn de symptomen van dikke darmkanker?

38 related questions found

Waar kun je je eierstokken voelen?

Een vrouw heeft 2 eierstokken. Die liggen onderin de buik, links en rechts naast de baarmoeder. De medische naam voor eierstok is ovarium. De eileiders zijn 2 buisjes aan beide kanten van de baarmoeder.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Wat voel je als je denkt dat je zwanger bent?

De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op baby-wereld.nl

Wat betekent steek in je baarmoeder?

Een ontsteking in de baarmoeder, eileider of eierstok kan deze klachten geven: koorts, buikpijn en/of meer afscheiding uit de vagina. Bacteriën zijn de oorzaak, bijvoorbeeld bacteriën die je kunt krijgen door onveilige seks (soa). Of bacteriën die normaal ook al bij veel vrouwen voorkomen. Je krijgt antibiotica.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Waar voel je pijn als je zwanger bent?

Vaak gaat het om een zeurende pijn in de onderbuik, meestal meer naar links of rechts, richting je liezen. Ook ervaren zwangeren soms een kortdurende stekende pijn in dat gebied, bijvoorbeeld bij snel opstaan, hoesten of niezen. Wat vaak voldoende helpt tegen bandenpijn is warmte (kruik, douche/bad) en rust.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verlos.nl

Kun je buikpijn krijgen van stress?

Heb je bijvoorbeeld veel last van stress, dan kun je krampen, rommelden darmen of diarree krijgen. Dit komt omdat je darmen en hersenen zijn met elkaar verbonden door de langste zenuw van je lichaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mlds.nl

Wat zijn de symptomen van een darmontsteking?

Klachten darmontsteking

Dit wordt gekenmerkt door misselijkheid en overgeven. Iemand met een gastro-enteritis heeft last van krampende buikpijn en waterige, soms bloederige, diarree. Bovendien is hij misselijk en braakt hij. Een darmontsteking kan verder koorts, spierpijn en hoofdpijn veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mmc.nl

Hoe weet je of je darmproblemen hebt?

Klachten als buikpijn, maagkrampen, winderigheid, diarree, een opgeblazen gevoel of obstipatie zijn de duidelijkste aanwijzingen dat je darmen niet naar behoren werken en zetten je immuunsysteem onder druk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orangefit.nl

Waar buikpijn prille zwangerschap?

Je baarmoeder zit met banden aan je bekken vast. Als je baarmoeder groeit, komen deze banden op spanning te staan. Pijn aan je banden kan je voelen in je onderbuik of onderrug. Vaak wordt dit beschreven als een stekende pijn en meestal aan de zijkanten van de buik, in de liezen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenbreedstraat.nl

Doet je onderbuik pijn als je zwanger bent?

Een van de eerste zwangerschapssymptomen is pijn in de onderbuik. Dit treedt vaak vrij vroeg in de zwangerschap op en kan, naast onder andere gevoelige borsten en het uitblijven van je menstruatie, een teken zijn dat je zwanger bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op predictor.nl

Kan je na een week al voelen of je zwanger bent?

Sommige vrouwen merken als eerste aan hun borsten dat ze zwanger zijn. Pijnlijke borsten zijn vaak één van de eerste tekenen. Ook heel erg moe zijn treedt vaak al vroeg op. Misselijkheid komt vaak pas bij 6 weken en is dus niet één van de eerste tekenen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babyopkomst.nl

Hoe snel merk je dat je zwanger bent?

Misselijkheid treedt meestal vanaf 6 tot 8 dagen na de conceptie op. Hoewel dit in de volksmond vaak ochtendmisselijkheid genoemd wordt, kan je er op elk moment van de dag last van hebben. In het begin van de zwangerschap wordt een grote hoeveelheid van het zwangerschapshormoon hCG geproduceerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ondermamas.be

Hoe weet je zeker dat je niet zwanger bent?

Om zeker te weten of je wel of niet zwanger bent, kun je het beste een zwangerschapstest doen. Dit kan vanaf de eerste dag dat je ongesteld had moeten worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fiom.nl

Hoeveel dagen na de seks weet je of je zwanger bent?

Zwangerschapstest – Een zwangerschapstest is zonder recept verkrijgbaar bij elke drogist en apotheek. Je kan de test al twee tot drie weken nadat je onbeschermde seks had uitvoeren. Met deze test kun je zien of het HCG hormoon aanwezig is in je urine.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Kan ik pijn hebben aan mijn eierstokken?

Heb je plotse pijn in de onderbuik halverwege je menstruatiecyclus, dan kan dit ovulatiepijn zijn. Die pijn verdwijnt meestal vanzelf binnen de 24 uur. Een draaiing of scheur van een eierstok of eierstokcyste veroorzaakt meestal een plotse hevige pijn, die uitstraalt in de hele buik.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondheidenwetenschap.be

Hoe voelt een cyste in je buik?

Grote cysten kunnen druk uitoefenen op blaas of darmen en daarmee zorgen voor aandrang om te plassen of obstipatie. Als een cyste draait of scheurt, ontstaat een hevige stekende pijn in de buik die gepaard kan gaan met misselijkheid en koorts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tjongerschans.nl

Wat voel je als je een eisprong hebt?

Eisprong herkennen

Je voelt het dus laag onderin je buik, en de pijn of het gevoel is te vergelijken met wanneer je ongesteld moet worden. De ovulatie vindt zo'n 14 dagen voor je menstruatie plaats, dus rond die tijd kun je extra op je hoede zijn om deze ovulatiepijn te voelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Kan ik zwanger zijn?

De enige manier om erachter te komen of je daadwerkelijk zwanger bent, is een zwangerschapstest doen. Deze geeft met een behoorlijke zekerheid aan of je zwanger bent. Ben je dus overtijd doe dan altijd een zwangerschapstest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenaantij.nl

Wat voel je als je 3 weken zwanger bent?

In week 3 heeft de bevruchte eicel de baarmoeder bereikt, waar hij een goed plekje zal zoeken om zich definitief te nestelen. Hierna kunnen de eerste zwangerschapssymptomen komen! De innesteling voelt een beetje als lichte pijn in de buik, wat ook wel innestelingspijn wordt genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Hoe lang mag je buikpijn hebben?

Wanneer moet ik naar de dokter bij buikpijn? Meestal gaat buikpijn vanzelf over en hoeft u zich geen zorgen te maken. U bent er meestal binnen een week vanaf. Buikpijn kan ook langer duren of veroorzaakt worden door een ernstige ziekte, zoals darmkanker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op moetiknaardedokter.nl

Hoe voelt pijn dikke darm?

Dikke darm: In wisselende mate krampen en pijn op verschillende locaties. Brijachtige ontlasting afgewisseld met verstopping. Winderigheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op darmklachten.nl