Is 30000 km veel voor een scooter?

Gemiddeld rijden de meeste scooterrijders tussen de twee- en vijfduizend kilometer per jaar. Zie je nou een scooter langskomen van 2009 (inmiddels al meer dan tien jaar oud) met een kilometer stand van maar 5.000, dan kan je in de meeste gevallen de conclusie trekken dat de kilometerstand niet zal kloppen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scooterproducten.com

Hoeveel km voor een scooter is veel?

Tips bij de aanschaf van een tweedehands scooter

Koop bij voorbaat niet een scooter ouder dan 10 jaar met een maximale kilometerstand van 20.000 km. (afhankelijk van de prijsklasse). Let op scooters met schade.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scoot-support.nl

Wat is de gemiddelde levensduur van een scooter?

Met de hausse in de verkopen zien we naar verwachting over een aantal jaar eenzelfde piek in het aantal afdankertjes.De gemiddelde levensduur van een scooter in Nederland is volgens de RAI Vereniging en BOVAG immers zo'n tien jaar. In die tien jaar op de weg legt een scooter gemiddeld zo'n 8.300 kilometer af.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arn.nl

Hoeveel kilometer kan een 4-takt scooter rijden?

Wat is het verbruik van een 4-takt scooter? Het verbruik van een 4-takt scooter, dus benzinemodel, ligt rond de 1 op 40. Dat betekent dat je 1 liter benzine (EURO 98-E5) nodig hebt om 40 kilometer te kunnen rijden. Mocht je nog een 2-takt scooter hebben, dan is de 4-takt zo'n 2x zuiniger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fastfuriousscooters.nl

Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands scooter?

Kopen tweedehands scooter: doe de oppervlakte check
  • Controleer de staat van de banden. De staat van de banden is van groot belang voor de veiligheid.
  • Werken alle lichten naar behoren?
  • Loop de werking van de accu na. ...
  • Check op krassen of grotere schade.
  • Kijk na of er niet met de begrenzing van de scooter werd geknoeid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helmonline.nl

AANKOOPTIPS MARKTPLAATS SCOOTER | VOL GAS MET JOEY

21 related questions found

Wat is een normale prijs voor tweedehands scooter?

Aanschaf van een scooter:

Goed gebruikte tweedehands scooters vind je vaak vanaf €1000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scootercenterpoeldijk.nl

Wat is de beste tweedehands scooter?

Is je budget wat groter en vind je de betrouwbaarheid heel belangrijk, dan raden we je een A merk aan. De Chinese scooter merken zijn AGM, BTC, Killerbee, Turbho, en IVA. De merken die meer kwaliteit bieden zijn Aprilia, Kymco, Peugeot, Piaggio, SYM, Vespa, en Yamaha.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fastfuriousscooters.nl

Is 10000 km op een scooter veel?

Ga je er ruig mee om en pleeg je weinig onderhoud dan zijn ze vaak bij 10.000 km volledig op. Bij goed onderhoud en normaal rijgedrag kunnen sommigen zelfs de 100.000 halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Hoeveel km mag een scooter te hard?

Bij een overschrijding van 30 kilometer per uur wordt het rijbewijs ingevorderd. Met je bromfiets krijg je een bekeuring als deze 51 kilometer per uur (of nog sneller) kan rijden. Gaat je bromfiets sneller dan 66 kilometer per uur? Dan kan je kentekenbewijs ingevorderd worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Wat zijn de zuinigste scooters?

Een zuinige scooter koop je bij Voordeelscooters dus eigenlijk sowieso, eenvoudigweg omdat alle bekende merken – zoals Vespa, Senzo en Piaggio – die wij verkopen voldoen aan de EURO5-eisen. Deze motoren zijn met gemiddeld 1 op 50 superzuinig en ze stoten vrijwel geen schadelijke uitlaatgassen uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voordeelscooters.nl

Is 25000 km op een scooter veel?

25000 is inderdaad best veel, je hebt grote kans dat vele onderdelen al behoorlijk versleten zijn, en dat je er dus achteraf nog veel geld aan kwijt bent om je scooter rijdende te houden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scooterforum.net

Hoe vaak scooter onderhouden?

Ons advies is om uw brommer of scooter iedere 3000 kilometer te laten nazien. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt in ieder geval de motorolie vervangen. Tijdens de onderhoudsbeurt wordt een grote controle gepleegd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beemsterscootershop.nl

Hoeveel loopt een scooter?

Een scooter is in vergelijking met een auto stukken zuiniger. Een gemiddelde auto verbruikt ongeveer 1 liter benzine bij 14 kilometer. Een gemiddelde scooter verbruikt ongeveer 1 liter benzine op 35 kilometer. Door de scooter te pakken in plaats van de auto, spaar je je portemonnee én het milieu.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op helmonline.nl

Is 30000 km veel voor een motor?

30-35k km wordt economisch gezien als veel km's, gewoon omdat er veel mensen zijn die enkel op zondag bij mooi weer in de zomer een rondje gaan rijden en voor de rest van de tijd de motor in de garage/schuur laten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op motor-forum.nl

Hoelang doe je over 30 km met de scooter?

Als je gedurende de rit voortdurend met de snelheid van 30 km/uur zou rijden, dan zou je daar 25/30 x 60 minuten = 50 minuten over doen. In de praktijk zal je niet voortdurend 30 km/uur (kunnen) rijden -dat kan alleen in een ideale situatie-, dus de echte rit zal wat langer duren dan 50 minuten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Is 50000 km veel voor een motor?

Als je motorbladen leest is daar vaak een rubriek met een naam als Marathonmotor of Duurtest. Hier worden motoren met een hoge tellerstand gekeurd of zelfs helemaal uit elkaar vertrokken en nagemeten. De overgrote meerderheid zit na 50.000km, of zelfs na een paar ton, nog ruim binnen de slijtagenormen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bakkermotors.nl

Wat als je scooter te hard gaat op rollerbank?

Dat gebeurt als je drie keer binnen twee jaar tijd wordt staande gehouden en je bromfiets dan telkens tenminste 15 kilometer te hard gaat op de rollerbank. Je bent dan definitief je bromfiets kwijt. De politie mag ook jouw bromfiets in beslag nemen als hij niet voldoet aan de eisen van de Wegenverkeerswet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op politie.nl

Kun je je rijbewijs kwijtraken op de scooter?

Redenen voor invordering rijbewijs

Voor beginnende bestuurders is dit 0,8 promille. U weigert mee te werken aan een alcoholonderzoek (blaastest of bloedonderzoek). U rijdt 50 kilometer per uur of meer te hard. Op de bromfiets geldt dit bij 30 kilometer per uur of meer te hard rijden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rijksoverheid.nl

Hoe lang mag een scooter op de rollerbank?

Een snorfiets mag tot 35 kilometer per uur gaan op de rollerbank. Vanaf 35 kilometer per uur wordt een proces-verbaal opgemaakt. Let op, bij een eventuele radarcontrole wordt gaan we uit van de snelheden die daar officieel gereden mogen worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraaghetdepolitie.nl

Wat is veel km voor een motor?

Benzinemotoren gaan gemiddeld 250.000 kilometer mee. Bij goed onderhoud kan het vaak nóg meer kilometers maken. Dieselmotoren houden het langer vol. Zij kunnen zeker de 350.000 op de kilometerstand aantikken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikwilvanmijnautoaf.nl

Wat is de beste scooter?

1. Vespa. Wij van Top-x hebben een beste scooter merk test uitgevoerd en het scooter merk Vespa is uit onze scooter merk test gekomen als beste scooter merk 2023! Dit op basis van zijn rijcomfort, de kwaliteit van de onderdelen en zijn goede inruilwaarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op top-x.nl

Wat is goedkoper auto of scooter?

Een scooter is veel goedkoper dan een auto

Uit diverse vergelijkende onderzoeken blijkt dat een scooter per jaar alleen al in de vaste kosten minimaal 1000 tot 1500 euro goedkoper is dan een auto. Bij heel intensief gebruik en voor minder zuinige auto's kan dat zelfs oplopen tot wel 2500 tot 3000 euro per jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voordeelscooters.nl

Welke scooters gaan lang mee?

Heb je een gemiddelde lengte of ben je groot? Of ben je van plan vaak iemand mee achterop te nemen? Neem dan een scooter met minimaal 12 inch-wielen. Merken die wij daarvoor aanraden zijn BTC Kymco, Peugeot, Piaggio, of Vespa.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op polderscooter.nl

Waar moet je aan denken bij kopen scooter?

Vraag dan vooral even of de scooter eerder een ongeluk of schade heeft gehad. En let ook even op eventuele roestvorming, missende onderdelen, de banden en remschijven. Op deze manier weet je zeker dat je geen miskoop doet. Verder is het handig om een proefrondje met de scooter te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vergelijkdirect.com