Waarom iPhone geen USB-C?

Vanaf eind 2024 mogen gadgets als smartphones, tablets en accessoires alleen worden verkocht in de EU als die voorzien zijn van een usb-c-poort voor opladen. De EU wil daarmee de wildgroei aan verschillende opladers terugdringen, en daarmee ook het elektronisch afval.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waarom is Apple tegen USB-C?

Sneller opladen

iPhones zijn prachtige telefoons, maar kunnen qua opladen nog wel het een en ander van Android-telefoons leren. Usb-c kan hierbij helpen, want deze techniek kan hogere hoeveelheden stroom doorlaten. Je raadt het al: daardoor zit je iPhone-accu in de toekomst sneller vol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iphoned.nl

Heeft de iPhone USB-C?

Apple voorziet iPhone 15 van usb-c

Het is zo goed als zeker dat de iPhone 15 (Plus) en iPhone 15 Pro (Max) dit jaar een usb-c-aansluiting krijgen. De Europese Unie heeft namelijk een nieuwe wet aangenomen, waarin staat dat alle nieuwe elektronische apparaten vanaf november 2024 een usb-c aansluiting moeten hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op iphoned.nl

Heeft de iPhone 14 USB-C?

Je laadt je Apple iPhone 14 en iPad snel op met een usb C snellaadpoort. Met een usb A poort laad je jouw Apple Watch en AirPods op. Je iPhone laad je in deze poort ook op, maar dit gaat wel minder snel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Heeft de iPhone 13 een USB-C aansluiting?

Je krijgt geen oplader bij je iPhone 13, maar wel een usb C naar Lightning kabel. Als jouw oude opladers een rechthoekige usb A poort hebben, past deze kabel daar niet op en heb je een nieuwe oplader nodig. Houd bij het uitzoeken van een oplader rekening met het volgende: Wil je jouw iPhone 13 extra snel opladen?

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Why iPhones Don't Use USB-C

44 related questions found

Welke iPhone gebruikt USB-C?

Lightning naar USB-C kabel is het meest geschikt voor het opladen van de: iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2de generatie, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Mini, ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op opladergigant.nl

Waarom geen stekker bij iPhone 13?

Het weglaten van de opladers heeft volgens Apple tot doel de CO2-uitstoot te verminderen. Volgens het bedrijf hebben consumenten al zoveel opladers, kabels en oordopjes in huis dat het beter voor het milieu is om ze niet langer mee te leveren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Heeft de nieuwste iPhone usb-c?

USB-C is de nieuwe standaard

De iPhone wordt eind 2023 aangekondigd, dus dat is precies op tijd voor de nieuwe wet. Dankzij de nieuwe wet zullen alle 'draagbare' apparaten voorzien worden van dezelfde standaard. Hierdoor heb je maar één oplaadkabel nodig voor al je apparaten, tenminste dat zou je denken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op appletips.nl

Welke aansluiting krijgt de iPhone 14?

U laadt uw iPhone 14 standaard op met een USB-C naar Lightning snellader. Dat betekent dat uw iPhone 14 bekabeld en wel met een piekvermogen van 20 W oplaadt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vodafone.nl

Kan je iPhone 13 opladen met oude kabel?

Ja, je kan je nieuwe toestel opladen met een oudere kabel. Het is wel belangrijk om te weten dat als je een usb-a adapter hebt je iPhone langzamer oplaad dan met een usb-c adapter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op phone-factory.nl

Wat is beter Lightning of USB-C?

Usb-c laadt sneller op

Een ander pluspunt van usb-c vs Lightning is dat eerstgenoemde veel sneller opladen ondersteunt. De Lightning-lader van de iPhone heeft een vermogen van 5 Watt, die van de iPad 12 Watt en de iPad Pro (2018) heeft met 18 Watt de snelste lader. De Pro heeft daarentegen wél een usb-c-poort.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op smartphone.nl

Heeft een iPhone 11 een USB-C?

Je iPhone 11 beschikt over snelladen en als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken moet je een USB-C kabel gebruiken in combinatie met een USB-C adapter. De USB-C kabel sluit je met de Lightning connector aan op de USB-C poort of Thunderbolt 3 poort van je computer om je device op te laden of te synchroniseren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kabelmix.nl

Waarom USB-C verplicht?

Volgens de verordening moet USB-C als standaard aansluiting aanwezig zijn voor opladen van het apparaat. Dat gaat niet alleen gelden voor smartphones en tablets, maar voor meer apparaten. Veel fabrikanten gebruiken USB-C al, maar sommigen zoals Apple liggen nog dwars en gebruiken eigen propriëtaire aansluitingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ct.nl

Is USB-C de toekomst?

USB-C wordt verplicht voor elk nieuw toestel vanaf de herfst van 2024. De wet om een algemene laadstandaard is al jaren in ontwikkeling en is nu een feit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op itdaily.be

Waarom Lightning kabel?

Lightning is de aansluiting die je terugvindt op de meeste Apple producten. Je hebt een Lightning kabel nodig om die producten op te laden of om data over te zetten. Andere producten gebruiken hier usb aansluitingen voor. Lightning vind je alleen terug op producten van Apple.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Kan Lightning in USB-C?

Sluit je iPhone, iPad of iPod met Lightning-connector aan op de USB‑C-poort of Thunderbolt 3-poort (USB‑C) van je Mac om je device op te laden en te synchroniseren, of op je iPad met USB-C om op te laden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apple.com

Heeft iPhone 14 Lightning?

Lightning-poort ook bij de nieuwe iPhone 14 beperkt tot USB 2.0-snelheden. Overdragen van data via Apple's Lightning-poort is ook bij de nieuwe iPhone 14-toestellen nog beperkt tot usb 2.0-snelheden. Video's kopiëren in Apple's ProRes-formaat blijft daarmee een tijdrovende klus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.hardware.info

Waarmee iPhone 14 Pro opladen?

Sluit de iPhone op een stopcontact aan met de oplaadkabel (meegeleverd) en een Apple USB-lichtnetadapter (afzonderlijk verkrijgbaar). Zie Lichtnetadapters voor de iPhone.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.apple.com

Kan je iPhone 14 draadloos opladen?

De ondersteuning voor draadloos opladen kwam in 2017 als eerst naar de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Alle iPhones die daarna verschenen ondersteunen draadloos opladen, waaronder dus ook de iPhone SE 2022 en iPhone 14.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op icreatemagazine.nl

Welke usb poort heeft iPhone 11?

Voor een iPhone gebruik je namelijk een oplader met een lightning naar usb aansluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kabelmaatje.nl

Heeft Apple usb-c aansluiting?

Je iMac, Mac Mini en MacBook zijn uitgerust met usb C Thunderbolt poorten. MacBook Pro (2021), MacBook Pro (2023) en Mac Mini (2023) hebben een Thunderbolt 4 aansluiting. Eerdere modellen als iMac (2021) en Mac Mini (2020) hebben een Thunderbolt 3 aansluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coolblue.nl

Welke usb heeft Apple?

U kunt een USB-A-naar-Lightning-kabel of de nieuwere USB-C-naar-Lightning-kabel gebruiken met uw iPhone. U kunt elk van de onderstaande adapters gebruiken om uw iPhone, iPad, Apple Watch of iPod op te laden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.apple.com

Wat is het verschil tussen Lightning en MagSafe?

Als er Lightning-accessoires, zoals koptelefoons, zijn aangesloten, wordt opladen beperkt tot 7,5 W om te voldoen aan regelgevende normen. * De MagSafe-oplader werkt ook met lichtnetadapters die minimaal 12 W (5 V/2,4 A) aan vermogen leveren, maar dit resulteert in langzamer opladen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op support.apple.com

Welke aansluiting heeft de iPhone 13?

iPhone 13 - USB-C - Voeding en kabels - Alle accessoires - Apple (NL)

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apple.com

Wat is het beste voor je batterij iPhone?

Zorg ervoor dat de batterij niet volledig opgeladen, maar ook niet helemaal leeg is. Een laadpercentage van ongeveer 50% is ideaal. Als je een device voor langere tijd opbergt met een volledig ontladen batterij, kan er een chemisch proces optreden waardoor je de batterij daarna niet meer kunt opladen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apple.com