Waarom plast mijn konijn zoveel?

Doordat de protozoen vastlopen in de nieren geven ze in het nierweefsel een ontsteking. Hierdoor ontstaan problemen als veel drinken en plassen door de nierschade. Het nierweefsel kan de urine niet meer opnemen en daardoor gaat er veel urine geproduceerd worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekwilhelminapark.nl

Waarom plast mijn konijn veel?

Als je konijn een blaasprobleem heeft wordt hij of zij vaak onzindelijk en plast door het hele hok. De urine heeft vaak een afwijkende kleur als gevolg van bloedbijmenging. vNormale urine van een konijn kan variëren van bijna helder geel tot zeer donker oranje of roestkleur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dapbergendal.net

Hoe herken je blaasontsteking bij konijn?

Symptomen van een blaasontsteking bij uw konijn

Uw konijn heeft een bolle rug. Minder of helemaal geen eetlust. Uw konijn heeft moeite met plassen, pijn bij het plassen of kan helemaal niet meer plassen. Uw konijn plast op abnormale plaatsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anicura.nl

Waarom plast mijn konijn in huis?

Vooral niet-gecastreerde konijnen, zowel mannetjes als vrouwtjes, kunnen de gewoonte hebben voor, of om de kooi heen, te plassen. Hiermee willen ze aangeven dat de kooi persoonlijk bezit is, waar niemand aan moet komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoeveel plast een konijn?

Bij het konijn is het normale SG 1.003 – 1.036 volgens de literatuur. Dit is een veel bredere marge dan die bij een hond of een kat. Ook worden veel lagere waardes gemeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekmarnixstraat.nl

Waarom heeft mijn konijn flaporen?

34 related questions found

Welke kleur plas konijn?

Urine van gezonde konijnen kan variëren van waterig naar wat dikker en van geel of crèmekleurig tot rood of bruin wanneer pigmenten aanwezig zijn. Als een konijn plotseling rode urine heeft, is het verstandig wat urine te verzamelen en dit langs te brengen voor onderzoek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniektiel.nl

Waar zet je het konijnen toilet neer?

Waar zet je het konijnentoilet? Het is handig om de bak in eerste instantie neer te zetten op de plek waar je konijn (het grootste gedeelte van) zijn behoefte doet. Gaat je konijn hiervoor vervolgens een andere plek opzoeken, dan verplaats je de bak mee.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op medpets.nl

Hoe krijg je konijnen urine weg?

Gebruik voor het verwijderen van verse urinevlekken een mengsel van witte natuurazijn (één deel) en water (vier delen). Breng dit aan op de stof en maak dan gebruik van een oude spons om de vlek van binnen naar buiten weg te poetsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 123schoon.nl

Kunnen konijnen hun baasje missen?

Vooral konijnen kunnen, net zoals wij mensen, rouwen – en ze kunnen in die tijd vaak stiller zijn dan normaal. Zij moeten – net als wij – het verlies van hun maatje verwerken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op supremepetfoods.nl

Is karton slecht voor een konijn?

Kartonnen dozen zijn altijd een goed idee. Konijnen knagen eraan en kruipen er in, onder of op. Bevestig enkele dozen aan elkaar met een gat ertussenin om een ondergronds gangenstelsel na te bootsen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beestig.be

Hoe weet je of het goed gaat met je konijn?

GEZONDHEID KONIJNEN| Hoe ziet een gezond konijn eruit?
  • Ogen moeten stralen. De ogen van een konijn moeten schoon en helder zijn. ...
  • Vacht. Een glanzende vacht is een van de aspecten waaraan je al gauw kunt zien of een konijn gezond is. ...
  • Gezonde eetlust. ...
  • Ontlasting. ...
  • Goed van binnen is zichtbaar van buiten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op garvo.nl

Wat is blaasgruis bij konijnen?

Bij overmatige aanvoer van calcium via de voeding kan er uiteindelijk een grote hoeveelheid blaasgruis (of blaaszand) ontstaan. Wanneer de kristallen samenklonteren ontstaan er steentjes. Door gruis en steentjes kan de blaaswand geïrriteerd en ontstoken raken en krijg je een blaasontsteking.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniektiel.nl

Hoe kun je zien dat een konijn pijn heeft?

Vaker liggen: Wanneer staan en bewegen voor het konijn pijn doet zal hij vooral liggend te vinden zijn. Soms gaat dit gepaard met een gebogen, bolle rug. Compleet uitstrekken van het lichaam: Om bepaalde pijnpunten te ontzien kan een konijn zich helemaal uitstrekken bij het liggen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Kan een vrouwtjes konijn sproeien?

Mannetjes en vrouwtjes kunnen sproeien om hun territorium te markeren. Om dit te voorkomen kunnen konijnen het best gesteriliseerd of gecastreerd worden vlak voor of vlak na hun seksuele volwassenheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenziekenhuizen.nl

Hoeveel keer per dag moet een konijn eten?

Een konijn jonger dan 7 maanden mag zoveel droogvoer eten als hij wil. Konijnen ouder dan 7 maanden mogen maximaal 25 gram per kilogram lichaamsgewicht per dag, verdeeld over 's morgens en 's avonds. Dit lijkt heel weinig, maar is meer dan voldoende voor een gemiddeld konijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierapotheker.nl

Waarom drinkt een konijn veel water?

Door stress, pijn door een haak of een scherpe punt op de kiezen kan er een wondje in het slijmvlies van de bek ontstaan. Hierop zien we regelmatig dat konijnen meer gaan drinken. Een andere oorzaak van veel drinken is verveling / aangeleerd gedrag / verslaving aan de drinkfles.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekwilhelminapark.nl

Wat doet een konijn als hij je lief vind?

Een konijn doet dat uitsluitend bij de persoon waar hij veel van houdt. Dus als je konijn je hand likt dan vindt hij je lief en laat dat blijken door likken, net zoals een hond of een poes doet. Sommige konijnen vleien zich in je hals en likken je gezicht. Allemaal konijnenliefde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Kan een konijn zijn naam herkennen?

1) Konijnen zijn heel intelligent

Je kunt ze bijvoorbeeld leren hun naam te herkennen en te komen als je ze roept. Ook hebben konijnen een heel goed geheugen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pawshake.nl

Kunnen konijnen je stem herkennen?

Zo laten ze zich graag aaien (mits ze dit gewend zijn). Maar konijnen kunnen ook schrikachtig zijn. Wanneer iets ze niet bevalt, kunnen ze bijten. Ze kunnen hun verzorger herkennen aan bijvoorbeeld de stem en de geur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sophia-vereeniging.nl

Hoe vaak konijnen toilet verschonen?

Een handig hulpmiddel is het konijnentoilet. Dit zorgt ervoor dat uw konijn snel en gemakkelijk zindelijk wordt, zodat het niet zijn/haar behoefte overal in het hok doet en u niet iedere keer het hok in het geheel schoon hoeft te maken. Het advies is om het konijnentoilet twee tot drie keer in de week schoon te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Wat doe je als je konijn op de bank plast?

Konijnen zetten ook het territorium af door te urineren en te keutelen. Ze leggen kleine plasjes neer in hun omgeving of sproeien in huis. Het sproeien gebeurt met een draaiende sprong in de lucht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petplan.nl

Wat doe je in een konijnen wc?

Konijnen doen hun behoeft graag waar het zacht is. In de natuur zoeken ze ook altijd een zacht hoop grond/zand op. Door extra veel (absorberend) bodembedekker in het toiletje toe doen en heel weinig in het hok dan is de keuze van het konijn om op het toilet te zitten, omdat het daar zacht is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenverblijf.com

Waar slapen konijnen het liefst?

Zorg altijd voor schaduw bij een zonnig raam. Als het konijn afgezonderd wordt in bijvoorbeeld een slaapkamer, heeft hij geen contact met het gezin of met de rest van het huis. Hoe meer contact je hebt met je konijn, hoe meer plezier je aan elkaar hebt. De kooi wordt ingericht met een toiletbak, evt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Wat doen konijnen in de nacht?

Konijnen zijn over het algemeen crepusculair/schemeractief - wat inhoudt dat ze het actiefst zijn rond zonsondergang en zonsopgang. Als u uw konijnen vaak slapend aantreft terwijl u met ze wilt spelen, dan is het beter om dit vroeger op de dag te doen of juist 's avonds.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op omlet.nl

Wat betekent het als konijnen liggen?

Ontspannen konijn

Liggen met de zowel de voor- als achterpoten gestrekt. Liggen met de voorpoten gestrekt en de achterpoten gestrekt naar de zijkant. Het neusje is breed, wat betekent dat het konijn ontspannen is, een smal samengetrokken neusje zie je terug bij gevaar, angst of stress.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeztees.nl