Waarom voegen uitkrabben?

Het verwijderen van de oude voegen is niet alleen belangrijk om esthetische redenen maar ook om de gevelconstructie te beschermen. Beschadigde voegen lijken misschien op het eerste gezicht niet ernstig, maar kunnen een hoop schade aan uw gevel toebrengen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gyzs.nl

Waarom oude voegen uithakken?

Het binnengedrongen vocht kan dan bevriezen en uitzetten waardoor het heel wat schade kan toebrengen aan het metsel- en voegwerk. De voegen uithakken en vervangen zorgt ervoor dat er geen lekkages optreden en er geen stenen loskomen. De gevel (en dus de hele woning) wordt er weer een heel stuk duurzamer van.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op renoveeruwwoning.nl

Hoe diep moet je voegen uithakken?

Hoe diep moet je voegen uithakken? Bij het uithakken van je voegen van je buitenmuren of gevel is het belangrijk dat je niet te diep de oude voegen weghakt. Houdt gemiddeld 1 cm diepte aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op metsel-gigant.nl

Hoe voegen uitkrabben?

Voegen uithakken of voegen uitkappen kun je doen met een elektrische hakhamer, maar ook met een eenvoudige hamer of een beitel. Met een hamer maak je op en neer bewegingen en gebruik je de beitel als kop. Door steeds hakbewegingen te maken laat het specie los. De voegen vallen er gecontroleerd, stukje voor stukje uit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gereedschapcentrum.nl

Waarom voegen verwijderen buitenmuur?

Er kunnen verschillende redenen zijn om de voegen van jouw gevel te verwijderen: Je wil de gevel volledig renoveren. De voegen zijn beschadigd: ze vertonen scheuren, barsten of brokkelen af. De voegen zijn vuil en niet meer schoon te krijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gevelrenovatie-info.nl

Voegen uitkrabben

16 related questions found

Kun je over oude voegen heen voegen?

Bij een vervuilde voeg of een voeg die loslaat, hoef je in 90% van de gevallen de voeg niet te verwijderen. Met de voegcoating en speciale applicatie kun je de bestaande voeg laten zitten en de voegen herstellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kiwitz.nl

Waarom zou je je huis opnieuw laten voegen?

Beschadigde voegen ontsieren niet alleen de uitstraling van je gevel. Ze kunnen ook de constructie van je huis negatief beïnvloeden. Want de uitgeharde specie tussen die bakstenen van je woning houdt water tegen. Zijn de voegen gebarsten of ontbreken er stukken, dan is die waterdichtheid niet meer gegarandeerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interpolis.nl

Hoe lang na voegen Cementsluier verwijderen?

Veeg direct nadat het voegmiddel gedroogd is de tegels schoon met een natte spons. Om te weten wanneer het juiste moment is aangebroken, strijk je met een vinger over de voegen. Als er niets aan je vinger blijft plakken, is het voegmiddel voldoende gedroogd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op klium.nl

Hoe diep voegen uitkrabben?

U kunt rekening houden dat de meeste voegen doorgaans 12 millimeter zijn. Bij uitslijpen gaat u hetzelfde te werk als dat u bij uithakken zou doen. Voordat u te werk gaat is het aan te raden om de muur/gevel af te spuiten met een hoge drukspuit en slijp eerst de horizontale voegen en daarna pas de verticale.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gyzs.nl

Waarom komen voegen los?

Te snel water ontrokken aan de voegmortel. Dit komt vooral voor bij heel smalle voegjes in combinatie met zuigende tegels/ondergrond. Het water in de voegmortel verdampt en wordt ook te snel opgezogen door de zuigende tegel zodat het cement dat in de voegmortel zit onvoldoende water krijgt om af te binden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op livios.be

Waar op letten bij voegen?

Let daarom goed op volgende zaken :
  1. begin pas als de voeg voldoende uitgehard is.
  2. wring de spons goed uit (ze moet vochtig zijn, niet nat!) ...
  3. maak vrij langzame bewegingen bij het afkuisen.
  4. Het water uit de spons vermengt zich namelijk met de achtergebleven voegmortel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op belgium.weber

Kan je zelf voegen?

De gevel voegen doe je zo

Stap 1: maak de voegen in het metselwerk schoon. Verwijder vuil en stof met een droge borstel. Stap 2: maak de voegmortel aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je er een bal van kunt kneden, heeft de voegmortel de juiste vochtigheid en stevigheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hubo.nl

Waar begin je met voegen?

Het voegen doet u als volgt: STAP 1: Begin met het voegen van de lintvoeg, ook wel de horizontale voeg genoemd. Breng de voegmortel aan op het spaarbord met het bord net onder de voeg tegen de muur aan. Gebruik de lange voegspijker om de voegmortel in de muur te drukken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op steenhandelgeurds.nl

Hoe lang blijven voegen goed?

De technische levensduur van voegwerk is gemiddeld 30 tot 50 jaar. Bij twijfel is het dus verstandig om de voegen door een expert te laten bekijken en zo nodig te laten vervangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op takkenkamp.com

Wat kost uitslijpen en Hervoegen?

Voor het uitslijpen van voegen én hervoegen ligt de prijs gemiddeld rond de €43,- tot €66,- per m². Kiest u voor een duurdere voeg, zoals de snij- of knipvoeg? Dan ligt de kostprijs voor het uitslijpen van de voegen én hervoegen rond de €95,- tot €160,- per m².

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pvdv.be

Wat kost opnieuw voegen per m2?

Gemiddeld betaal je een bedrag tussen de 35 en 40 euro per vierkante meter. Dit zijn de prijzen voor normaal voegwerk. Heb jij een woning met bijzondere voegen? Dan is de vakman langer bezig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkspot.nl

Hoe lang niet lopen na voegen?

Voegmiddel wordt namelijk snel hard. Werk richting de deur en laat de vloer minimaal 2 uur drogen voordat je er weer overheen loopt. Beter is het om ca. 24 uur niet over de vloer te lopen, dus werk zoveel mogelijk naar de deur toe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nibostone.nl

Hoe diep mag een voeg zijn?

Zorg over het algemeen voor een minimale voegbreedte van 6 mm en maximaal 20 mm. De voegdiepte is afhankelijk van de voegbreedte. Tot 12 mm voegbreedte een voegdiepte aanhouden van 6 mm. Daarboven is de voegdiepte de helft van de voegbreedte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op soudal.com

Wat is Pointeren van de voegen?

Pointeren is het verzamelwoord voor het tegelijkertijd uitkrabben en doorstrijken van een voeg. Hiermee wordt een verdiepte voeg gecreëerd en gelijktijdig een mooi vlakke afgestreken mortel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op easypointer.nl

Hoe lang wachten met sponzen na voegen?

Een om te emulgeren (voorsponzen) en een ander om te sponzen met schoon water. Ca. 60 minuten na het voegen, het tegelwerk nasponzen (handspons) waarbij alle voegen worden geraakt. Met dit nasponzen verwijder je lichtere bestanddelen van de top van de voeg en daarmee de vervuiling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forbo.com

Waarom cementsluier verwijderen?

Cementsluier is een doffe aanslag die achterblijft na het voegen en wordt veroorzaakt door het niet goed schoonmaken met water en spons. Het is belangrijk dat deze waas goed wordt verwijderd, omdat je het jezelf anders onmogelijk maakt om de keramische tegels goed te onderhouden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vlagsma.nl

Hoe herken je cementsluier?

Een cementsluier is een klein laagje voegmiddel, vermengt met water, dat achterblijft na het voegen van tegelwerk. De cementsluier is te herkennen aan wit uitslaande wand- en/of vloertegels. Over het algemeen is deze sluier met normaal schoonmaken prima te verwijderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op phtegeltechniek.nl

Is voegen belangrijk?

Maar het voegwerk heeft ook een belangrijke functie: het beschermt het metselwerk en de gevel tegen weersinvloeden. Zitten er scheuren en barsten in de voegen, dan kan er vocht in uw spouwmuur en in de stenen trekken en eventueel ook doorsijpelen naar de binnenmuur - met vochtschade als gevolg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op takkenkamp.com

Wat kost het om een huis opnieuw te voegen?

De kosten voor een gevel voegen starten vanaf € 10 per m² en kunnen oplopen tot € 100 per m². De prijs voor het vervangen van je voegwerk is onder andere afhankelijk van het type voeg, het aantal m² en de arbeidskosten van de voeger.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op homedeal.nl

Wat kost het opnieuw voegen van je huis?

Gemiddelde kosten voor het renoveren van een gevel

Dan moet je denken aan een gemiddelde prijs per vierkante meter van €15. Moeten de voegen ook worden vervangen, dan kan de prijs al snel oplopen tot €50 per vierkante meter.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op werkspot.nl