Waarom zijn er geen Rolex-horloges te koop?

Rolex heeft te maken met dezelfde problemen als veel andere bedrijven: mondiale toeleveringsketens zijn ernstig verstoord geraakt tijdens de coronapandemie. Daardoor was het niet eerder zo moeilijk of kostbaar om een Rolex te verkrijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessinsider.nl

Kan je nog een Rolex kopen?

Nieuwe en authentieke Rolex-horloges zijn uitsluitend te koop bij officiële Rolex-retailers. Zij garanderen de echtheid van uw Rolex en zorgen dat het horloge van de vijfjarige internationale garantie wordt voorzien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rolex.com

Waarom Rolex uitverkocht?

Tweedehands Rolexen wisselen van eigenaar voor het drievoudige van hun oorspronkelijke prijs. Dat is o.a. een gevolg van een sterke toename van de vraag vanuit China's bloeiende middenklasse. Het tekort aan beschikbare uurwerken heeft geleid tot wachtlijsten van meerdere jaren voor populaire modellen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op businessam.be

Hoe lang is de wachttijd voor een Rolex?

Voor de aankoop van deze groene Submariner, een absolute klassieker op het gebied van de Haute Horlogerie, moesten geïnteresseerde klanten tot nu toe minstens 3 tot 4 jaar geduld op kunnen brengen. De Hulk is in 2020 uit productie genomen, maar zijn waarde en populariteit nemen nog steeds toe.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watchmaster.com

Is Zwitserland goedkoper om een Rolex te kopen?

De totaalprijs ligt, zelf in het legale geval, vele malen lager dan in Nederland, zo tussen de 2700 en 3000 euro en is zelfs veel goedkoper bij al onze grijze importeurs zoals sponsoren of Marly in Zwitserland.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rolexforum.nl

DIT is waarom je GEEN nieuwe Rolex GMT-Master of Daytona kunt KOPEN! - Storytime

18 related questions found

Wat is de goedkoopste Rolex?

Het goedkoopste Rolex-dameshorloge dat je bij ons kunt kopen kost €2.895. Het goedkoopste Rolex-herenhorloge dat je bij ons kunt kopen kost €3.795, deze heeft een handopwindbaar uurwerk en geen automatisch uurwerk. De goedkoopste heren-Rolex met een automatisch uurwerk kost €3.895, dit is een Rolex Oyster Perpetual.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trophieswatches.com

Waarom is een Rolex zo duur?

De horloges worden met de hand gemaakt van materialen van hoge kwaliteit. Al deze materialen worden door Rolex zelf geproduceerd, zelfs het smelten van het staal doet het merk zelf. Een Rolex is dus heel erg duur om te maken en garandeert altijd een hoge kwaliteit en lange levensduur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op manners.nl

Kan een Rolex in waarde dalen?

Rolex, een waardevast merk

Van zodra u het aankoopt en met trots rond uw pols doet, vermindert het al in waarde. Voor de meeste Rolex uurwerken geldt deze regel echter niet. De uurwerken van het merk met het kroontje behouden doorheen de tijd doorgaans immers goed hun waarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orye-stevenart.be

Wat is de meest gewilde Rolex?

De Rolex Submariner is het bekendste en succesvolste model van Rolex. Dit horloge met de unieke combinatie van de groene wijzerplaat en de kenmerkende groene bezel kreeg al snel de bijnaam 'The Hulk'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op manify.nl

Welke Rolex wordt niet meer gemaakt?

Rolex GMT-Master

Je kunt zowel voor een GMT-Master als een GMT-Master II kiezen. Waar de GMT-Master II nog gemaakt wordt, is de GMT-Master sinds 1999 niet meer in productie. Populaire en tijdloze modellen zijn de 5-cijferige Rolex 'Pepsi' of 'Coke'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wristler.eu

Welk merk lijkt op Rolex?

Tudor is het kleinere broertje van Rolex. Beide merken zijn in handen van dezelfde eigenaar. De horloges zijn kwalitatief op veel fronten vergelijkbaar. Een groot voordeel van Tudor is dat de horloges betaalbaarder zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op horlogemaat.nl

Wie draagt er een Rolex?

Gedragen door beroemdheden

Het dragen van een Rolex is meer dan een horloge om je pols hebben. Het betekent dat je in zeer goed gezelschap bent. Veel bekende acteurs, topvoetballers en invloedrijke CEO's dragen hun Rolex met trots. Interessant is dat onze onbetwist favoriete Rolex-drager een fictief personage is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catawiki.com

Welke Rolex stijgt in waarde 2023?

Het is moeilijk te beslissen welke Rolex in 2023 de beste investering is, maar de Rolex Explorer is duidelijk een kanshebber. De Explorer en Explorer II zijn ontworpen als horloge voor ontdekkingsreizigers, avonturiers en mensen die in zware omstandigheden werken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op newbondstreetpawnbrokers.com

Waar meeste kans op Rolex?

Waar moet je heen? De VS en China krijgen de grootste Rolex-aandelen toegewezen. Desondanks is geen van beide landen een goede plek om de populaire modellen te vinden. Zelfs in Zwitserland, de plek waar de Rolex wordt gemaakt, is het geen goed idee om een Rolex te halen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op manify.nl

Wat kost een 2e hands Rolex?

Heel zelden kunt u vintage Rolex kunt u een vintage Rolex vinden voor minder dan € 1.000,00 – maar meestal met aanzienlijke sporen van slijtage. Een van de populairste instapmodellen van Rolex, de Datejust, kost tweedehands tussen de € 4.000,00 en € 5.000,00.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op watchmaster.com

Hoe vaak Rolex service?

Als het gaat om onderhoud, maakt Rolex onderscheid tussen 'oude' en 'nieuwe' horloges. Voor nieuwe horloges, geproduceerd na juli 2015, wordt geadviseerd ééns in de 10 jaar een volledige servicebeurt te laten uitvoeren. Bij oudere horloges raadt het merk aan dit iedere 3 jaar te laten doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op interchrono.nl

Welke horloges gaan in waarde stijgen?

Welke wel? Rolex, Cartier, Patek Philippe en Audemars Piguet zijn volgens Lijfering meestal goede investeringen. En zelfs dan is niet elk horloge een flink bedrag waard, zegt hij. Dat heeft met een aantal dingen te maken: het aanbod is beperkt en er is veel meer vraag.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nu.nl

Kun je een Rolex verzekeren?

Ook een Rolex is standaard voor €5.000 meeverzekerd in de inboedelverzekering. Desalniettemin kan het zijn dat uw horloge meer waard is dan €5000. U kunt dan een aanvullende kostbaarhedenverzekering afsluiten. Dit is een verzekering op maat en met werelddekking voor bijvoorbeeld uw kostbare horloge.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op unive.nl

Kan je Rolex verkopen zonder papieren?

Wij kunnen zowel uw Rolex verkopen met papieren als zonder papieren. Wij zouden graag ons uiterste best voor u willen doen om uw rolex te verkopen voor de beste prijs. U zou gratis en vrijblijvend een offerte kunnen aanvragen bij wijverkopendathorloge.nl om uw Rolex te verkopen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijverkopendathorloge.nl

Hoeveel wijkt een Rolex af?

In het kort betekent dit dat Rolex zijn gangwerken (zonder kast) overmaakt aan COSC waar ze uitgebreid worden getest op hun nauwkeurigheid. Tijdens de tests mag per dag een maximale afwijking ontstaan van -4/+6 seconden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orye-stevenart.be

Hoeveel gram goud zit er in een Rolex?

Voor hetzelfde model Rolex in 18 karaats goud betaal je al snel € 30.000. Toch is er in die gouden Rolex 'slechts' 120 gram 18 karaats goud verwerkt. Die hoeveelheid goud heeft bij de actuele koers een waarde van een kleine € 5000.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op goudinkooputrecht.nl

Waarom daalt Rolex?

Horlogehandelplatform Chrono24 slingerde een statement de wereld in: door een crash in de cryptowereld is er een overvloed aan luxe horloges. En dus daalt de prijs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quotenet.nl

Welke horloges worden gestolen?

In de periode van 2018 t/m mei 2021 steekt de Rolex met kop en schouders boven alle andere merken uit met 266 gestolen gemelde exemplaren. Onder de slachtoffers van deze rolexroven bevinden zich ook een groot aantal BN'ers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op shownieuws.nl

Wie heeft de duurste Rolex?

Dat Cristiano Ronaldo veel geld heeft is algemeen bekend. De aanvaller van Juventus rijdt in de duurste auto's, bezit hotels en is de eigenaar van het duurste Rolex-horloge uit de geschiedenis.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl