Wat als BCG spoeling niet werkt?

'Bij patiënten die niet reageren op BCG-blaasspoelingen, moet de blaas worden verwijderd en vervangen door een urinestoma. Plus: BCG is moeilijk te produceren en daarom schaars.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amazingerasmusmc.nl

Wat als blaasspoelingen niet helpen?

Neem contact op met de uroloog: als de bijwerkingen van de blaasspoelingen niet verdwijnen. als u na blaasspoelingen met mitomycine hoofdpijn krijgt en duizelig bent. als u na blaasspoelingen met BCG koorts krijgt boven 38,5 graden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Waar moet je op letten bij blaasspoelen?

Tips om het blaasspoelen aangenamer te maken voor zowel jezelf als de zorgvrager
  1. Geef de spoeling aan je zorgvrager tijdens of na afloop van de lichamelijke verzorging. Dan hoef de zorgvrager zich niet later op de ochtend weer uit en aan te kleden.
  2. Warm de vloeistof even op. ...
  3. Laat de zwaartekracht zijn werk doen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgpadprofessional.noordhoff.nl

Hoe lang BCG spoelingen?

De BCG blaasspoelingen krijgt u in eerste instantie zes weken lang, iedere week. Daarna krijgt u 7 x 3 spoelingen verdeeld over een periode van 3 jaar. Deze spoelingen vinden plaats in maand 3, 6, 12, 18, 24, 30 en 36 na de operatie. In deze zeven maanden krijgt u drie weken lang, iedere week een spoeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diakonessenhuis.nl

Hoe lang moet je blaasspoelen?

De spoeling blijft ongeveer 1 uur in uw blaas, zodat de medicijnen goed kunnen inwerken. U mag in die tijd niet plassen. U blijft 30-90 minuten in het ziekenhuis. Hoelang de behandeling precies duurt, hangt af van het soort blaasspoeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

What is BCG Immunotherapy?

29 related questions found

Waarom blaasspoelen met BCG?

BCG is een medicijn dat de afweerreactie van uw blaas verbetert. Na blaasspoelingen met BCG wordt de kans dat de blaaskanker terugkomt kleiner. De behandeling bestaat uit een serie van blaasspoelingen. De spoelvloeistof moet 2 uur in uw blaas blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op olvg.nl

Wat zijn de gevolgen van een blaasspoeling?

Bijwerkingen van een blaasspoeling

Na de blaasspoeling kun je last hebben van bloed in je urine. Ook kan het plassen pijnlijk zijn en moet je misschien vaker plassen dan je gewend bent. Maar er zijn meer bijwerkingen mogelijk, zoals jeuk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Wat zit er in een BCG spoeling?

BCG staat voor Bacillus Calmette-Guérin. Dit is een vaccin dat bestaat uit een oplossing van verzwakte tuberculosebacteriën. In eerste instantie werd dit vaccin gebruikt om mensen ongevoelig (immuun) te maken van tuberculose. Het middel blijkt echter ook effectief te zijn tegen blaastumoren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op catharinaziekenhuis.nl

Wat is een contra indicatie voor een blaasspoeling?

Contra-indicaties voor de blaasspoeling

Als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Als u lijdt aan actieve tuberculose. Als u eerder bent behandeld met radiotherapie (bestraling). Als u andere medicatie gebruikt, ook als die door een andere arts is voorgeschreven, moet u dit altijd melden bij uw behandelend uroloog.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op viecuri.nl

Welke symptomen verwacht je bij een allergische reactie na een blaasspoeling?

De meest voorkomende zijn: - Bloed in de urine - Pijn tijdens plassen - Vaak moeten plassen - Allergische reactie, in de vorm van jeukende uitslag aan de handen en voeten Na het stoppen van de behandeling verdwijnen de klachten meestal vanzelf.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaansmedischcentrum.nl

Hoe vaak mag je blaasspoelen?

Hoe vaak moet de blaasspoeling worden uitgevoerd? Voor blaasspoelingen zijn verschillende geneesmiddelen beschikbaar. Uw uroloog bepaalt welk middel bij u gebruikt wordt. Ook bepaalt hij van tevoren hoeveel blaasspoelingen u nodig heeft en hoeveel tijd er zit tussen de spoelingen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op andros.nl

Welke problemen en complicaties kunnen zich voordoen bij het blaasspoelen en hoe los je ze op?

De meest voorkomende complicaties zijn: − herhaaldelijk aandrang om te plassen; − pijnlijk of branderig gevoel in de blaas of de plasbuis; − moeite met het ophouden van urine; − aanwezigheid van bloed- of weefseldeeltjes in de urine; − een grieperig gevoel met een temperatuurverhoging boven 38,5 °C kan binnen vier uur ...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maasstadziekenhuis.nl

Wat doe je als de katheter verstopt is tijdens het blaasspoelen?

Als de katheter verstopt zit en er dus geen praktische oorzaak is, kan de katheter gespoeld worden met blaasspoelvloeistof NaCl. Dit doe je om te kijken of de katheter nog wel doorgankelijk is. SOLUTIO G: Wordt ook wel Suby G genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zuster055.nl

Is een kwaadaardige tumor te genezen?

Van sommige typen kanker geneest bijna iedereen. Van andere typen vrijwel niemand. Maar ook dan is er niets met zekerheid te zeggen, omdat een bepaald type kanker zich bij de ene persoon heel anders ontwikkelt dan bij de andere. Belangrijk voor de kans op genezing is vooral het stadium waarin de tumor verkeert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tegenkanker.nl

Hoeveel spoelvloeistof moet hij laten teruglopen in de Blaasspuit?

c Neem een spuit uit de verpakking en laat de verpakking open liggen. d Trek met de spuit 10 - 50 ml spoelvloeistof op. e Leg de spuit terug in de geopende verpakking, zorg dat de conus steriel blijft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op extranet.volckaert.nl

Is blaasspoelen zinvol bij blaasontsteking?

Uit recent onderzoek blijken gentamicine blaasspoelingen een effectief middel voor de behandeling van deze moeilijk behandelbare urineweginfecties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blaascentrum.nl

Wat is een reden om geen blaasspoeling uit te voeren?

De verpleegkundige zal voor elke blaasspoeling uw urine controleren op ontstekingscellen en vragen of u klachten heeft met plassen, of andere klachten heeft. De spoeling kan niet doorgaan als u veel plasklachten heeft, zichtbaar bloed in de urine of als u een urineweginfectie heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op erasmusmc.nl

Is BCG immunotherapie?

Immunotherapie (BCG, Immucothel)

Immunotherapie is er op gericht bepaalde cellen in het afweersysteem te activeren en/of te vermeerderen, waardoor de kankercellen krachtiger kunnen worden bestreden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikazia.nl

Hoe snel komen Blaaspoliepen terug?

Blaaspoliepen blijven vaak beperkt tot het slijmvlies. Door middel van een kleine operatie (transurethrale resectie of TUR) kunnen de poliepen via de plasbuis verwijderd worden. Bij meer dan vijftig procent van de patiënten keren blaaspoliepen echter terug.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Wat kost een blaasspoeling?

De kosten voor de patiënt zijn afhankelijk van de toedieningsfrequentie, alsook de samenstelling en leverancier van de gekozen blaasspoeling. Globaal bedraagt de prijs in Nederland tussen de € 45,- en € 90,- per blaasspoeling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op richtlijnendatabase.nl

Wie mag er blaasspoelen?

Blaasspoelen is een voorbehouden handeling die je als zorgprofessional, voor de veiligheid van de cliënt, correct moet kunnen uitvoeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgpadprofessional.noordhoff.nl

Waarom blaasspoelen met NACL?

Uro-Tainer® met natriumchloride wordt aanbevolen als blaasspoeling, om vuil en slijm weg te spoelen uit de blaas en katheter. Deze isotone vloeistof heeft een puur mechanische werking. Het voorkomt en verhelpt debrisvorming in de blaas.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bbraun.nl

Waarom is het spoelen van de blaas en risicovolle handeling?

Het spoelen van de blaas en katheter is een risicovolle handeling volgens de Wet BIG omdat er een open verbinding is met het milieu interieur met een verhoogde kans op een nierbekkeninfectie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgmetelkaar.nl

Kun je blaasspoelen met kraanwater?

Thuis kunt u de blaas spoelen met kraanwater.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op erasmusmc.nl

Waarom continu blaasspoelen?

Door de continu blaasspoelen kan voorkomen worden dat de katheter verstopt raakt met bloedstolsels die zich vormen in de blaas. Ook kan blaasspoeling met gesloten systeem worden verricht om een geïrriteerde of ontstoken blaaswand te behandelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op extranet.volckaert.nl