Wat betekent 91y op een band?

de load index. dit geeft het draagvermogen van een band (in kg) weer. 91 komt overeen met een draagvermogen van 615 kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banden.autoweek.nl

Wat betekent 98Y op band?

De loadindex staat aangegeven op de autoband. In de afbeelding zie je cijfers in reliëf op de zijkant van de band staan: 265/35 ZR19 98Y. Het cijfer 98 geeft hierbij de loadindex van de band aan. De loadindex is altijd een cijfer tussen de 71 en 120.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandenthuis.nl

Wat betekenen de codes op een band?

Dat wordt op de band aangegeven met een viercijferige code. De eerste twee cijfers geven het weeknummer aan, de tweede twee cijfers het jaartal. De code 0201 vertelt dat de band in dit voorbeeld aan in de tweede week van het jaar 2001 is gefabriceerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoweek.nl

Wat is 94V op een band?

Als er op de wang van je autoband 205/55R16 94V staat, dan is de snelheidsindex van jouw banden V, ofwel 240 km/u. Het getal “94” voor de “V” duidt het draagvermogen aan, dat is voor deze band 670 kg.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oponeo.nl

Hoe lees je een band?

Aan de buitenrand van je autobanden, onder het profiel, vind je drie cijfercombinaties. Bijvoorbeeld: 205/55 R16. De eerste drie cijfers geven de breedte van je autoband aan, in millimeters. De cijfers na de “/” geven de hoogte van je band aan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op euromaster.nl

How to Read a Tire Size & Understanding a Tire Sidewall

43 related questions found

Wat betekent 91h op een band?

91 komt overeen met een draagvermogen van 615 kg. snelheidsymbool. Dit geeft de maximale snelheid van een band aan. H staat voor 210 km/h.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op banden.autoweek.nl

Wat betekent 91w op een autoband?

De snelheidsindex van een band wordt op de zijkant ervan vermeld, na het draagvermogen. In dit voorbeeld is de snelheidsindex W, wat betekent dat de band wettelijk is goedgekeurd voor snelheden tot 270 km/h.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uniroyal.nl

Wat is de beste 4 seizoenen band?

Best geteste all season banden 2020
  • Best getest volgens de ANWB: Continental AllSeasonContact - 235/55R17.
  • Best getest volgens de ANWB: Goodyear Vector 4 Seasons Gen-2 - 235/55R17.
  • Best getest volgens de ANWB: Michelin CrossClimate.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op euromaster.nl

Hoeveel lucht moet er in een band?

De bandenspanning van “normale” personenauto's varieert van ongeveer 1,8 bar tot circa 3,2 bar. Door deze overdruk in de band, en omdat rubber een doorlaatbaar materiaal is, loopt elke band altijd langzaam leeg met ongeveer 2 tot 5 % per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandopspanning.nl

Hoeveel moet een band opgepompt zijn?

De ideale bandenspanning voor gewone en elektrische fietsen ligt tussen de 3,5 en de 4,5 bar. Hoeveel luchtdruk de fietsband moet hebben is ook afhankelijk van het soort fiets.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hetzwartefietsenplan.com

Hoe kun je zien hoe oud een band is?

Hoe weet ik hoe oud een band is? Op de zijkant van uw band staat een zogeheten DOT-code. De laatste vier cijfers achter de letters 'DOT' (Department Of Transportation), vertellen wanneer een band is geproduceerd. De eerste twee cijfers vermelden de productieweek, de laatste twee cijfers het jaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rbi.nl

Welke band mag op mijn auto?

Welke banden passen onder mijn auto? U vindt de bandenmaat aan de zijkant van uw huidige banden. Onder het profiel van de banden, aan de zijkant, vindt u een combinatie van letters en cijfers. Bijvoorbeeld 225/40 R18.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wheelpoint.nl

Kan ik een hogere band monteren?

Je kunt onder je auto best een andere bandenmaat monteren maar er komt wel het nodige bij kijken. Je kunt natuurlijk kijken naar de AutoWeek bandentests. Maar voor jouw situatie is heb je vaak deskundigheid nodig voor de nieuwe maat. Vraag daarom advies bij je garage of een bandenspecialist als je hieraan denkt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autoweek.nl

Wat is de snelheidsindex van een band?

Wat zegt een snelheidsindex over uw banden? Een snelheidsindex of speedindex (SI) toont de maximaal toegelaten snelheid van uw banden. De index, uitgedrukt in een letter, is terug te vinden op de wang van uw banden. In de combinatie 205/55 R16 V geldt de snelheidscodering V als de SI.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tirendo.nl

Wat is een versterkte band?

Sommige banden hebben de markering XL. Dit staat voor “Extra Load”. Dit betekent eenvoudigweg dat de band is versterkt zodat deze zwaardere belastingen kan dragen dan standaard banden in dezelfde afmeting. Dit type band wordt meestal gebruikt voor zwaardere voertuigen zoals SUV's.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michelin.nl

Welke snelheidsindex?

Bij iedere letter hoort een bepaalde maximale snelheid. Bij snelheidsindex H hoort bijvoorbeeld een maximumsnelheid van 210 km/h, snelheidsindex W betekent 270 km/h en snelheidsindex Y staat voor 300 km/h. Voor de letter staat vaak nog een getal, bijvoorbeeld 91 of 94.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autodoc.nl

Kun je autobanden te hard oppompen?

Een te hoge bandenspanning zorgt er namelijk voor dat een band sneller slijt. Bovendien heeft een band met te hoge spanning minder grip, trilt deze meer en is er vermindert rijcomfort. Daarnaast is de kans op een klapband groter. Bij een te lage bandenspanning is er juist ongelijkmatige verdeling van de druk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op autobedrijfthoonen.nl

Hoeveel mag de bandenspanning afwijken?

De druk in de band is afhankelijk van de temperatuur. Met elke 10 graden afwijking moet de aan te brengen spanning daarom met 0,1 bar worden gecorrigeerd. Is het warmer dan 20 graden, dan is de druk door de buitenlucht toegenomen en moet u dus de meting naar beneden corrigeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandopspanning.nl

Welke band slijt het snelst?

Doorgaans verslijten de banden op de aandrijfas het snelst: bij voorwielaangedreven wagens zijn dat de voorbanden. Bij achterwielaangedreven wagens slijten de achterbanden sneller. Maar behalve de aandrijfas heeft ook de stuurkracht invloed op de banden. De voorbanden van voorwielaandrijvers worden dubbel belast.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op uniroyal.be

Wat is beter Vredestein of Michelin?

Volgens de ANWB is de Michelin overtuigend de testwinnaar. In de zomer zit deze band op het niveau van een goede zomerband. Op nat wegdek presteert de band zowel in warme zomerse als in koude winterse omstandigheden goed, maar op sneeuw heeft de CrossClimate niet het niveau van een echte winterband.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandenportaal.nl

Hoelang is een band goed?

Recent onderzoek wijst uit dat de gemiddelde afstand die je met autobanden kunt afleggen tussen de 30.000 en 100.000 km ligt. Hiermee komt de gemiddelde levensduur van autobanden op ongeveer 65.000 km bij gebruik op “normaal” wegdek.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bandenthuis.nl

Waar staat de C voor op een band?

De C staat trouwens niet voor Caravan maar voor Commercial. Deze banden kunnen beter tegen een stootje dan gewone autobanden en zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen stoepranden, oneffenheden in het wegdek, grind, stenen etc.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op acsifreelife.nl

Wat is een super single band?

Deze nieuwe generatie banden werd aangeduid als supersingles. Een supersingle is vrij breed, maar veel smaller dan een dubbellucht-stel met hetzelfde draagvermogen en ook lichter, het verschil kan oplopen tot bijna tweehonderd kilo per as.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe hard mag een band?

Voor de banden van een 'gewone personenauto' is de aanbevolen luchtdruk vaak tussen de 2.0 en 2.5 bar, afhankelijk van de belasting van uw auto. De exacte druk is afhankelijk van het type en model auto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op balde.nl