Wat betekent skeer in straattaal?

Skeer. Betekent blut of platzak, maar wordt ook gebruikt om iets te omschrijven dat armoedig wordt gevonden: 'Wat een skere gast is dat. Hij geeft nooit een rondje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op anw.ivdnt.org

Wat is skeer zijn?

Skeer is een populair woord uit de Nederlandse straattaal. Het heeft inmiddels meerdere betekenissen, maar over het algemeen drukt het iets uit van waardeloosheid of armoedigheid. Zo kun je zeggen dat je begin februari helemaal skeer bent en dus skere kleren moet dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op duovertaalburo.nl

Is skeer straattaal?

'Skeer', 'Skere' en 'Skirre' is echte straattaal of ook wel jongerentaal en wordt veel op internetfora gebruikt. Het is een mengelmoesje van taal die jongeren van verschillende culturele en sociale achtergronden in het dagelijks leven gebruiken op school en op straat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op enjoythegoodlife.nl

Hoe leg je skeer uit?

Skeer – Als je skeer bent dan heb je geen geld, ben je helemaal blut. Maar iemand je fiets skeer noemt, dan betekent dat dat hij je fiets gaar of armoedig vindt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op clubvanrelaxtemoeders.nl

Is het skeer of SKIR?

1) Skir is de foutieve spelling van het woord skeer, wat de betekenis van “blut” heeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op woorden.org

HET AT5 NIEUWS IN STRAATTAAL?!

30 related questions found

Wat is blut in straattaal?

Meestal je vriend of vriendin. Betekent blut of platzak, maar wordt ook gebruikt om iets te omschrijven dat armoedig wordt gevonden: 'Wat een skere gast is dat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op harpersbazaar.com

Wat is skyr straattaal?

Wie bij Skyr aan IJslandse yoghurt denkt, heeft er niks van begrepen. De echt bijdetijdsen onder ons gebruiken 'skeer' (of 'skier') om uit te drukken dat ze iets maar armoedig of goedkoop vinden. Pas op: verwar 'skeer' niet met 'skr skr', want daarmee geef je aan iets belachelijk (facepalm) te vinden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jordanmlu.nl

Wat is Spipa?

Op 7 november 2018 is de Vereniging Sensorimotor Psychotherapy Nederland, afgekort SPIPA-NL, notarieel opgericht met een eerste bestuur. Met Brennan Arnold, CEO van SPI die toevallig in Nederland was, hebben we dit met een klein feestje gevierd. In 2019 bouwen we aan SPIPA-NL.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sensorimotorpsychotherapy.nl

Wat is een Slebba?

De verkleinvormen hebben meestal een positieve gevoelswaarde; slet, sloerie en slebba (afgeleid van slet) zijn meestal negatief bedoeld. Overigens spreken vrouwen elkaar in de jongerentaal ook geregeld aan met moppie of wijffie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nrc.nl

Wat betekent Ouleh in straattaal?

Ouleh wordt als antwoord gegeven aan iemand die een wens, een plan of een verwachting heeft uitgedrukt, en dan aanduidende dat hij zich met ijdele hoop vleit, in de zin van och kom / 't mocht wat! Maar het betekent ook gewoon 'zij' in het Arabisch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op straatwoordenboek.nl

Hoe zeg je geld in straattaal?

Geld is od, saaf, money, paper of cash, en je hebt een jarra, lotto, donnie, bankoe, barkie, doezoe en millie. Ik lees zinnen als: 'Ik-wil-die-millies-op-de-bank-net-Koen-Everink'. 'Ik-ga-hem-blessen-met-een-donnie-want-hij-heeft-geen-od.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op trouw.nl

Hoe zeg je rustig in straattaal?

Doe is effe relaxed / rustig ! Ewa! Doe ff chill ofso! / Kom we gaan chille na die fissa!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op straatwoordenboek.nl

Hoe zeg je nicht in straattaal?

ᐅ Niffa - Straattaal verklaard | Straatwoordenboek.nl.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op straatwoordenboek.nl

Waar komt het woord skeer vandaan?

Skeer – ook vaak gespeld als skir of skêr – is een woord uit het Sranantongo, dat in Suriname de meestgesproken taal is na het Nederlands. Van origine is het waarschijnlijk een term uit het knikkerspel: als je daar- bij skeer was, had je helemaal geen knikkers meer over om je verlies te betalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onzetaal.nl

Wat is een Pekkie?

Pekkie = Pekkie is een personage uit de Vlaamse stripreeks Jommeke. Hij is de hond van Jommekes beste vriend Filiberke. == Omschrijving == Pekkie is de trouwe hond van Filiberke. Hij is een zwarte koningspoedel en heeft dan ook krulle...

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Wat is een Osso?

Osso is een bekende straattaalterm en Surinaams voor huis of thuis. In de Volkskrant leest u het doorgaans niet, maar osso is in Nederland al bijna net zo ingeburgerd als doekoe (Surinaams voor geld).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wat is Sahbi?

Lang hadden vooral het Surinaams en Papiaments grote invloed op de straattaal, maar de laatste jaren is die steeds meer doorspekt geraakt met Marokkaans-Arabisch. Een minicursus: met sahbi spreek je een vriend aan, saaf – van het Arabische sarf, wisselgeld – is geld en ewa kun je zo'n beetje overal tussen gooien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wat doet lichaamsgerichte therapie?

Lichaamsgerichte psychotherapie is een samenvattende noemer voor behandelingsvormen die het lichaam, emoties, gevoel en gedachten als één behandelen. Zo wordt lichaam gebruikt als spiegel van de klachten en behandeld om tot de kern van een geestelijk, lichamelijk en/of emotioneel probleem te komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bolenius.nu

Wat betekent Wahed ijsje?

Bij het zoeken naar het woordje wahed op straattaalfora kwam ik de volgende definitie tegen: 'Wahed betekent fucking harde. Dus: 'Ik geef jou wahed kopstoot.''

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wat is ANOE straattaal?

De betekenis van het woord Anoe is: Hand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op straattaalwoordenboek.nl

Wat is Kaulo in het Nederlands?

Een bijzonder bijvoeglijk naamwoord in de Nederlandse straattaal is misschien wel 'kaulo'. Het woord wordt meestal gebruikt om een extra lading te geven, zowel positief als negatief. Bijvoorbeeld 'dat was echt kaulo raar' of 'zij is echt kaulo mooi'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op encyclo.nl

Wat is ok in straattaal?

Het tussenwerpsel oké wordt gebruikt om instemming uit te drukken: 'het is in orde'. Het woord is van Amerikaans-Engelse oorsprong en wordt in het Engels gespeld als okay of als de afkorting O.K. of OK. In de Woordenlijst is het woord in de pseudo-Franse spelling oké opgenomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op taaladvies.net

Wat is de betekenis van Aina?

Aina, dat ook Kinderwoord van het jaar kan worden, wordt door tieners vaak gebruikt in de betekenis van «oh nee». Zoals in: 'Ik mag niet naar die fuif van mijn ouders. Aina!». Slay, dat ook kans maakt op de titel Kinderwoord van het jaar, gebruiken tieners in de betekenis van «goed gedaan» of «zalig».

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op apuntateuna.es

Hoe zeg je hou je bek in straattaal?

Woordenlijst: van straattaal naar ABN

Hou je bek! A dobbo!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tvmona.nl