Wat is beter Ziggo of KPN?

Ziggo doet het wat betreft televisiekwaliteit iets beter (7,5) dan KPN Glasvezel (7,3) en KPN DSL (7,2). Met storingsmeldingen voor tv zitten KPN en Ziggo dit kwartaal dicht bij elkaar: 20% (KPN Glasvezel en KPN DSL) en 16% voor Ziggo. Het oordeel voor vaste telefonie is bij beide providers erg goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Wat is het verschil tussen Ziggo en KPN?

Beide providers bieden internettoegang via verschillende netwerken. Ziggo levert internet via de kabel (coax) en KPN internet via DSL (koper) en glasvezel. Dit is direct het belangrijkste verschil tussen beide aanbieders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetvergelijk.nl

Wie heeft meer klanten KPN of Ziggo?

Voordelen en nadelen van beide providers – Ziggo is de grootste internetprovider van Nederland met 3,3 miljoen klanten, en KPN is de tweede grootste met 2,7 miljoen klanten. Ze hebben beide een redelijk gelijkwaardig aanbod. Toch zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee providers.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Wat is beter Ziggo of glasvezel?

Glasvezelinternet is momenteel vaak wat goedkoper dan het kabelinternet van Ziggo, met hogere download- en vooral uploadsnelheden. Bij kabelinternet bedraagt de uploadsnelheid vaak maar 10 procent van de downloadsnelheid, terwijl die bij glasvezel even hoog is als de downloadsnelheid.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waarom is Ziggo zo veel duurder?

Waarom wordt Ziggo steeds duurder? De prijsverhogingen van de abonnementen zijn volgens Ziggo het gevolg van hogere kosten, zoals energie die nodig is voor het netwerk en de datacenters.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ct.nl

KPN of Ziggo wat zijn de voor en nadelen

36 related questions found

Wat doet Ziggo voor trouwe klanten?

Trouwe bestaande klanten van het kabelbedrijf vinden het absurd dat nieuwe klanten zoveel korting krijgen. Ziggo stelt officieel dat iedere klant bij het aangaan van het abonnement een korting of extraatje in de vorm van gratis aanvullende tv-pakketten heeft ontvangen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op totaaltv.nl

Hoelang zit je vast aan Ziggo?

Je sluit altijd een abonnement af voor onbepaalde tijd. En kunt maandelijks opzeggen. Soms geldt er een minimum looptijd, bijvoorbeeld bij een actie met korting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Is Ziggo sneller dan KPN?

Verschillen KPN en Ziggo

Ook rapporteren ze iets meer internetstoringen. Ziggo doet het wat betreft televisiekwaliteit iets beter (7,5) dan KPN Glasvezel (7,3) en KPN DSL (7,2). Met storingsmeldingen voor tv zitten KPN en Ziggo dit kwartaal dicht bij elkaar: 20% (KPN Glasvezel en KPN DSL) en 16% voor Ziggo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Kun je met glasvezel bij Ziggo blijven?

Vanaf 2022 gaat Ziggo duizenden aansluitingen per jaar verglazen. Maar ondanks dat Ziggo glasvezel tot in de meterkast in deze gevallen gaat aanleggen, blijft het kabelbedrijf in de woning coax gebruiken. Dit zorgt er onder meer voor dat alle Ziggo-abonnees dezelfde apparatuur kunnen gebruiken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op totaaltv.nl

Waarom gaat Ziggo niet over op glasvezel?

Dit komt omdat het Ziggo netwerk een zogenoemd HFC-netwerk is, oftewel een Hybrid Fiber Coaxial netwerk. Dit houdt in dat het grootste gedeelte van het netwerk van Ziggo uit glasvezel bestaat maar de verbinding tussen de wijkkast en de woning geleverd wordt door een coaxkabel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetpostcodecheck.nl

Wat is het beste internet voor thuis?

Beste uit de Test

KPN Glasvezel scoort een 7,8 en staat daarmee in het eerste kwartaal bovenaan onze lijst. In het derde en vierde kwartaal van vorig jaar was de provider ook Beste uit de Test. KPN doet het vooral goed op de kwaliteit van hun internetdiensten. Ook de score voor tv-kwaliteit is bovengemiddeld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op consumentenbond.nl

Is KPN een goede provider?

In het eerste kwartaal van 2023 beoordeelde de Consumentenbond KPN Glasvezel opnieuw als beste alles-in-1-provider. Ook vorig jaar kwam KPN Glasvezel drie kwartalen als Beste uit de Test. Klanten van KPN beoordelen de kwaliteit van alle diensten (internet, televisie en telefonie) als goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpn.com

Kan mijn Ziggo goedkoper?

Tot nu toe moesten klanten van Ziggo altijd een tv-abonnement bij hun internetaansluiting nemen. Het goedkoopste pakket was daarom voorheen de combinatie tussen 75 Mbps internet en online tv via Ziggo Go, voor 48,50 euro per maand. Daar komt nu een optie zonder online tv bij, voor 42,50 euro per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Waarom zou je KPN kiezen?

Kies voor KPN wanneer:

Je al glasvezel kunt krijgen op je adres. Je maandelijks opzegbaar internet wil. Je al een mobiel abonnement bij KPN of Simyo hebt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keuze.nl

Waarom is KPN duurder?

Elk jaar veranderen de prijzen door inflatie, schrijft KPN. Dat is de inflatie van het voorgaande boekjaar (= 2,7% voor 2021). Op 1 juli 2022 veranderen daarom de prijzen van dit abonnement. De kosten voor Alles-in-1 Thuis Standaard zijn tot 1 juli 2022 € 71,26 per maand, vanaf 1 juli € 74,04 per maand.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maxmeldpunt.nl

Wat zijn de voordelen van Ziggo?

Dat is de kracht van Vodafone en Ziggo samen
  • Dubbele data. Dubbel zo veel appen, streamen, swipen. Blijf altijd verbonden.
  • Gratis tv-pakket. Sport, movies & series of kids: jij kiest je tv-pakket.
  • Tot €7,50 korting. Iets extra's. Gewoon, voor die kleine dingen in het leven.
  • Safe Online XL. Veiligheid voorop.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vodafone.nl

Kan KPN mij verplichten om glasvezel te nemen?

Nee, je bent niet verplicht om een glasvezel abonnement af te sluiten. We sluiten jouw woning kosteloos en vrijblijvend aan op ons glasvezelnetwerk. Je betaalt hier dus niets voor. Belangrijk: geef wél op tijd toestemming.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpnnetwerk.nl

Is het verstandig om glasvezel aan te laten leggen?

Overstappen is niet noodzakelijk, maar glasvezel is wel het meest toekomstbestendige netwerk van dit moment. De snelheden zijn hoger, de up- en downloadsnelheden zijn gelijk en er is weinig ruis op de lijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op internetten.nl

Waarom geen glasvezel nemen?

Wat zijn de nadelen? Het grootste nadeel blijft de toegankelijkheid tot zo'n glasvezelkabel. Voor veel huizen is er nog geen aansluiting in de buurt en zal dat eerst geregeld moeten worden. De gemeente neemt daar zelf een besluit in: het enige wat je zelf kunt doen is infomeren en wachten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Waarom kiezen voor Ziggo?

Het tv-aanbod: Meer zenders bij KPN of Ziggo

Niet alleen de beeldkwaliteit, maar ook het totaal aantal tv-zenders dat inbegrepen is bij het basispakket kunnen meespelen voor welke provider je moet kiezen. Zodoende heeft Ziggo op dit moment 85 tv-zenders in het basispakket en KPN 65 tv-zenders.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op allesin1info.nl

Is Netflix via KPN goedkoper?

Krijg ik Entertainmentkorting als ik Netflix combineer met KPN Internet en Mobiel? Als je Netflix betaalt via de KPN factuur of Netflix als Entertainmentdienst hebt, dan krijg je maandelijks 5,- Entertainmentkorting wanneer je Internet, Mobiel en Netflix combineert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kpn.com

Hoe kom je van Ziggo af?

De snelste manier: bel ons op 1200 (gratis met Ziggo telefoonaansluiting) of 0900 1884 (normaal tarief). Natuurlijk kan je dit ook op een andere manier aan ons doorgeven: online met het opzegformulier of per post. Dan hebben we het volgende nodig om je opzegging te verwerken: je naam, adres, postcode en woonplaats.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl

Hoeveel gaat Ziggo omhoog in 2023?

Ook de kosten van materiaal voor het leveren van diensten en onderhoud zijn sinds vorig jaar gestegen. Daarom passen we per 1 juli 2023 een inflatiecorrectie van gemiddeld 8,5% toe op de prijzen van onze pakketten en beltarieven. Met deze wijziging blijven we binnen het gemiddelde 2022 CBS inflatiecijfer van 10%.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziggo.nl