Wat is de beste mondspoeling?

OxyFresh = Winnaar
OxyFresh Lemon Mint is met afstand het beste mondwater voor dagelijks gebruik. Het is ook niet zomaar het best verkochte en best beoordeelde mondwater op grote sites zoals bol.com. De fabrikant snapt precies wat de mondholte nodig heeft om gezond te worden én te blijven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraagdetandarts.nl

Is spoelen met mondwater goed?

Hoewel mondwater veel bacteriën in je mond kan doden, wordt het door veel tandartsen afgeraden. De voordelen wegen namelijk niet op tegen de nadelen. De meeste mondspoelmiddelen bevatten schadelijke stoffen, zoals: Alcohol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tcn.nl

Wat is de beste mondspoeling voor ontstoken tandvlees?

OxyFresh = Beste middel.

OxyFresh is één van de meest gewaardeerde mondwaters tegen ontstoken tandvlees. 'OxyFresh Super Relief ' geneest het ontstoken, beschadigde of bloedende tandvlees, maar heeft géén schadelijke gevolgen voor het gebit. OxyFresh werkt op basis van actief zuurstof, foliumzuur en zink.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondwaterspoeling.nl

Wat is de beste mondspoeling tegen slechte adem?

,,Als het tongreinigen te weinig resultaat oplevert, bestaan er speciale mondspoelmiddelen zoals Meridol Halitosis en Halita die vrij verkrijgbaar zijn bij de apotheek en ondersteunend kunnen werken bij mensen met een slechte adem.”

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ad.nl

Hoe goed is meridol mondspoeling?

Doordat Meridol mondspoeling schadelijke bacteriën aanpakt, kan het bij diverse problemen een positieve rol spelen, aldus de fabrikant. Onder meer bij gevoelig tandvlees, tandplakvorming, terugtrekkend tandvlees en gaatjes kan Meridol mondspoeling de klachten verminderen. Ook zou het de adem kunnen verbeteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraagdetandarts.nl

BLOEDEND tandvlees? Volg deze ROUTINE van de mondhygiëniste! | Routine Planner

38 related questions found

Is Parodontax mondwater goed?

Hoewel Parodontax vrij effectief schadelijke bacteriën en tandplakvorming kan tegengaan, kleven er ook duidelijke nadelen aan het gebruik van het mondwater. Met name de toevoeging van chloorhexidine kan leiden tot diverse klachten, zoals verkleuringen van het gebit en de vorming van zweertjes en aften.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraagdetandarts.nl

Hoe vaak mag je spoelen met mondwater?

Vaak raden leveranciers van mondspoelmiddelen aan om het middel twee keer per dag te gebruiken. Op de verpakking lees je hoe lang je moet spoelen. Vaak wordt aangeraden om ongeveer 30 seconden te spoelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op studentist.nl

Hoe krijg je vieze adem weg?

Wat kan ik doen tegen een slechte adem?
  1. Zorg goed voor uw tanden en tandvlees. Zo voorkomt u tandproblemen. ...
  2. Drink en eet gezond en regelmatig. Als u iets eet of drinkt, maken de bacteriën in uw mond minder gassen. ...
  3. Als u rookt: stop met roken.
  4. Drink geen alcohol. ...
  5. Eet geen knoflook. ...
  6. Gebruik kauwgom.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Is Oral B mondwater goed?

Het werkt doeltreffend en is daarom goed voor de dagelijkse ondersteuning van de mondverzorging. Het Oral-B mondwater doodt bacteriën in de mond op plekken waar u met de tandenborstel niet bij kunt komen. Daarnaast worden uw tanden beschermt tegen tandplak en helpt het tandvleesproblemen voorkomen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandenborstel.com

Hoe lang mag je mondspoeling gebruiken?

Hoe lang moet u de mondspoeling gebruiken? Gemiddeld wordt er 7-8 dagen gespoeld; echter de tijdsduur kan langer zijn als uw behandelaar dit aangeeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op parotilburg.nl

Is Listerine goed voor ontstoken tandvlees?

Behalve een tandartsbezoek raden wij ook aan om LISTERINE® Tand en Tandvlees Bescherming te gebruiken na het tandenpoetsen, als onderdeel van je dagelijkse routine. Gebruik 2 keer per dag deze mondspoeling om je 24 uur te beschermen tegen de ziektekiemen en bacteriën die tandplak en tandvleesontsteking veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op listerine.nl

Wat verzacht ontstoken tandvlees?

Warm en Koude Kompressen. Een warm afgewisseld met een koud kompres kan voor veel verlichting zorgen bij opgezet en pijnlijk tandvlees. Dompel een schoon washandje in warm water, wring het uit en houd het 5 minuten tegen uw wang aan. Wissel hierna af met een washandje ijsklontjes.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dental365.nl

Is zout water goed voor ontstoken tandvlees?

Spoelen met zout water

Zout water is namelijk gezond voor uw mond en helpt daarnaast tegen tandvleesklachten en ontstoken tandvlees. U kunt een ontsteking of wond in uw mond spoelen met zout water. Gebruik voor de mondspoeling een zoutoplossing, ofwel een theelepel zeezout, per kopje lauw water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degebitskliniek.nl

Is Listerine veilig?

Nee. De Centers for Disease Control and Prevention (CDC) beveelt het gebruik aan van een handreiniger die ten minste 60% alcohol bevat om jezelf te beschermen. Alleen sommige LISTERINE®-samenstellingen bevatten alcohol, en als dat het geval is slechts ongeveer 20%.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op listerine.nl

Waar op letten bij mondwater?

”Belangrijk hierbij is dat je mondwater kiest zonder alcohol. Alcohol kan de slijmvliezen irriteren en een droge mond veroorzaken. Daarnaast zijn er verschillende mondwaters die een antibacteriële werking hebben. Deze worden vaak aangeraden bij tandvleesontstekingen, bloedingen of na-operaties.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gezondnu.nl

Hoe goed is CB12?

Stinkende put

Dan de vraag of CB12 werkt. Het antwoord is ja. Het werkt zoals een fles chloor de geur van een stinkende put een tijdje kan wegnemen, maar het effect is maar tijdelijk, want het onderliggende probleem wordt niet aangepakt. De 12 uur die wordt genoemd in de spot van CB12 klinkt zeer ongeloofwaardig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Wat zit er in Listerine mondwater?

De werkzame stoffen van Listerine zijn methyl salycilate, thymol, eucalyptol en menthol. Dit zijn essentiële oliën van plantaardige vetten met een antibacteriële eigenschap. Hoewel ze niet zo effectief zijn als spoelingen met zuurstof is bewezen dat ze schimmelwerende eigenschappen hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mondwaterspoeling.nl

Hoe vaak mag je spoelen met chloorhexidine?

Mondspoeling: 2×/dag spoelen met 10 ml gedurende 1 min (daarna uitspugen). Eventueel spoelen met een mengsel van 5 ml mondspoeling en 5 ml water, direct voor gebruik gemengd. Bij preventie van gingivitis 1 maand behandelen. Mondspray: 2×/dag verstuiven op het tandvlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op farmacotherapeutischkompas.nl

Heb je mondwater nodig?

Het gebruik van mondwater is niet nodig voor een goede mondverzorging. Je kunt na het poetsen spoelen met water voor een vergelijkbaar effect. Vind je het toch prettig om mondspoelwater te gebruiken? Kies dan voor een milde variant zonder alcohol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op tandartsenkliniek.nl

Waarom stinkt mijn adem naar stront?

Als ontlasting lang in de darm blijft zitten (verstopping), kan het gaan gisten door het inwerken van de bacteriën in de darm. Hierdoor ontstaat extra gasvorming. Dit gas kan door de wand van de darm in de bloedbaan worden opgenomen en via de longen worden uitgeademd. Dit kan een slechte adem veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mlds.nl

Kan je je eigen slechte adem ruiken?

Adem in een plastic beker en ruik

Toch is deze methode weinig betrouwbaar. Je kunt je adem, net als andere luchten, niet goed 'vangen', omdat deze vervliegt. Bovendien, zoals eerder gezegd, kun je je eigen geur erg slecht waarnemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vraagdetandarts.nl

Waarom stinkt mijn keel?

Het kan ontstaan door een slechte mondhygiëne, ontstekingen, infecties, speekselgebrek, bepaalde eetgewoonten (knoflook, uien, bepaalde kruiden), tabak, alcohol of door ziekten. Slechte adem wordt in 90% van alle gevallen veroorzaakt door bacteriën in je mond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op v-a-l.nl

Is je mond spoelen na tandenpoetsen?

We adviseren om na het poetsen niét na te spoelen met water. Gewoon de tandpasta uitspuwen is voldoende. Als je niet spoelt blijven de fluor, mineralen, fosfaten en calcium die in de tandpasta aanwezig zijn ter plaatse in de mond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op demorgen.be

Is zout goed voor je tandvlees?

Voor de mond heeft zout water net zo'n reinigende, bacteriedodende werking. Je mond spoelen met een zoutoplossing kan dan ook een gunstig effect hebben op mondzweertjes, ontstoken tandvlees, een vieze geur uit de mond en tandplaque. Zo kan zout goed zijn voor je gebit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lykkesliv.net

Wat is antibacterieel mondwater?

Als je behandeld wordt voor een tandvleesaandoening of als je bepaalde tandheelkundige behandelingen ondergaat, kan je tandarts je een antibacteriële mondspoeling met chloorhexidine voorschrijven. Deze mondspoeling vermindert het aantal bacteriën in je mond die tandvleesaandoeningen kunnen veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op oralb.nl