Wat is de duurste viool ooit?

Viool “Vieuxtemps” van Guerneri Del Gesù - € 13.500.000
Mis! Het duurste instrument ter wereld is van die andere beroemde vioolbouwer: de italiaanse vioolbouwer uit de 17e eeuw: Guarneri Del Gesù. Muziekinstrumenten gebouwd door Del Gesù behoren tot de meest geliefde en duurste ter wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op musicallin.nl

Hoeveel Stradivarius violen zijn er nog?

Meer over Antonio Stradivari

Tijdens zijn leven bouwde hij meer dan 1.200 violen en verkocht ze alleen aan de allerrijksten – inclusief leden van het koningshuis. Tegenwoordig zijn er nog zo'n 600 Stradivarius-violen over.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Wat is de duurste harp?

Schaarste maakt duur. Dit geldt als geen ander voor de Stradivarius: het duurste exemplaar – The Lady Blunt – is in 2011 voor maar liefst 15.9 miljoen dollar geveild. En ondanks dat de 'Messiah Stradivari' nog niet in de verkoop is gegaan, wordt deze nu al op 20 miljoen dollar geschat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maestromusic.today

Hoe herken je een oude viool?

hals; heeft de viool een nieuwe hals gekregen dan kan dit er op wijzen dat het om een oude (authentieke) viool gaat. Vanaf ongeveer 1800 worden violen met een langere hals gebouwd. Oude violen van voor deze tijd zijn later 'verhalst'.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forteviolen.nl

Waarom is een viool duur?

De aandacht, nauwkeurigheid en artisticiteit waarmee de viool gebouwd is bepaald ook de prijs. Hierbij kun je bijvoorbeeld letten op de F-gaten, de inleg, de krul, de lak en de welving van de bladen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forteviolen.nl

Wat voor een viool wil Maria-Paula Majoor? | De nieuwe Stradivarius

16 related questions found

Hoe oud is de oudste viool?

Het is onbekend wie de eerste viool heeft gemaakt, maar er wordt vermoed dat deze rond 1550 in Italië ontstond. Er waren eerder al veel voorlopers van de viool. Dit waren andere strijkinstrumenten waarop werd getokkeld of gestreken. Denk bijvoorbeeld aan de luit, vedel en de rebec.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vioolspelen.nl

Wat is de beste viool ter wereld?

De Stradivarius-viool staat bekend als een van de beste violen waar violisten van dromen om te mogen bespelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Hoe duur is een goede viool?

Heel grof gezegd kun je een leuke viool kopen voor een bedrag tot ongeveer 500 euro. Een toch wat serieuzer model koop je voor een bedrag tussen de 500 en 1000 euro. Boven de duizend euro kom je echt in de hogere klasse instrumenten en boven de 1500 euro in het topsegment.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op musicallin.nl

Wat kost een altviool?

Strijkinstrumentenshop.nl biedt voor zowel beginnende als gevorderde altviolisten geschikte instrumenten aan in de prijsklasse van 350 tot ca. 12,000 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op strijkinstrumentenshop.nl

Wat kost een tweedehands viool?

Reken voor een goede tweedehands viool op een prijs tussen de 750 en 1500 euro. De prijzen kunnen echter oplopen tot wel 15000 euro, afhankelijk van wie de bouwer is en of de viool helemaal met de hand is gemaakt of dat er ook fabrieksmatig is gebouwd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op musicallin.nl

Wat is de viool van André Rieu waard?

Violist André Rieu heeft maandag tijdens een veiling in Keulen een Stradivarius gekocht voor 2,2 miljoen gulden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op volkskrant.nl

Wat is het moeilijkste instrument ter wereld?

Officieel onderzoek naar het moeilijkste instrument om te bespelen is nooit gedaan. Je zou kunnen zeggen dat het spelen lastiger wordt naarmate je op meer dingen tegelijk moet letten. Daarom wordt de viool vaak het moeilijkste instrument genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Wat is de duurste piano ter wereld?

In 2008 onthulde Steinway & Sons de duurste vleugel ooit. Deze vleugel kostte maar liefst 1,2 miljoen euro. Steinway heeft de vleugel in opdracht van een Chinese klant, genaamd Gua Qingxiang laten maken. Steinway heeft zo'n 4 jaar aan de vleugel gebouwd en de beste pianotechnici zijn er mee bezig geweest.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op acustica.nl

Wie heeft een Stradivarius?

De naam van de viool is ontleend aan de twee recentste eigenaars. De meeste Stradivarius-instrumenten worden echter privé verkocht voor nog veel hogere bedragen. De voor vrijwel alle musici onbetaalbare instrumenten zijn doorgaans eigendom van vermogende derden die het instrument uitlenen aan topviolisten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe oud is de viool?

Het eerste als viool herkenbare instrument verscheen rond 1550. De eigenlijke uitvinder van de viool is niet bekend, wel weten we dat enkele van de oudste violen, altviolen en celli het werk zijn van twee italianen: Gasparo da Solo (1540-1609) en Giovanni Paoli Maggini (1580-ca. 1632), beiden afkomstig uit Brescia.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op muziekindex.nl

Hoeveel F gaten heeft viool?

De snaar zit hieromheen gewikkeld en door te draaien kan je de strak trekken en zo hoger laten klinken. In de klankkast zitten twee f-gaten. Hieruit komt het geluid. De viool wordt bespeeld door een violist(e).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wikikids.nl

Wat is het verschil tussen een altviool en een viool?

De viool is het hoogst gestemde instrument, met de snaren g, d', a' en e'', en heeft een klankkast van ongeveer 35 tot 36 centimeter lang. De altviool is wat lager gestemd, met de snaren c, g, d 'en a', en een klankkast die tussen 39 en 43 centimeter lang kan zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op arc-verona.nl

Wat is groter viool of altviool?

Over dit instrument

De viool is de kleinste van de strijkersfamilie, maar ook de populairste. De altviool is wat groter dan de gewone viool. Een viool heeft 4 snaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op muzarto.be

Hoe duur is een contrabas?

Strijkinstrumentenshop.nl biedt voor zowel beginnende als gevorderde contrabassisten geschikte instrumenten aan in de prijsklasse van 1300 tot 6500 euro.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op strijkinstrumentenshop.nl

Is viool moeilijker dan gitaar?

Als je goed wilt leren spelen moet het studeren en de lessen een flinke prioriteit in je leven hebben. Een viool is een te moeilijk instrument om af en toe erbij te pakken. Een piano of gitaar is daar veel geschikter voor. De techniek die je leert op de viool zakt veel sneller weg dan die op andere instrumenten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vioolspelen.nl

Wat is de grootste viool?

Cello. De cello is het grootste en laagste instrument uit de moderne vioolfamilie. De cello is een octaaf lager gestemd dan de altviool en wordt door de zittende speler tussen de knieën gehouden. Behalve dat de cello in elk symfonie orkest voortkomt, is er ook talloze solo muziek voor de cello geschreven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vioolspelen.nl

Hoe moeilijk is viool spelen?

Zoals je misschien al begrepen hebt, is de viool een van de moeilijkste klassieke instrumenten om te leren. Je zult het niet van de ene op de andere dag leren. Terwijl sommige beginners al na een paar jaar oefenen experts lijken te worden, zullen de meeste mensen er veel langer over doen om viool te leren spelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op super-prof.nl

Wie is de beroemdste violist?

Joshua Bell is een van de beroemdste violisten ter wereld. Hij staat bekend om zijn adembenemende virtuositeit, schitterende toonvoering en charismatische aanwezigheid op het podium en wordt wel de 'dichter op de viool' en de 'superster van de klassieke muziek' genoemd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nexus-instituut.nl

Wie is de bekendste violist?

Voor de meeste violisten blijft Heifetz de grootste onder de groten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op classicstogo.nl

Hoeveel Noten heeft een viool?

Een viool heeft vier snaren, die gestemd zijn op de noten G, D, A en E. De strijkstok is een lange stok van tropisch hardhout gemaakt, met echte paardestaart-haren waarmee je over de snaren heen wrijft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op orkestkidsite.nl