Wat is de waarde van een Stradivarius viool?

Meer over Antonio Stradivari
De hoogste prijs ooit betaald voor een viool van Stradivari was 11 miljoen euro in 2011 op een online veiling. De meeste gaan zeker wel voor acht miljoen euro over de toonbank.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scientias.nl

Wat is een viool waard?

Omdat elke viool uniek en anders is en elke winkel waarde bepalende aspecten anders waardeert kunnen prijzen best ver uiteen lopen. Een viool bij de ene winkel/vioolbouwer van 1500 euro kan best bij de andere 3000 of 4500 euro kosten. De prijs van de viool wordt verrassend genoeg niet door de klank bepaald.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op forteviolen.nl

Wat is de duurste viool ter wereld?

De duurste viool

Muziekinstrumenten gebouwd door Del Gesù behoren tot de meest geliefde en duurste ter wereld. De viool genaamd “Vieuxtemps” is verkocht aan een anonieme koper voor maar liefst € 13,5 miljoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op musicallin.nl

Hoeveel Stradivarius zijn er?

Experts schatten dat Stradivari in zijn leven ongeveer 1100 instrumenten heeft gemaakt. De nog resterende bespeelbare instrumenten (ca. 540) behoren tot de kostbaarste ter wereld.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat zijn de beste violen?

De Stradivarius-viool staat bekend als een van de beste violen waar violisten van dromen om te mogen bespelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op rtlnieuws.nl

Why Stradivarius violins are worth millions

34 related questions found

Hoelang gaan violen mee?

De soorten die vaak worden verkocht als bedding in de tuin, zijn meestal eenjarige bloeiers. Maar er zijn ook soorten die twee of meer jaren bloeien. Eigenlijk blijven alle soorten viooltjes lang mooi; van de vroege lente tot de late herfst kun je ervan genieten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op buitenleven.nl

Wat kosten de violen?

Een redelijk bespeelbare viool koop je al vanaf €350,-. De prijzen lopen echter op tot ongeveer €15.000,- Het grote verschil in prijs komt met name door de vraag of een viool handgemaakt is, of fabrieksmatig. Lees in dit artikel over een goede viool kopen die echt te bespelen is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op musicdeals.nl

Wat kost de Stradivarius viool van André Rieu?

7 á 7,5 miljoen euro

In het interview met weekblad Privé onthulde de zanger het prijskaartje van het instrument dat hij geneigd is om te verkopen wanneer de nood hoog is om zijn 120 werknemers te kunnen betalen. Schrik niet: „'Vele miljoenen. Denk aan 7 á 7,5. Daar speel ik gewoon mee en gaat gewoon mee in de bus.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Wat verdient een violist bij Andre Rieu?

Hoewel de violist in 2017 nog een nettowinst van 7,2 miljoen euro wist te verzilveren, is dat intussen opgelopen tot ruim 11,8 miljoen euro. André gaat er dan ook op alle vlakken op vooruit: de opbrengsten die uit concerten voortkomen stegen met bijna 4 miljoen naar een totaal van 16,7 miljoen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op hln.be

Wat voor viool heeft Andre Rieu?

Rieu bespeelt een Stradivarius uit 1692.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe oud is de oudste viool?

Het eerste als viool herkenbare instrument verscheen rond 1550. De eigenlijke uitvinder van de viool is niet bekend, wel weten we dat enkele van de oudste violen, altviolen en celli het werk zijn van twee italianen: Gasparo da Solo (1540-1609) en Giovanni Paoli Maggini (1580-ca. 1632), beiden afkomstig uit Brescia.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op muziekindex.nl

Hoe herken je een goede viool?

Een goede viool heeft een klankkast met een voorblad van spar en een achterblad en zijkanten van goed gevlamd esdoorn. De onderdelen (kam, toets, staartstuk en stemsleutels) zijn van ebbenhout.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vioolspelen.nl

Wat is groter viool of altviool?

De altviool is groter (37 tot 44 cm klankkast lengte ten opzicht van 35 cm bij een viool) en heeft geen vaste maat. Zo zijn er ook altviolen die dezelfde maat hebben als een 4/4 viool, maar een dikkere klankkast hebben. De altviool klinkt anders dan een viool.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vioolspelen.nl

Is een viool oud?

Het woord 'oud' wordt vaak gebruikt bij een viool, altviool of cello die weliswaar flink op leeftijd is, maar niet uniek is en geen antiekwaarde heeft. Bij zo een instrument telt de speel- en klankwaarde en eventueel de emotionele waarde.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vioolspelen.nl

Waar kan ik een viool laten schatten?

Als expert in de historische Italiaanse, Franse en Vlaamse vioolbouwscholen kan u bij Jan strick terecht. U kan uw instrumenten laten schatten, een waarde-attest verkrijgen of een certificaat bekomen. U kan bij ons ook terecht voor een consultatie om uw instrument te laten verzekeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maison-bernard.com

Wat is de grootste viool?

Cello. De cello is het grootste en laagste instrument uit de moderne vioolfamilie. De cello is een octaaf lager gestemd dan de altviool en wordt door de zittende speler tussen de knieën gehouden. Behalve dat de cello in elk symfonie orkest voortkomt, is er ook talloze solo muziek voor de cello geschreven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vioolspelen.nl

Wat is het vermogen van André Rieu?

De nummer twee in de lijst van vijftien artiesten is op grote afstand collega Armin van Buuren (36 miljoen), die André Rieu (25 miljoen) aftroeft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deondernemer.nl

Waar staat het huis van André Rieu?

André is al 47 jaar getrouwd en woont met zijn vrouw Marjorie in een romantisch kasteel uit 1492 in zijn thuisstad, Maastricht. Het stel heeft twee zonen en vijf kleinkinderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op andrerieu.com

Wat verdient een lid van het Concertgebouworkest?

Een fulltime orkestmusicus verdient maandelijks een bruto salaris van €3.620,-. Daar komt jaarlijks een bedrag bij van €4.680,- voor vakantiegeld, eindejaarsuitkering en vergoeding instrument, wat neerkomt op €390,- per maand. Verder moet de werkgever nog een kleine €900,- afdragen aan werkgeverslasten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op napk.nl

Wat is de duurste Stradivarius?

Schaarste maakt duur. Dit geldt als geen ander voor de Stradivarius: het duurste exemplaar – The Lady Blunt – is in 2011 voor maar liefst 15.9 miljoen dollar geveild. En ondanks dat de 'Messiah Stradivari' nog niet in de verkoop is gegaan, wordt deze nu al op 20 miljoen dollar geschat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op maestromusic.today

Wat is er zo bijzonder aan een Stradivarius?

Waarom deze viool zo'n subliem geluid produceert, is een groot mysterie. Bovendien is het een schaars product. Er zijn miljoenen violen in omloop die in fabrieken in elkaar worden gezet. Maar Stradivarius bouwde samen met zijn zonen slechts zo'n 1100 instrumenten waarvan er nog maar zo'n 650 over zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pasabon.nl

Wie bouwde de Stradivarius?

De Italiaan Antonio Stradivari, wiens naam gelatiniseerd Antonius Stradivarius werd, bouwde tijdens zijn lange leven – hij werd maar liefst 94 jaar – zo'n twaalfhonderd instrumenten. Niet alleen violen, maar ook celli, altviolen, harpen en gitaren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op classicstogo.nl

Wat zijn de sterkste viooltjes?

Onder de viooltjes bestaan er twee soorten: kleinbloemige en grootbloemige viooltjes. De kleinbloemige viooltjes zijn de sterkste soort en kunnen zeker overwinteren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op plantenkwekerijdebacker.be

Hoeveel violen per meter?

De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op coppelmans.nl

Is violen eetbaar?

Alle kleine, driekleurige viooltjes zijn eetbaar en vormen een prachtige decoratie van salades of desserts. Slechts enkele variëteiten verspreiden ook een heerlijke geur, waaronder het maarts viooltje (Viola odorata). De blaadjes van het viooltje kun je aan de sla toevoegen, maar ook meekoken in een groentesoep.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op keesmakers.nl