Wat is een jojo hiel?

De German Shortrow hiel
De jojo-hiel, boomerang hiel, etc. Eigenlijk komen al deze soorten hielen neer op dezelfde techniek: de German shortrow. Dit is het breien van verkorte toeren, waarbij je al voor het einde van de rij omkeert. Hierdoor krijg je een mooie ronding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op breiclub.nl

Wat is een boemerang hiel?

De boemaring hiel wordt over de helft van de steken gebreit en in heen- en teruggaande naalden in tricosteek (rechst op de goede kant, averechts op de averechtste kant). De gebruikte techniek is verkorte naalden op de duitste manier. Rij 4 (averechtse kant): 1 dubbele steek, averechts breien tot voor de dubbele steken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mooigemaakt.be

Hoe brei ik een versterkte hiel?

Je breit de verstevigde hiel over de helft van het aantal steken van de sok. Stel je hebt 60 steken opgezet dan brei je de hiel over 30 steken. Een hiel met afgehaalde steken brei je net zoveel toeren lang als je steken hebt voor de hiel. Dus voor deze hiel betekent dit dat je 30 toeren grote hiel breit.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wolenco.nl

Hoe brei ik een kleine hiel?

De kleine hiel breien (het flapje)

Het eerste derde deel wordt helemaal tot het einde gebreid, het tweede tot de één na laatste steek (in ons geval 21 steken in totaal). Kant de laatste steek af naar rechts, brei de volgende steek en haal de afgekante steek eroverheen, keer daarna het breiwerk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wunderlabel.com

Welke hiel breien?

De hiel die in Nederland het meest wordt gebreid is de ronde hiel, ook wel de Franse hiel genoemd. Dit type hiel geeft net iets meer ruimte rondom de wreef. Dat komt omdat je meer steken over hebt na het breien van de kleine hiel dan bij de Hollandse hiel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op breistudiokim.nl

Jojo-hiel nr1 breien

20 related questions found

Wat is het makkelijkste om te breien?

Misschien een inkopper, maar kies als eerste project alsjeblieft een sjaal. Een sjaal is rechttoe-rechtaan, is relatief snel klaar en je kunt altijd wel een nieuwe sjaal gebruiken. Ik raad je aan om een sjaal te beginnen in ribbelsteek (Engels: garter stitch). Dit betekent alleen maar recht breien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op styledbysabine.com

Waarom een Proeflapje breien?

Met een goed proeflapje kun je namelijk kijken of je de juiste naalddikte in combinatie met de garens gebruikt, kun je eventueel de steek uitproberen die je gaat breien en je kunt bepalen of je project de juiste afmetingen krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wolplein.nl

Wat is de spie van een sok?

Het gedeelte met de opgenomen steken wordt ook wel “spie” genoemd. Je bent nu klaar om de wreef te gaan breien, het hoge gedeelte waar je been aan de bovenkant overgaat in je voet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diydiva.nl

Wat is de beste sokkenwol?

Sokkengaren moet dun maar toch sterk zijn. Liefst moet sokkengaren ook zacht zijn en een elastisch breisel geven. De meeste sokkenwol is daarom samengesteld uit een mix van ongeveer 75% wol en 25% polyamide. Voor wol geldt dat het isolerend, ademend, absorberend en van nature antibacterieel is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wol-zo-eerlijk.nl

Kun je sokken breien op een rondbreinaald?

Je hoeft niet rond te breien op de rondbreinaald. Sjaals en dekens kun je er ook prima mee maken. Het is geen enkel probleem om zo'n 250 steken op de naald te houden: Sokken breien kan trouwens ook op een rondbreinaald, al heb ik mij daar nog niet aan gewaagd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op breiclub.nl

Hoe brei je kousen?

Sokken worden gebreid met 5 korte breinaalden, ook wel sokkennaalden genoemd. Zet het gewenste aantal steken op 1 naald, en brei 1 naald averecht. Brei met een boordsteek de steken van de 1e naald (verdeeld) over op 4 naalden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wolatelierknots.nl

Wat een brei?

Brei is een vorm van het werkwoord breien: 'met breinaalden kledingstukken e.d. maken van (wollen of katoenen) draad'. Ook komt brei, als stam van breien, voor als eerste deel van samenstellingen met breien. Ik brei het liefst met dikke naalden en grove wol.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op onzetaal.nl

Wat is een omgetrokken steek?

om de you te bereiden aan een sok heb je omgetrokken steken over geen en omgetrokken steek is eigenlijk niks anders dan een steek die je aanrecht afhaalt dus op deze manier met de draad bewerkt gaat aan de voorkant van je breiwerk de rechter naald in steken alsof je averecht gebreid maar nu breien. steek of nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op youtube.com

Hoe gooi je een boemerang?

Hoe moet ik een boemerang werpen? Je houdt de boemerang tussen duim en wijsvinger en gooit de boemerang met de 2 uiteinden tegen de wind in met een soepele beweging. Zorg dat je de boemerang wat schuin laat kantelen bij het gooien.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op australiantreasures.com

Hoeveel kost een boemerang?

Bij Decathlon vind je boemerangs vanaf €4,99. Een boemerang of boomerang is heerlijk om in de zomer in het park of op het strand mee te spelen en ideaal om mee op vakantie te nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op decathlon.nl

Hoe heette spie eerst?

De rijke geschiedenis van SPIE

De naam zegt het al: Société Parisienne pour l'Industrie Electrique (SPIE). De roots van SPIE liggen, net als het huidige hoofdkantoor van de Groep, in Parijs. Het bedrijf werd opgericht in 1900 en was met name gespecialiseerd in elektrische installaties van metrostations.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op spie-nl.com

Hoe verwijder je een spie?

Re: Spie verwijderen

welke ontsteking zat er op en welke ga je er op doen? zoek een oud gaar smal schroeven draaiertje set hem tussen de spie op de smalle kant en geef hem een tikje met de hamer. je kan een oude doek in het gat proppen dan valt hij niet het blok in.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op 4takt.net

Hoeveel sokken heb je nodig?

Zeven paar per week. Stel, je doet de vieze sokken dagelijks in de wasmand en je doet (minimaal) eenmaal per week een was, die je kort daarna opvouwt en in de kast opruimt. Dan heb je steeds voorraad genoeg en zou je met veertien paar sokken al een heel eind komen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ikorganiseer.nl

Hoelang mag je sokken dragen?

"Schimmels en bacteriën kunnen in het materiaal van de sok gaan zitten en hiermee houd je de infectie in stand", zegt Brenninkmeijer. Het maakt dus niet als je sokken 2 dagen draagt. Je kunt een paar sokken zelfs 5 dagen achter elkaar dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op libelle.nl

Kunnen sokken op 40 graden?

Zamarra: De meeste sokken zijn niet bestand tegen een wasbeurt op 90 graden; het advies is meestal maximaal veertig graden. Van de wasdroger kunnen sokken een klein beetje krimpen, van een kookwas heel veel.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op telegraaf.nl

Kun je sokken op 40 graden wassen?

op hoeveel graden kun je sokken wassen? De meeste sokken was je op 40 graden. Houd alleen wel rekening met de kleuren: witte sokken en zwarte sokken samen wassen is niet zo'n goed idee, maar je kunt je sokken wel prima samen met een zelfde kleur ondergoed wassen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sokken.nl

Wat doet breien met je hersenen?

De ritmische beweging en de focus leidt je af van de symptomen van angst, stress en depressie. Even zitten om te breien verlaagt je hartritme en de bloeddruk na een paar minuten. Als je gestrest of down bent, is het dus een goed idee om een breinaald ter hand te nemen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op cafecrochet.be

Waarom gedraaid recht breien?

Verdraaid breien – wat is dat

Je steek wordt minder rekbaar, maar je breiwerk zelf wordt juist elastischer – de rek blijft er goed in. Daarom worden de rechte steken in de boord van een trui vaak verdraaid gebreid. Het blijft elastisch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wolenco.nl

Hoeveel steken voor 60 cm?

Een snelle som leert je dat je dus 1,6 steken nodig hebt voor 1 cm en het zestigvoudige hiervan voor 60 cm, dus 96 steken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wolplein.nl