Wat is het verschil tussen een Vlaamse reus en een Duitse reus?

De Vlaamse reus is een Belgisch konijnenras dat al raszuiver was in de 19e eeuw. Zijn oorsprong ligt waarschijnlijk in het Oost-Vlaamse Gent. Het dier dankt zijn naam aan zijn grootte en zwaarte. In Duitsland werd de Vlaamse reus in 1937 omgedoopt tot Duitse reus (Deutscher Riese) en werden ze nog zwaarder gefokt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Wat is groter een Vlaamse reus of een Duitse reus?

Met een lichaamslengte van ongeveer 75 centimeter, een oorlengte van 20 centimeter en een maximumgewicht van 11,5 kg is dit ras zwaarder dan de Vlaamse reus, maar de grootte is hetzelfde. Bij extreem grote exemplaren bestaat het gevaar dat botten en gewrichten het gewicht van het konijn niet kunnen dragen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Hoe herken je een Vlaamse reus?

Opvallend zijn de grote oren van de Vlaamse reus die gemiddeld 19cm bedragen. Kleuren: Naast de gekende kleur konijngrijs zijn er ook andere kleuren: wit, ijzergrauw, geel, blauw, blauwgrijs, blauwgrauw, zwart, haaskleur en chinchilla.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michellesvlaamsereuzen.weebly.com

Wat kost een Duitse reus konijn?

Voor een Duitse Reus betaal je al snel 150 euro of meer bij zo een fokker. Soms nog meer, vaak met als reden dat het een nakomeling is van de "beroemde" Rambo. Of dat ook echt zo is, is echter niet te controleren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op levendehave.nl

Hoeveel ruimte heeft een Duitse reus nodig?

Een Duitse Reus als huisdier:

Omdat het zulke grote konijnen zijn, moet het konijnenverblijf - waar ze altijd, dus 24 uur per dag, 7 dagen per week in mogen - minimaal 8 vierkante meter zijn! Dat kan buiten in de tuin zijn, hoewel dat problemen kan geven met zere hakjes, waar ze zeer gevoelig voor zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bunnybunch.nl

Mega-konijn Guus populair in de buurt én op Instagram 🐰

17 related questions found

Welk soort konijn is het Tamst?

Het ras van het konijn

Over het algemeen zijn er enkele soorten raskonijnen die er niet zo van houden om gehanteerd te worden. Een goede keuze is een hangoorkonijn of een kruising hangoor. Deze zijn van nature erg rustig en relatief gemakkelijk tam te maken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Hoe verzorg je een Duitse reus?

Over het algemeen zijn grote konijnenrassen vaak rustig en vrij toegankelijk, zo ook de Duitse Reus. Wel is het belangrijk dat de reus voldoende ruimte heeft om zijn energie kwijt te kunnen. Niet alleen om verveling tegen te gaan ook voor de gezondheid van de Duitse reus is dit belangrijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op huisdierplezier.nl

Kan een Vlaamse reus in de winter buiten?

Ze kunnen in de winter goed buiten blijven, maar je dient ze wel te ondersteunen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Waar aai je een konijn?

Dan kun je proberen of hij geaaid wil worden. De meeste konijnen worden het liefst geaaid op hun kop en rug of in de nek. Op de buik of aan de staart vinden de meeste konijnen minder prettig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op drdknaagdierwinkel.nl

Wat vinden Vlaamse Reuzen lekker?

Een Vlaamse Reus heeft geen speciale voeding nodig, maar eet wel aanzienlijk meer dan andere konijnen. Als je een konijn van dit ras koopt, is het dan ook belangrijk om een flinke voorraad voer aan te leggen. Ook is het verstandig regelmatig groenvoer te geven. Een gevarieerd dieet is erg belangrijk voor dit ras.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierennieuws.nl

Kun je een Vlaamse reus zindelijk maken?

Het konijn moet er gemakkelijk in kunnen en de bak moet op een rustige plek staan. Het formaat van de bak is erg belangrijk; een dwergkonijn moet geen enorme bak krijgen en een Vlaamse reus geen bakje waar hij net niet in past. De keuze van de bak heeft invloed op hoe goed de zindelijkheidstraining aanslaat.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekgo.nl

Hoe groot moet een hok voor een Vlaamse reus zijn?

Vlaamse reuzen, Franse hangoren etc. Het hok moet groot zijn, breedte minimaal 2.00 m, diepte 0.80 m en hoogte 1.00 m. Het nachthok beslaat ca. 0.60 m van de hokbreedte.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Kan een Vlaamse reus samen met kippen?

Het is perfect mogelijk om je Vlaamse reus samen te houden met andere dieren. Honden, katten, kippen, cavia's, geiten, ect is geen enkel probleem. Zorg ervoor dat de voeding van de verschillende dieren wel gescheiden blijft.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op michellesvlaamsereuzen.weebly.com

Welk konijn is het grootst?

De grootste van alle konijnenrassen is de Vlaamse reus. Een volwassen konijn weegt tussen 6 en 7,5 kilogram, maar er zijn uitschieters bekend van wel 10 kilogram zwaar. De Vlaamse reus is al een oud konijnenras: al in 1825 namen Gentse konijnenkwekers deel aan wedstrijden voor de zwaarste konijnen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op versele-laga.com

Kan een konijn los in de tuin?

Heel zeker! Je konijn houdt ervan vrij en ongehinderd rond te huppelen. In de tuin kan hij de pootjes losgooien en zijn nieuwsgierigheid de vrije loop laten. Toch mag je niets aan het toeval overlaten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.tomandco.com

Is Vlaamse reus eetbaar?

De Vlaamse reus is wellicht het bekendste kweekras in Vlaanderen. Het beest kan tot 8 kilo wegen en is geliefd omwille van zijn fijn, mager en zacht vlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op njam.tv

Kunnen konijnen hun naam herkennen?

1) Konijnen zijn heel intelligent

Je kunt ze bijvoorbeeld leren hun naam te herkennen en te komen als je ze roept. Ook hebben konijnen een heel goed geheugen. Onprettige ervaringen en emoties zullen ze niet gauw vergeten.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pawshake.nl

Hoe kun je zien of een konijn gelukkig is?

Een binky is echt een teken van blijdschap, na de binky schieten ze vaak allerlei kanten op. Jouw konijn is enorm blij en uit dit door deze gekke sprong te maken. Loopt jouw konijn vaak al knorrend rondjes om je voeten? Dan is hij of zij verliefd op je.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op beeztees.nl

Wat betekent het als een konijn je hand likt?

Handen likken

Het wederzijdse poetsen van konijnen dient niet alleen ter hygiëne, maar versterkt ook het groepsgevoel. Wanneer een konijntje aan je hand likt, dan is dat een teken van grote genegenheid. Je bent nu officieel opgenomen in de konijnenfamilie en mag voortaan deelnemen aan de poetsrituelen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierenkliniekkenaupark.nl

Kan een dwergkonijn een Vlaamse reus dekken?

Elk konijn moet gezelschap hebben van minstens één ander konijn. Ras en afmeting spelen daarbij geen rol: een Vlaamse reus kan de beste maatjes worden met een hangoordwergje. Het geslacht is wel belangrijk.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op levendehave.nl

Wat is het beste voer voor een Vlaamse reus?

Voeder appels en peren met mate. Men geeft best niet te veel bonen, erwten, maïs, kool (alle variëteiten), spruitjes en sla. Vooral bij Vlaamse reuzen is het geven van groenvoer ook belangrijk, net zoals goed hooi. Ze bevatten beide die vezels die goed zijn voor de darmflora.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Kan een konijn in de regen?

Zorg voor een beschutte plek. Zet het konijnenhok op een beschutte plek, dus niet pal in regen, sneeuw en koude wind. Konijnen kunnen niet tegen vocht en tocht.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op discus.nl

Hoe vaak moet een konijn uit de kooi?

Konijnen moeten voldoende bewegingsruimte hebben

Dan kunnen de konijnen zelf bepalen wanneer ze uit de kooi gaan en voor hoe lang. Zorg dat dit minimaal drie uur per dag gebeurt, dan hebben je konijnen voldoende bewegingstijd. Langer is altijd goed.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Hoe weet je of een konijn het koud heeft?

Hoe weet je of ze het te koud hebben? Controleer of de lichaamstemperatuur goed is, door in het kuiltje in de nek te voelen, vlak onder het achterhoofd, daar moet het warm zijn. Wordt een koud konijn even onder de jas genomen, dan moet het dier vrij direct warm worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op konijnen.nl

Hoe oud wordt een Duitse reus konijn?

Het gemiddelde gewicht van de Duitse reus is 8,5 kilo, maar er bestaan zelfs konijnen die 11 kilo wegen of meer. De levensverwachting ligt iets hoger dan bij de Vlaamse reus, namelijk op zes jaar. De Duitse reus is lief en nieuwsgierig en daardoor een geschikt huisdier.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op blog.dierspecialist.nl