Wat kan je verwachten na strippen?

Bij ongeveer een derde van de zwangeren die gestript zijn, komt de bevalling op gang. Een derde krijgt veel voorweeën en/of harde buiken, zonder dat de bevalling doorzet. Bij het overige deel van de vrouwen gebeurt er helemaal niks. Als er niets gebeurd is, kunnen we na 48 uur het strippen herhalen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenpraktijkcareforyou2.nl

Wat gebeurt er na strippen zwangerschap?

Na het strippen heb je meer kans om te gaan bevallen doordat je lichaam prostaglandines (hormoonachtige stoffen die weeën opwekken) aan gaat maken. Die prostaglandines zorgen ervoor dat de baarmoedermond “rijper” wordt en kunnen ervoor zorgen dat je binnen 24 uur weeën krijgt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenkampen.nl

Hoe groot is de kans dat je bevalt na strippen?

De kans op slagen is ongeveer 40-50%. Uit onderzoek is gebleken dat strippen voor de 41 weken weinig zin heeft wanneer je nog niet eerder eens bevallen bent. Je lichaam is er dan vaak nog niet klaar voor en ervaar je er meer nadelen dn voordelen van. Strippen is niet gevaarlijk voor je kindje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenpraktijkhellevoetsluis.nl

Hoe snel kan je bevallen na het strippen?

Bij ongeveer een op de zeven vrouwen die wordt gestript, leidt het strippen daadwerkelijk tot de bevalling. Mocht dat zo zijn, dan krijg je binnen twintig uur weeën.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op howaboutmom.nl

Hoe snel reactie op strippen?

Effect van strippen

Uit onderzoek is gebleken dat strippen vanaf 41 weken bewezen zinvol is om de bevalling op gang te brengen. Binnen 24 uur na het strippen kan er een effect merkbaar zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenpraktijkdevlinder.nl

STRIPPEN OM DE BEVALLING OP TE WEKKEN | Overtijd| Voor en nadelen | Verloskundige & Moeder

44 related questions found

Hoe voel je je na het strippen?

Binnen 24 uur na het strippen kan er een effect optreden zoals echte weeën, menstruatieachtige krampen, meer harde buiken of voorweeën. Bij ongeveer een derde van de zwangeren die gestript zijn komt de bevalling op gang, een derde krijgt voorweeën en/of harde buiken en bij een derde gebeurt er helemaal niets.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mama-2b.nl

Wat kan je voelen na strippen?

Het strippen tijdens het inwendig onderzoek kan een vervelend gevoel geven. Je kunt altijd aangeven als het niet fijn voor je is, zodat we kunnen stoppen. Na een inwendig onderzoek of na strippen kan een beetje bloedverlies optreden. Soms gaat het ook gepaard met slijmverlies of het loskomen van je slijmprop.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenrotterdamwest.nl

Hoeveel cm ontsluiting om te kunnen strippen?

Als er 1 cm of meer ontsluiting is, kunnen we bij de vliezen komen en kunnen we strippen. Bij het strippen komen hormonen vrij die ervoor kunnen zorgen dat de bevalling op gang komt. Als er dus geen ontsluiting is kunnen we ook niet strippen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op novaverloskundigen.nl

Hoe pijnlijk is strippen?

Het grootste deel van de vrouwen geeft aan het strippen gevoelig te vinden, maar niet echt pijnlijk. Altijd geldt: doet het je teveel pijn, dan stoppen we het strippen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op puurgeboortecentrum.nl

Is strippen inleiden?

Een andere mogelijkheid om de bevalling zonder inleiding op gang te brengen is “strippen”. De verloskundige of gynaecoloog maakt dan met de vingers tijdens het toucher de baarmoedermond los van de vliezen. Dit kan onaangenaam voelen en gepaard gaan met bloederig slijmverlies.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

Wat als strippen geen effect heeft?

Als je binnen 20 uur geen weeën krijgt dan heeft het strippen geen effect gehad. Wel kan het strippen ervoor zorgen dat de rijping van de baarmoedermond versneld wordt. Het strippen kunnen we doen tijdens de gewone zwangerschapscontrole. Het heeft geen enkele zin deze handeling te forceren of te vroeg uit te voeren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundeharlingen.nl

Kan strippen alleen met ontsluiting?

Strippen is alleen mogelijk als de baarmoedermond al wat open staat en je dus al enige ontsluiting hebt. Bij het strippen brengt de verloskundige de vingers in de baarmoedermond naar binnen en maakt met de vingers voorzichtig ronddraaiende bewegingen rondom het hoofdje van de baby.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Is strippen vliezen breken?

Hoe gaat vliezen losmaken (strippen)?

Als je baarmoedermond 1 of 2 centimeter open is, kunnen je vliezen worden losgemaakt. Dit heet strippen. Je verloskundige of gynaecoloog maakt met de vingers via je vagina je vliezen los van de binnenkant van je baarmoeder. Hierdoor maakt je lichaam hormonen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Wat gebeurt er als je gestript word?

Bij het strippen woelt de verloskundige met de vingers de vliezen van de baarmoedermond los. Hierbij komen hormonen vrij (prostaglandines) die nodig zijn om de bevalling op gang te brengen. Sommige vrouwen vinden het strippen vervelend. Andere vrouwen voelen er niet veel van.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverloskundige.nl

Heeft tweede keer strippen meer effect?

Ongeveer 1 op de 6 vrouwen bevalt op het strippen. Bij de vrouwen die niet bevallen gebeurt er soms helemaal niks en soms ontstaan er wel meer harde buiken of voorweeën. Dit leidt soms wel tot wat meer ontsluiting waardoor een 2e strippoging soms wel effect heeft of het later mogelijk is om de vliezen te breken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigen-noordwijk.nl

Doet strippen pijn bij zwangerschap?

De gevoeligheid van de vagina verschilt van vrouw tot vrouw. Het overgrote deel van de vrouwen geeft aan het strippen gevoelig te vinden, maar niet echt pijnlijk. Altijd geldt: doet het je teveel pijn, dan stoppen we het strippen!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigenridderhof.nl

Hoe kun je zien of je ontsluiting hebt?

De een voelt ze meer in de buik, de ander in de rug. Sommige vrouwen voelen ze (ook) in hun benen. De weeën worden krachtiger en pijnlijker naarmate de ontsluiting vordert. Tijdens de laatste centimeters ontsluiting zijn ze meestal het heftigst.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op deverloskundige.nl

Wat zijn de nadelen van inleiden?

Sommige vrouwen vinden het opwekken van weeën pijnlijker.

Oxytocine-opgewekte weeën kunnen ook heel sterk zijn, en er is vaak minder tijd om hieraan te wennen dan wanneer de bevalling spontaan begint. Daarnaast kan het toegenomen aantal vaginale onderzoeken en andere interventies extra pijn of ongemak veroorzaken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kraamvogel.be

Wie heeft er ervaring met strippen pijnlijk?

Na het strippen kun je bloedingen, pijn en onregelmatige weeën krijgen. Dit kan zorgen voor onrust en slaapgebrek, waardoor je moe de bevalling in gaat terwijl je juist al je energie nodig hebt. Het kan zorgen voor een gevoel van ongeduld en onrust en een verlies van vertrouwen in je lichaam.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijegeboorte.nl

Hoe voelt 3 cm ontsluiting?

Naarmate je 2 cm ontsluiting hebt, zullen de weeën steeds regelmatiger worden en zo'n 45 seconden duren. Bij 3 cm worden de weeën steeds krachtiger, pijnlijker en gaan langer duren. Bij een eerste bevalling kan de latente fase in het totaal wat langer duren.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zwangerenportaal.nl

Hoe lang kun je met 3 cm ontsluiting lopen?

Het is vrij normaal dat je bij een tweede, door de voorweeën, al een week of wat rondloopt met bijvoorbeeld 2-3 centimeter ontsluiting.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op babyopkomst.nl

Waarom pas strippen bij 41 weken?

Strippen: vergroten van de kans op een spontane bevalling

Ben je 41 weken of langer zwanger? De verloskundige of gynaecoloog kan dan de kans op een spontane bevalling groter maken door je baarmoedermond te strippen. De verloskundige of gynaecoloog doet dan een inwendig onderzoek en voelt naar de baarmoedermond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op degynaecoloog.nl

Hoeveel cm ontsluiting bij verlies slijmprop?

De baarmoederhals wordt week, er ontstaat soms al wat ontsluiting waardoor je je slijmprop kunt verliezen,die in de baarmoederhals zit. Ben je zwanger van je tweede of derde kindje, dan kan dit gerommel zomaar voor 3 cm ontsluiting zorgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op verloskundigen-zevenaar.nl

Is toucheren nodig?

Toucheren hoort geen routine handeling te zijn, maar moet (als het al wordt gedaan) extreem mindful gebeuren. Immers je gaat met je hand het meest intieme, tere gebied van de vrouw binnen op een van de meest kwetsbare momenten in haar leven. Dus in de eerste plaats: do not touch.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vrijegeboorte.nl

Hoeveel bloed mag je verliezen na strippen?

Het kan ook zijn dat je wel harde buiken of oefenweeën krijgt door het strippen, maar dat dit afzakt en de bevalling nog niet begint. Na het strippen kun je (slijmerig) bloedverlies hebben. Dit bloedverlies is onschuldig en komt door het masseren van je baarmoedermond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aandelaak.nl