Wat moet je doen als je vis op zijn zij ligt?

Antwoorden (4)
  1. Een zieke vis gaat op de bodem liggen of op zijn zij drijven. ...
  2. Die heeft waarschijnlijk een bacteriële ziekte waar in de meeste gevallen weinig aan te doen is. ...
  3. Hier is niets meer aan te doen ben ik bang niet zo door de wc. ...
  4. Je kan proberen deze infectie te bestrijden met medicatie (en advies) van je lfs.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op startpagina.nl

Wat moet je doen als je vis op zijn kop ligt?

De vis kan zo tot rust komen en weer aansterken. Houd de vis ongeveer 5 dagen in de aparte bak en voeg iedere dag een klein beetje water toe, net zo lang totdat de vis weer helemaal vrij kan zwemmen. Op deze manier kan het overtollige gas langzaam verdwijnen tot normale hoeveelheden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op diergeneeskundigcentrum.nl

Wat als vissen op de bodem liggen?

Sluierstaart ligt op de bodem

Een sluierstaart die op de bodem ligt kan verschillende oorzaken hebben. Ook hier kan de zwemblaas ervoor zorgen dat ze niet goed kunnen zwemmen. Een kapotte zwemblaas voorkomt dat de vis kan blijven drijven en zal daardoor steeds naar de bodem zinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquariumsucces.nl

Hoe weet je of een vis ziek is?

Tekenen van gezondheidsproblemen bij uw vissen zijn onder andere kleurverandering, een doffe of aangetaste huid, wonden, samengeknepen of rafelende vinnen, een afwijkende lichaamsvorm en een te langzame, ongecoördineerde of op een andere wijze afwijkende manier van zwemmen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op licg.nl

Waarom zwemt mijn vis niet?

Zwemblaasproblemen zijn op zich makkelijk te herkennen. De vis heeft moeite om normaal in het water te zweven zonder actieve zwembewegingen te maken. Een vis met een negatief drijfvermogen zal naar de bodem zakken en met een positief drijfvermogen zal hij naar de oppervlakte stijgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op discuszolder.nl

Nr. 2: Visvoer en visgezondheid: Rugzwemmen of hangen aan oppervlakte bij sluierstaarten of Oranda.

42 related questions found

Hoe vaak moet je een vis eten geven?

Het wordt aangeraden om je vissen 1 tot 2 keer per dag te voeren. Zorg dat je kleine hoeveelheden voert als je meerdere keren per dag voert. Over het algemeen kun je beter een dagje wat minder geven dan dat je teveel voert. De precieze hoeveelheid die je moet voeren voor jouw aquarium is een ervaringsproces.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op petsplace.nl

Waarom ligt mijn vis op zijn rug?

Je kan een zwemblaas probleem herkennen doordat hij steeds meer vertikaal begint te zwemmen. Hij hangt ondersteboven en hapt snel naar lucht. De vis raakt zijn totale balans kwijt. Bij zo'n zwemblaas probleem is het dan ook al vaak snel een afgelopen zaak.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op visaquarium.nl

Hoelang blijft een vis leven?

Veel zoetwater vissen leven gemiddeld 1 tot 3 jaar. Enkele van de meest populaire met een korte levensduur zijn guppies en regenboogvissen. Andere vissen kunnen 3 tot 5 jaar leven met de juiste zorg en voeding.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dier.nu

Kan een vis zich eenzaam voelen?

Helaas zijn er nog steeds dierenliefhebbers die moeite hebben om te geloven dat vissen zelfbewust zijn en gevoelens hebben. Ze lijken namelijk expressieloos (net zoals veel katten). Voor wetenschappers is het echter duidelijk dat vissen niet alleen emoties hebben, maar ook zeker vatbaar zijn voor een depressie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquascapen.nl

Hoe weet je of een vis ongelukkig is?

“Of je vis depressief is, kan je niet echt weten” zegt biologe Gudrun De Boeck van de Universiteit Antwerpen “maar wel kan je zien of hij zich goed of niet goed voelt.” Een vis die niet lekker in zijn vissenvel zit, zweeft bijvoorbeeld net boven de bodem en beweegt weinig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radio1.be

Hoe krijg je meer zuurstof in je aquarium?

Maar hoe kun je dan meer zuurstof aan je aquarium toevoegen?
  1. Vermijd een kaamlaag op het wateroppervlakte. ...
  2. Verbeter de watercirculatie. ...
  3. Zorg voor een mooi rimpeling op het wateroppervlakte. ...
  4. Ververs regelmatig je aquariumfilter zodat je bacteriecultuur in topvorm zijn. ...
  5. Voeg genoeg aquariumplantje toe, hoe meer hoe beter!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquascaping-blog.com

Doen vissen slapen?

Vissen slapen niet met hun ogen dicht maar met hun halve hersenhelft die in slaap gaat. Motorieke functies blijven aan staan maar de vis wordt wel wat slomer. Elk schokje of licht kan er voor zorgen dat de vis weer wakker schrikt. De vissen gaan lager en rustiger zwemmen als ze gaan slapen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquania.nl

Hoe vaak moet je een aquarium verversen?

De officiële richtlijn is om het water in uw aquarium elke 7 tot 14 dagen te verversen. Afhankelijk van het vissenbestand zou u meer of minder moeten verversen. Met genoeg planten en filtratie kunt u het uitstellen tot elke 14 dagen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquania.nl

Waar kan een goudvis niet tegen?

Goudvissen kunnen prima leven in een aquarium zonder verwarmingselement. Het is wel belangrijk dat de kamertemperatuur redelijk stabiel is, want ze kunnen niet goed tegen grote temperatuurschommelingen. Hoe warmer het water, hoe actiever de vissen zullen zijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquariumsucces.nl

Kan je een vis in laten slapen?

Etherische kruidnagelolie wordt vaak gebruikt voor de euthanasie van vissen. De etherische kruidnagelolie zal eerst de vis verdoven en kort hierna zal de vis pijnloos inslapen. Niets is zo vervelend als een ernstig zieke vis, een handje te helpen naar de eeuwige zwemvelden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op discuszolder.nl

Hoe vang je het snelst een vis?

De beste visstekken vind je bij beschutte plekken als een brug, steiger of vlonder. Werp wat lokvoer in het water om de vissen aan te trekken. Bevestig een dobber en vishaak aan het einde van je lijn, hang aas aan de haak en gooi je hengel uit. Geluid schrikt vissen af, dus wees stil tijdens het vissen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sportvisserijmercuur.nl

Kan een vis sterven van eenzaamheid?

Goudvissen zijn koudwaterdieren, waardoor dit voor problemen zorgt en de vissen vroegtijdig overlijden. Daarnaast is eenzaamheid ook niet levensbevorderend. Goudvissen zijn dieren die niet goed in eenzaamheid kunnen leven. Wanneer ze met meerderen leven zullen ze ouder worden.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dierennieuws.nl

Hoe kan je een vis uit zijn lijden verlossen?

De meest humane manier om je vis te euthanaseren is met kruidnagelolie. Kruidnagelolie bevat eugenol, wat afhankelijk van de dosis een verdovend of zelfs dodelijk effect heeft op vissen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquariumfans.nl

Kan een vis schreeuwen?

(de meeste vissen dan) een veelheid van geluiden kunnen produceren om met elkaar te communiceren. Ze kunnen kreunen, grommen, kwaken, donderen, sissen, fluiten, schreeuwen en huilen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op seafirstkids.nl

Kunnen vissen 2 dagen zonder eten?

De meeste vissen kunnen wel een weekje zonder voeding. Wanneer je 1 week of minder op vakantie gaat is het dus in veel gevallen niet perse nodig om iemand in te schakelen die voor de vissen kan komen zorgen. Jonge vissen hebben wel nog dagelijks voeding nodig.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voervoorvis.nl

Hoe lang kan een vis zonder water?

Een vis kan hooguit tien minuten leven buiten water. Dus langer dan dat is het zeker niet. Maar doorgaans zal hij vrijwel meteen sterven als hij levend door een vogel wordt ingeslikt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op quest.nl

Kan een goudvis 2 dagen zonder eten?

Weetje: goudvissen kunnen twee weken zonder eten. Het is niet aan te raden maar het kan. Een dag overslaan is niet erg maar ga dat niet overcompenseren door teveel voeding te gebruiken. Teveel voeding is zeer schadelijk voor het water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op aquariumfans.nl

Kan een vis pijn voelen?

Experimenten hebben vervolgens aangetoond dat vissen zenuwuiteinden hebben die pijn detecteren - nociceptoren - en dat deze pijnprikkels worden doorgegeven via de zenuwen. Wanneer de receptoren 'gestimuleerd' worden, verandert het gedrag van een vis. Vissen detecteren dus pijn en dat beantwoordt vraag 1.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op animalrights.nl

Kan een vis verzuipen?

Een vis heeft kieuwen, die dezelfde functie hebben als de longen bij een mens. Komt een vis uit het water, dan zijn de kieuwen niet in staat om zuurstof op te nemen en zal de vis stikken. Ergo: een vis uit het water 'verdrinkt' op dezelfde manier als een mens in het water.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl

Hoe zie je of een vis stress heeft?

Want ook vissen kunnen last hebben van stress en pijn. Het vereist alleen een andere manier van kijken: zo gaan vissen bij stress hyperventileren, houden ze hun kieuwdeksels dicht, veranderen ze van kleur, laten vermijdingsgedrag zien of gaan bijvoorbeeld met hun buik over de bodem schuiven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op bnnvara.nl